Jak zacząć wygrywać, chyba najtrudniejsze pytanie w naszym fachu, nie sądzicie?
Postaram się dodać coś od siebie, lecz będę unikał bycia - wujkiem dobra rada.
podaję nazwy naszych ludzi, potem dogłębnie powiem dlaczego.
Ajax (liga Holenderska), Redwitz (
Siatkówka), Kudłaty (liga Hiszpańska), Kapszti (
Brazylia), Benek (
Belgia,
Holandia), Ramzes (
Polska), Odisio (
NHL) - mógłbym wymieniać do rana, ale tylu starczy.
Wszyscy z nich mają swoje ukochane, ulubione i przynoszące im duże zyski sporty, oraz ewentualnie wyznaczone w nich ligi. Na tek przykład dajmy naszego Ajaxa. Człowiek, który o Eredivisie wie więcej niż ja na temat swojego kompa, moderator ligi holenderskiej, wierny telewidz co weekend kilku spotkań. Lecz przede wszystkim on nie gra na siłę, nie szuka typów byle zagrać, bo taka jest prawda. Widzę go i jego typy tylko wtedy, kiedy gra liga Holenderska, ew. Ajax Amsterdam w
LM 
Wie wszystko co kolejkę, ogółem jeden ze wzorów do naśladowania.
Klucz jego sukcesu? Jest banalny, ale święty - po prostu ciężko pracuj, jak to powiada Ferguson. Wątpię, że od pierwszych dni grania był tym, kim jest teraz. Ale jest wzorem, podjął się tego, co umie najlepiej. Musiał spędzić nad tą ligą wiele miesięcy, dokładnego oglądania, uczenia się krok po kroku wszystkiego co najważniejsze, ale także małych drobnostek - by nic w trakcie 'pracy' go nie zaskoczyło.
Zaczepie o kudłatego, w jego temacie można znaleźć typy z każdej dziedziny, ale jak ktoś dokładnie go śledzi to jest nie do zastąpienia w BBVA.
Nie można też się zniechęcać przy porażkach, one tylko uczą i nadają pokory w przyszłości. Jesteś wtedy o jedną wtopę do przodu jeśli chodzi o myślenie.
Przykładowo ja. Mimo, że wyznaje zasadę o której piszę, to wczoraj zagrałem Mainz BTS, jutro gram Granollersa, lecz w ogień za tymi typami bym nie poszedł. Swoimi najmocniejszymi stronami określam
LE,
LM i
eliminacje do nich. Nie znaczy to, że jestem nieomylny, choćby w ostatniej kolejce
CL zaliczyłem dwie wtopy - lecz to nic, dalej uważam się za jednego z lepszych w owych kwestiach.
Ważne, by nigdy nie zwątpić w swoje umiejętności, wiedzę i rzeczy, które chce się robić. Niektórzy z pewnością będą negować to co nabazgrałem, jednym może się to przydać. Ale jak już każdy pisał swoje poglądy to i ja w czasie przerw w walce Majewskiego coś tam napisałem