>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Chcesz zobaczyć FAME 23 za darmo? Stań do walki o kod PPV i ciesz się galą u siebie w domu
    FAME 23 - zawalcz o PPV od Betclic!
    Nie masz konta w Betclic? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

Jak skleić ako z kursem 3.00 ?

P 0

pawel55

Użytkownik
Cześć,
Gram ogólnie overy 0.5. Kilka w miesiącu, ale mnie już to męczy i pomyślałem, że może lepiej byłoby skleić jakiś kupon ako z łącznym kursem 3.00 i mieć spokój na cały rok, a nie grać kilka razy w miesiącu przez rok.
Tylko, że ja zawsze grałem overy 0.5 gola i innych nie. Czasami na jakieś zwycięstwo jak w meczu Polska v Gruzja. Ale to rzadko i za małą kwotę.
Jakie zdarzenia wrzucić do tego ako? Myślę, że jakbym tak dwa takie AKO w roku zagrał to by wystarczyło.
Właśnie mam kłopot ze sklejeniem takiego kuponu.
Może wybrać 4 zdarzenia &#39;&#39;brak rzutu karnego w meczu&#39;&#39;? I może do tego jeszcze jeden over 0.5 gola. Wtedy wyszedłby kupon ako 3.00.
Co myślicie?
I czy któryś buk da możliwość zagrania ako 3.00 za 5000£?
Zawsze grałem na Betfair, ale tu nie ma AKO z tego co widzę.
Czy buki mają coś takiego, że kwotę wpłaconą trzeba najpierw obrócić?
Tak jak jest z bonusami.

Pozdrawiam - Paweł

sw4 13

sw4

Użytkownik
Może wybrać 4 zdarzenia &#39;&#39;brak rzutu karnego w meczu&#39;&#39;? I może do tego jeszcze jeden over 0.5 gola. Wtedy wyszedłby kupon ako 3.00.
nie możesz po prostu tego sprawdzić czy taki kurs wyjdzie czy nie?

radegast 141

radegast

Użytkownik
Moja rada - jak coś działa to tego nie zmieniaj. Z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że granie kuponów AKO typu taśma za taką stawkę to nienajlepszy pomysł. Mocniej to się gra single, ewentualnie duble.
Sorry, ale granie na zdarzenie &quot;brak rzutu karnego w meczu&quot; to czysta loteria. Tu nawet nie ma znaczenia forma drużyn czy taktyka - wystarczy przypadkowy faul w polu karnym czy odbicie piłki ręką i pieniądze idą się... :]

astana 439

astana

Użytkownik
Witam,po przeczytaniu tego postu znowu się uśmiałem,kolega niby gra,a nie ma zielonego pojęcia,radzę postudiować teorię,mogę rozwinąć temat,ale to raczej nie ma sensu,kto gra na BF to zapewne wie o co biega.

astana 439

astana

Użytkownik
Zdecydowałem się nieco napisać,bo widzę,iż kolega jest bardzo zielony w temacie,rzecz jasna można grać na BF zakłady ako,wystarczy rozwinąć zakładkę Multiples,nawet jest opcja over 0,5,przy okazji grając zakłady over 0,5 kolega tracił kasę,należało grać lay na 0-0,jak kolega nie wie dlaczego to radzę nie zaczynać gry za duże stawki,swoją drogą trzeba najpierw coś wiedzieć na dany temat,aby w miarę rozsądnie grać,odnośnie gry za 5k e to każdy szanujący się buk już zaciera łapki z radości,jeszcze jedno jaki plan na wypadek przegranej?

P 0

pawel55

Użytkownik
Nic nie wnosisz do tematu, więc przestan sobie posty nabijać.
Rozumiem, ze Ty jesteś pro gracz i nie śmiem nawet do Twojego poziomu podchodzić.
W Twoim świecie by grać w Betfair, trzeba mieć min. wyższe studia z bukmacherki, a jak ktoś gra w Bet365, to min. matura z bukmacherki. Gratuluję, ze masz swój świat.

Tak jak pisałem, gram od dawna [5lat] tylko over 0.5. Czasami single za drobne, ale bywa, ze na nich przegrywam. Na overach przez ten czas ani razu nie przegrałem. Wiem, ze się nie zmienia czegoś co przynosi zyski. Ale sobie zrobiłem podsumowanie tego roku i zrobiłem wielkie oczy, gdy zobaczyłem stosunek sumy stawek do wygranej.
W tym roku zagrałem już 43 overy, średnio jeden na tydzień. Łączna stawka wyszła ponad 1mln, a wygrałem z tego tylko 7%. To jest łączna suma stawek z wszystkich kuponów, więc niech mi tu zaraz ktoś nie napiszę, że &quot;się umiał&quot;.
Podsumowanie tego roku skłoniło mnie do przemyśleń żeby zagrać dwa razy do roku za stawkę którą gram overy, z kursem 2.00 lub raz z 3.00 i mieć spokój.
Dlatego zapytałem jakie zdarzenia warto wybrać.
Tak jak Radegast doradził, by nie grać karnych.
Sam tego nie moge sprawdzić, bo wejdzie mi na sucho dwa razy, a za trzecim uznam ze zagram i koniec.
Dlatego poprosiłem Was, którzy mają doświadczenie z Ako o pomoc.

A może zagrać single z dużym kursem?.
W sumie to w ciągu roku trafiają się dwa/trzy pewne mecze. Jak Polska. v Gruzja, finał. MŚ czy ostatni mecz Izraela z Bośnią.
Tylko na takie mecze trzeba czekać i obserwować co się dzieje.

Over 0.5, to to samo co 0:0 Lay,więc wytłumacz co masz na myśli.
Pozdrawiam.

S 440

straszaksam

Użytkownik
Zdecydowałem się nieco napisać,bo widzę,iż kolega jest bardzo zielony w temacie,rzecz jasna można grać na BF zakłady ako,wystarczy rozwinąć zakładkę Multiples,nawet jest opcja over 0,5,przy okazji grając zakłady over 0,5 kolega tracił kasę,należało grać lay na 0-0,jak kolega nie wie dlaczego to radzę nie zaczynać gry za duże stawki,swoją drogą trzeba najpierw coś wiedzieć na dany temat,aby w miarę rozsądnie grać,odnośnie gry za 5k e to każdy szanujący się buk już zaciera łapki z radości,jeszcze jedno jaki plan na wypadek przegranej?
Taki jestes mądry, a LAY 0-0 nie zawsze jest lepsze niż o0,5 gola, więc zamiast kogoś krytykować i się wywyższać, to zacznij trochę obserwować i liczyć.

astana 439

astana

Użytkownik
Over 0.5, to to samo co 0:0 Lay,więc wytłumacz co masz na myśli.Odniosę się tylko do tego,resztę pominę milczeniem,oczywiście jest to to samo,ale nie matematycznie np.jutrzejszy mecz Everton-West Ham,na over 0,5 gola mamy kurs 1,06,czyli po odjęciu standartowej prowizji za postawione 1000e mamy czysty zysk 56,10.Teraz przechodzimy do Correct Score i gramy laya na 0-0,w tym momencie mamy kurs 16,5 ,aby wygrać 56,10 wystarczy postawić 930,czyli ryzykujemy 70 mniej,proszę sprawdzić pozostałe mecze i skomentować efekty.

S 440

straszaksam

Użytkownik
Ale Ty podałeś sobie jeden przykład który Tobie pasuje, a nie zawsze LAY 0-0 jest po wyższym kursie niż over0,5 ????
wymyśliłeś coś sobie co czasem ma miejsce i uznałeś to za prawidłowość.

P 0

pawel55

Użytkownik
Dokładnie tak jak StraszakSam, pisze. Nie często ten kurs jest wyższy. Wybieram jeden mecz na tydzień i jeszcze się nie spotkałem by Lay, 0:0 był wyższy. Trzeba trochę poszukać. A i, to nie najlepszy pomysł, bo wyższy kurs nie zawsze jest dobry. Znajdziemy na siłę Lay, a odrzucimy over z innego meczu i lipa.
Także dzięki za rady ;)

Chyba zostanę przy ovcerach i będę czekał na jakiegoś singla. W ciągu roku kilka się trafi, takich 100%-towych.
Tak, tak zaraz jakiś &quot;ekspert&quot; napisze ze nie ma 100%-towych. Nie zgodzę się z tym. To mit powtarzany przez graczy.

astana - widać właśnie, ze nie masz pojęcia odnośnie overów i Layów. To, ze znalazłeś ich kilka nie znaczy, ze warto je grać.

astana 439

astana

Użytkownik
Widzę ,iż mam do czynienia z super ekspertem,który grając 5 lat na giełdzie nie widział multizakładów,odnośnie gry na 0.5 gola,to każdy kto liznął nieco tradingu,tylko uśmiechnie się z politowaniem,zresztą po przeczytaniu postów kolegi,polecam pisać powieści SF,albowiem widzę wielką fantazję i wybitne zdolności do konfabulowania.

S 440

straszaksam

Użytkownik
Samie ,popatrz na wszystkie płynne mecze,a potem dopiero skomentuj.
Ja rozumiem, że zazwyczaj tak jest i nie mówię, że nie, ale to nie jest prawidłowość, która występuje zawsze, dlatego nie widziałem potrzeby naskakiwania na kogoś.

astana 439

astana

Użytkownik
Witam,zapewne już widzisz tą różnicę,ja tylko koledze Paweł 55,zaproponowałem aby się temu przyjrzał i wyciągnął wnioski,ale on jeszcze chyba do tego nie dojrzał,lub nie potrafi tego zrobić,odnośnie naskakiwania,to raczej On naskoczył na mnie,zamiast sprawdzić i podziękować za radę,przy okazji ,czy znalazłeś choć jeden mecz na płynnych rynkach,który by temu przeczył?

S 440

straszaksam

Użytkownik
Prejrzałem teraz akurat różne popularne ligi z ciekawości, tj. angielska, włoska, niemiecka i tego typu, gdzie leży duża kasa i faktycznie zwykle lepiej stawiać LAY 0-0 niż over 0,5, a jak nie lepiej, to na jedno wychodzi.
Coś mi się ubzdurało chyba, bo na tych mniej płynnych rynkach są czasem takie różne anomalie i chyba trafiłem na taką parę razy... no albo coś źle kiedyś policzyłem i tak mi się utarło w głowie ;)
Także apropo tego to biję się w pierś i miałeś rację.
A tak odnośnie tematu... sklejanie ako z over 0,5 nie jest zbyt dobrym pomysłem, o czym zresztą poprzednicy już też pisali.

astana 439

astana

Użytkownik
Ludzką rzeczą jest błądzić,sztuką przyznać się do tego,a najważniejsze jest wyciągnięcie wniosków,nie ma potrzeby po raz wtóry odkrywać Ameryki,można empirycznie ,jak kolega to zrobił, sprawdzić i wiedzieć swoje,a nie jak kolega Paweł,za przeproszeniem pisać pierdoły.Odnośnie tradingu to gra over 0,5 gola to bzdura,powód jest bardzo prosty,trader ma zerowe pole manewru,ogólnie wg.mnie osoba grająca na dłuższą metę tym sposobem powinna mieć pod ręką rekwizyty tj.różaniec i modlitewnik,ale skoro już tak gra to niech zapozna się z tym tematem na forach.

P 0

pawel55

Użytkownik
Widzisz żebym gdzieś pisał o tradingu? Gam jak u zwykłego buka. Nie sprzedaje, tylko stawiam n over i tyle.
Też nie pisałem, że chce skleić ako z overów. Nie wiem skąd to wzięliście. Pisałem o karnych.
Pytałem o to jakie zdarzenia warto składać ako. Co do overów, to ja zostaje przy swoim, że lay rzadko jest wyższy od over. Bo przez te ponad 200 overów które zagrałem przez te 5 lat, ani razu nie trafiłem by zagrany over był niższy.
Niby czemu gra na overy jest zła? Gdyby tak było, to chyba bym nie grał tym.
Rowin swoją myśl ;)
Wyjaśnij dlaczego to nie ma sensu?

astana 439

astana

Użytkownik
Przecież kolega napisał,że nie mam pojęcia na temat overów i layowania,a to przecież jest esencja tradingu,jakoś dziwnie kolega patrzy na ten lay 0-0,podejrzewam,że niestety nawet nie wie o co w tym biega,a to jest elementarz BF,popatrzmy co mamy,oczywiście zakładam,że jesteśmy zalogowani do konta,aby nam pokazywało wyniki danej zagrywki.Zapewne nawet kolega nie wie o tym,ze lay 0-0 gramy w zakładce Correct Score,czyli dokładny wynik,jak tam kolega popatrzy to być może zajarzy i zobaczy jakie głupoty wypisuje.

P 0

pawel55

Użytkownik
Proszę Cie, czytaj ze zrozumieniem. Pytałem czemu grnie overów 0.5 gola nie ma sensu. Odpowiedz na to pytanie, a nie wypisujesz coś co mnie nie interesuje. Uczepiłeś się tych Layów. Mówiłem, że ich nie gram, nie grałem i nie będę grał.
Lay to zakład przeciwny do back.
Ja gram tylko over 0.5 back. Klikam na zdarzenie, wpisuje stawkę i czekam na gola. Tylko trzeba czekać do końca meczu by kasa byla na koncie. Nic innego na Betfair nie robię. Nie interesowałem się niczym wiecej, bo mi to nie potrzebne. Gram swoje i tyle.

S 440

straszaksam

Użytkownik
Jest jedna wada LAY 0-0 w stosunku do over 0,5. Mianowicie, over 0,5 jest rozliczany od razu na konto po strzeleniu gola, LAY 0-0 nie. Można ewentualnie greenować, wiadomo, ale stan konta będzie taki jak przed grą.

Do góry Bottom