>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jak przelać pieniądze do buka bez opłat?

kyyba 683

kyyba

Użytkownik
KOLEDZY MAM PROBLEM. Mianowicie mój bank każdorazowo pobiera 5 PLN przy przelewie do bukmachera. Czy jest możliwosc ominięcia tego złodziejskiego czynu i np. przelanie pieniędzy na jakis paypal czy cos w tym stylu ??? Z GÓRY DZIĘKUJĘ

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Po pierwsze przelewając bezpośrednio z konta bankowego do bukmachera narażasz się na sankcje prawne. Wielu ludzi dostało wezwania do komendy po tym jak bodajże z banku Pekao wyciekły dane o przelewach do bet-at-home, około 20 tysięcy osób.
Po drugie zawsze możesz zmienić bank.
Po trzecie załóż sobie jakiś portfel internetowy np. Skrill.

kyyba 683

kyyba

Użytkownik
Po pierwsze przelewając bezpośrednio z konta bankowego do bukmachera narażasz się na sankcje prawne. Wielu ludzi dostało wezwania do komendy po tym jak bodajże z banku Pekao wyciekły dane o przelewach do bet-at-home, około 20 tysięcy osób.

Po drugie zawsze możesz zmienić bank.

Po trzecie załóż sobie jakiś portfel internetowy np. Skrill.
a jesli użyję opcji trustly? Czy ona działa na tej zasadzie, że pieniądze są przelewane z banku tam a później do bukmachera, aby bank nie miał mozliwosci obserwacji nr konta danego bukmachera?

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
a jesli użyję opcji trustly?
Z tego co wiem to trustly działa na podobnej zasadzie co SOFORT, czyli mniej więcej polega to na tym, że podajesz &quot;x&quot; stronie Bóg wie gdzie zarejestrowanej swoje dane i hasło do konta w banku. Niby wszystko polega na uczciwości, ale mi się od razu zapala tutaj czerwona lampka w głowie.
Osobiście sceptycznie podchodziłbym do takich rodzajów płatności chociaż nie ma opinii w internecie o jakiś kradzieży pieniędzy z kont bankowy, to kto wie jak tam będzie w przyszłości.

Otrzymane punkty reputacji: +1
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Trustly odpuść. Załóż skrila - to nic nie kosztuje, a zawsze bezpieczniej. Jedynie pobierają prowizje za wypłaty ale to są grosze. Możesz też zamówić u nich kartę dzięki czemu sianko możesz w każdej chwili wypłacać z bankomatu bez konieczności przelewania go na konto bankowe. ;)

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Jedynie pobierają prowizje za wypłaty ale to są grosze.
Jeżeli bank bierze 5 złotych, to przelew ze Skrilla do banku to nie są grosze, bo jest tego ok. 12 złotych każdorazowo i to niezależnie od kwoty. IMO jest to bardzo drogo.
Aspekt prawny pomijam, bo AKA bardzo rzeczowo to opisał

K 1

krzysiek-l

Użytkownik
Osobiście polecam Neteller lub Skrill ale też sa rózne opłaty typu przewalutowanie itd ale możesz wpłacac tez przy pomocy paysafecard. Swoja droga jestem ciekawy co to za bank że takie opłaty ? Ta opłata to jest pobierana przy przelewie na polski rachunek ?

X 283

xpiccolox

Użytkownik
Przede wszystkim zmień bank, bo jest masa banków która nie pobiera opłat za tego typu przelewy.
Jeżeli bank bierze 5 złotych, to przelew ze Skrilla do banku to nie są grosze, bo jest tego ok. 12 złotych każdorazowo i to niezależnie od kwoty. IMO jest to bardzo drogo.
To zależy jak się na to spojrzy. Jeśli ktoś wygrał 50 zł, przelewa to do skrilla a potem chce to przelać na konto w banku to 12 zł to jest dużo - bo to aż ponad 1/5 wygranej. Natomiast jeśli ktoś wygrał np. 2000 zł to ta opłata moim zdaniem nie jest aż taka spora. Podobnie tyczy się karty skrill, bez sensu jest zamawiać kartę dla np. 300 zł, ale jak ktoś ma kilka tys. zł na koncie to karta skrill to najlepsze rozwiązanie i tańsze, bo przecież się buli na cały rok 40 zł za kartę i wychodzi to taniej niż przelewać X razy na konto bankowe. A jeszcze kartą można normalnie płacić w sklepach i nie ma za to żadnych opłat.
No i inna sprawa że porównując do innych portfeli elektronicznych np. do Netelera to skrill wypada tutaj bardzo korzystnie.

Do góry Bottom