>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jak ułatwić / usprawnić grę z wykorzystaniem najnowszych technologii

nomercy 0

nomercy

Użytkownik
Z okazji, iż wróciłem po baaardzo długiej przerwie do gry (nie grałem od 2009 roku), zacząłem poważne rozważania nad tym jak nowe technologie oraz to czym się zajmuję i interesuję mogłyby wpłynąć na lepszą i skuteczniejszą grę na zakładach bukmacherskich.

Tak się składa, iż prowadzę firmę programistyczną, która w głównej mierze tworzy różnego rodzaju aplikacje mobilne. Zajmujemy się również szeroko pojętym programowaniem, zatem wszelkiego rodzaju algorytmika, różnego rodzaju obliczenia, statytyki i przetwarzanie danych nie stanowi dla nas żadnego problemu.

Pytanie zatem do Was - typerów - co tak naprawdę poprawiłoby jakość Waszej gry? (proszę tylko o merytoryczną dyskusję a nie odp. w stylu &quot;aplikacja wskazująca właściwe typy&quot; ;)). Swego czasu tworzyłem aplikację mobilną wspomagającą szacowanie ryzyka gry na giełdzie walutowej. Zastanawiam się czy to nie dobry kierunek w połączeniu z bukmacherką.

A może jakiś mini-mobilny-tool do prowadzenia statystyk kuponów, wyliczania yieldów etc.? Znacie podobne aplikacje?

Liczę na Waszą pomoc i zaangażowanie. Stwórzmy coś ciekawego ! ????

Słowa kluczowe: aplikacja, programowanie, aplikacje mobilne, przetwarzanie danych, statystyka, bukmacherka, etc.

haker_dream 107

haker_dream

Użytkownik
Ja np. sądzę, że nużącym dla mnie jest logowanie się do kilkunastu buków, przydała by się apka, która robi to za mnie ????

nomercy 0

nomercy

Użytkownik
Dopiero widzę, że pomyliłem subfora, bo mogłem ten wątek utworzyć w &quot;Programy Bukmacherskie&quot; (jeśli czyta to Administracja to czy można to tam przenieść?)
Ad. logowania - ciężka sprawa w sumie do obejścia, bo każdy buk korzysta ze swojego systemu autoryzacji i autentykacji użytkowników ale polecam np. skorzystanie z dodatków do przeglądarek typu LastPass, który zapamiętuje hasła i ma możliwość automatycznego wypełniania formularzy logowania. Zawsze to kilka kliknięć mniej ????
Jakieś jeszcze pomysły?

ogarnijsie 279

ogarnijsie

Użytkownik
A może jakiś mini-mobilny-tool do prowadzenia statystyk kuponów, wyliczania yieldów etc.? Znacie podobne aplikacje?
O to to.
Sam do statystyk na początku używałem standardowej kombinacji kartka + długopis, później gdy kuponów było więcej znalazłem program Bookmacher (linka podawać nie chcę, nie wiem czy można).
I program robi w sumie dobrą robotę, wszystko jest czytelne i fajnie uporządkowane, jednak można by to jeszcze ułatwić. Jednak jako, że na programowaniu się nie znam nie wiem czy to jest w ogóle możliwe i jak ciężkie byłoby to ewentualnie do zrobienia (tu prosiłbym o Twoją opinię ;))
Załóżmy, że stawiam sobie kupon np. w Bwin, więc wklepuję sobie to do programu. Muszę po kolei wpisywać jaki to mecz, ile stawiam, na co stawiam itp. Przy paru kuponach to jednak chwilę zajmuje. I tu mój pomysł - taki programik, który byłby widoczny w oknie przeglądarki (właśnie taki mini toolbar). I tu zamiast wpisywania tych wszystkich kuponów zaznaczam sobie jakąś część strony, klikam przycisk - i program sobie zapisuje co właśnie zagrałem.
Co o tym myślisz?

nomercy 0

nomercy

Użytkownik
No właśnie o czymś takim myślałem ???? Przyznam szczerze, że gram niezbyt profesjonalnie dlatego potrzebuję jak najwięcej opinii i po prostu potrzeb, które można &quot;zaspokoić&quot; oprogramowaniem.
Idealnym modelem byłoby wplecenie w to algorytmów rozpoznawania obrazu i np. również możliwość zrobienia zdjęcia smartfonem dla kuponu stacjonarnego, po czym algorytm przetworzyłby go i umieścił w bazie w programie. Analogicznie np. z ekranem przeglądarki u konkretnego buka.
Widzę w tym kawałek całkiem sporej, rozsądnej wizji. Ciekawą propozycję dostałem również na PW, ale nie mogę odpisać dopóki nie będę miał min. 10 postów. Liczę i czekam zatem na dalsze propozycje i sugestie! ????

nomercy 0

nomercy

Użytkownik
Chciałbym trochę odgrzać wątek, gdyż wraz ze startem nowego roku mam chęć do stworzenia czegoś nowego, lepszego i innowacyjnego.
Odnosząc się do wątku: http://forum.bukmacherskie.com/f207/nowe-programy-bukmacherskie-89797-2.html
chciałbym poznać Wasze zdanie na temat istniejących systemów wspomagających podejmowanie decyzji przy doborze typów bukmacherskich.
Widzę, że niektórzy trochę za mocno biorą do głowy to co oferują takie rozwiązania i myślą, że są one w stanie podyktować typy i już - łatwa kasa. Jednak wierzę, że na forum mamy też trochę ludzi o większej inteligencji, która z chęcią wykorzystuje lub wykorzystywałaby podobne systemy, które na bazie dostarczanych statystyk i informacji w oparciu o autorskie i coraz bardziej zaawansowane algorytmy są w stanie POMÓC w podjęciu decyzji o grze wybranego wydarzenia / typu.
Mam zatem do Was pytanie: czego od tego typu systemów oczekujecie? Na jakie aspekty wokół wydarzeń sportowych warto zwracać uwagę? Co oprócz czysto i jasno widocznych statystyk można interpretować, aby jak najbardziej zbliżyć się do oczekiwanego rezultatu - czyli przewidywania typu o największym prawdopodobieństwie na powodzenie.
Chciałbym nawiązać kontakt i skorzystać z doświadczenia zaawansowanych typerów, aby nie być kolejną osobą bez wymaganej wiedzy oferującą ludziom super receptę na sukces w bukmacherce. Zachęcam zatem do aktywności w tym wątku, do wysyłania prywatnych wiadomości i nawiązywania kontaktu.
Obiecuję ze swojej strony również, że jeśli projekt dojdzie do fazy końcowej, wszystkich aktywnych użytkowników nagrodzę jakimś sowitym dostępem darmowym na dłuższy czas, abyśmy wszyscy mogli rozsądniej podejmować decyzje w wyborze granych typów.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
=NoMercy;4178250][...]
Mam zatem do Was pytanie: czego od tego typu systemów oczekujecie? Na jakie aspekty wokół wydarzeń sportowych warto zwracać uwagę? Co oprócz czysto i jasno widocznych statystyk można interpretować, aby jak najbardziej zbliżyć się do oczekiwanego rezultatu - czyli przewidywania typu o największym prawdopodobieństwie na powodzenie. [...]
Moim zdaniem,
bardzo trudno będzie skonstruować taki &quot;system&quot; bez osobistego zaangażowania, &quot;wczucia&quot; się. Zainicjowania przez twórcę a ewentualnej pomocy i usprawnienia dzieła, przez potencjalnych Użytkowników.
I uważam, że albo sam na podstawie tego co się dzieje w statystykach, zapoczątkujesz projekt, wyłapując jakieś zależności albo spali on na panewce.
Przypatrywanie się czyimiś oczami, wydaje się być spojrzeniem obiektywnym ale Tobie na dobry początek,
jest niezbędnie potrzebne spojrzenie ... subiektywne. Nie skażone potencjalnymi zniekształceniami obrazu, przez innych.
Na Twoim miejscu (oczywiście trudno mi wejść w Twoje położenie bo mam swoje) opierałbym się na Twoim własnym indywidualizmie twórczym.
[...]
wszystkich aktywnych użytkowników nagrodzę jakimś sowitym dostępem darmowym na dłuższy czas, abyśmy wszyscy mogli rozsądniej podejmować decyzje w wyborze granych typów.
Natomiast, taka fraza na tym Forum,
wykluczy Cię od razu z obszaru zainteresowania Userów a włączy w obszar zainteresowania Adminów ;)

nomercy 0

nomercy

Użytkownik
Yar000, dzięki za odpowiedź.
Przede wszystkim robię dokładnie tak jak to nakreśliłeś w 1 akapicie. Jestem w to zaangażowany bardzo mocno, analizuję swoją grę i doświadczenia ale i właśnie z tego doświadczenia wiem, że nie można opierać się wyłącznie na własnych opiniach i założeniach. Rozpoczynam tę dyskusję nie po to, aby zebrać informacje a je po prostu uzupełnić i poznać zapotrzebowanie innych graczy.
Projekt już powstaje i rozwija się w zastraszającym tempie. Jak tylko ujrzy światło dzienne na pewno nie omieszkam go udostępnić i zapytać się o opinię wszystkich w celu usprawnienia go jeszcze bardziej.
Nie rozumiem też tym samym dlaczego narażam się Administratorom forum? Jak Ty udostępniłeś arkusz XLS wspomagający decyzyjność typów sportowych za darmo użytkownikom forum to też się im narażałeś? ????

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...]
Nie rozumiem też tym samym dlaczego narażam się Administratorom forum? Jak Ty udostępniłeś arkusz XLS wspomagający decyzyjność typów sportowych za darmo użytkownikom forum to też się im narażałeś? ????
Określenie
[...] dostęp darmowy na dłuższy czas [...]
zawiera myśl/domysł, o docelowym dostępie płatnym.
Nie ma w tym niczego złego, tylko jest to forma dystrybucji nieakceptowana na tym Forum.
Zresztą, na razie gdybamy ;)
edit Admin: dokladnie. Dystrybucja/promocja programów płatnych są zakazane.
Mam również nadzieję, że &quot;zastraszające tempo&quot; rozwoju Twojego projektu doprowadzi tenże, szczęśliwie do finału.

after 23

after

Użytkownik
Prosty w obsłudze program na chłopski rozum dla szarych ludzi, który kupował by dany ustawiony przez nas kurs np. 1,03 w każdym zdarzeniu live jakie aktualnie wystąpi u danego Buka za ustalona przez nas stawkę np. 5zl bądź ciagle za max dostępny na koncie.
Czyli otwierasz Buka na live ,zaznaczysz jaki kurs interesuje i za ile, robisz kawę idziesz do pracy a program gra za ciebie

homel 918

homel

Użytkownik
Prosty w obsłudze program na chłopski rozum dla szarych ludzi, który kupował by dany ustawiony przez nas kurs np. 1,03 w każdym zdarzeniu live jakie aktualnie wystąpi u danego Buka za ustalona przez nas stawkę np. 5zl bądź ciagle za max dostępny na koncie.
Czyli otwierasz Buka na live ,zaznaczysz jaki kurs interesuje i za ile, robisz kawę idziesz do pracy a program gra za ciebie
chyba ciezkie do wykonania albo niewykonalne
w sumie patrzymy przed meczem kurs 1,60 a chcielibysmy pogrc ten sam zaklad po 1,8 i ustawic ze jak skoczy na taki kurs na live to program ma zagrac
fajne ale niewykonalne

Do góry Bottom