>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jak najkorzystniej wypłacić obcą walutę w PL?

destro-thai 246

destro-thai

Użytkownik
Do tej pory nie było mi to potrzebne, ale jako, że chce trochę liznąć betfair potrzebuję zasięgnąć takiej informacji ;) Skłaniam się ku walucie euro, mam konto w skrillu na PLN a z tego co się orientuje aby dodać kolejną walutę musiałbym mieć status premium/vip czy coś w ten deseń.
Jaka alternatywa po za bankami (konto walutowe) i ich złodziejskim przewalutowaniem?

musze_schudnac 289

musze_schudnac

Użytkownik
na czym polega zlododziejskie przewalutowanie kont walutowych?
masz konto walutowe w euro,wyplacasz z betfair w euro i nie placisz zadnej prowizji.
inna sprawa ze zaplacisz prowizje jezeli bedziesz chcial pozniej przelac kase z rachunku w euro na rachunek PL,ale tutaj tez wystarczy wyplacic sobie z bankomatu euro i prowizji nie ma.

destro-thai 246

destro-thai

Użytkownik
Złodziejskie przewalutowanie z rachunku walutowego na złotówkowy polega oczywiście na niekorzystnym kursie w stosunku do np. kantorów. Czytam czytam i chyba najkorzystniej wypada taka operacja za pomocą strony cinkciarz. Wypłacam euro z betfair na konto walutowe --&gt; następnie wymieniam euro na cinkciarzu i mam PLN po najkorzystniejszym dostępnym kursie.
Czy się mylę?

musze_schudnac 289

musze_schudnac

Użytkownik
w zupelnosci wystarczy zalozyc konto walutowe + karte do tego konta i wyplacac w tej walucie w bankomatach euronetu jakich masa,prowizji ani grosza.

pablovsky47 220

pablovsky47

Użytkownik
Skłaniam się ku walucie euro, mam konto w skrillu na PLN
Również mam konto na Skrill (dawniejszy MB). Przekazuję pieniądze na Betfair bezpośrednio ze Skrill&#39;a. Rozliczenie następuje według średnich kursów.

Przykładowo: wpłacam 20 euro na Betfair z konta Skrill. Przelicznik w danym dniu jest np. 4.20 za euro, więc odciagają z konta Skrill 84,00 zł.

Warto też (za 10 euro rocznie) pobrać ze Skrill&#39;a kartę przedpłacową Master Card. Przelewając od bukmachera pieniądze na konto Skrill - będziesz mógł za pomocą owej karty wypłacać pieniądze z każdego bankomatu. Ewentualnie robić zakupy na stacjach benzynowych, restauracjach, sklepach.

Mój znajomy posiada taką kartę i często nią operuje. Po prostu - kasa od buka idzie na konto Skrill i automatycznie pojawia się na karcie Master Card - oczywiście w złotówkach.

destro-thai 246

destro-thai

Użytkownik
w zupelnosci wystarczy zalozyc konto walutowe + karte do tego konta i wyplacac w tej walucie w bankomatach euronetu jakich masa,prowizji ani grosza.
Jeden z komentarzy pod artykułem
http://serwisy.gazetaprawna.pl/finanse-osobiste/artykuly/734902,wyplacanie-euro-z-bankomatu-taniej-czy-drozej-niz-w-kantorze.html
UWAŻAJCIE !!! masz Euro na karcie walutowej i chcesz je wypłacić, ale Euronet policzy Ci po swoim kurcie przykład w kantorze euro jest po 4,25 w Alior walutowym jest po 4,23, a euronet policzy po 4,48 !!! Lichwa jakich mało i chwalą się jeszcze, że po bardzo dobrym kursie !!!
Więc to co Ty nazywasz zerową prowizją tak naprawdę jest dymaniem bez mydła po tak zawyżonym kursie przewalutowania.
Również mam konto na Skrill (dawniejszy MB). Przekazuję pieniądze na Betfair bezpośrednio ze Skrill&#39;a. Rozliczenie następuje według średnich kursów.
Jak byk w temacie jest napisane - &quot;jak NAJKORZYSTNIEJ&quot; a nie po łebkach z uśrednionym/zaniżonym kursem ;)
W grze Lay CS nie po to poluję na każdą setną kursu aby później oddawać to w przewalutowaniu :zoltakartka:
Jakby ktoś jednak dysponował lepszą metodą o której wspomniałem
(betfair -&gt; konto walutowe -&gt; cinkciarz -&gt; konto PLN ) proszę pisać ;)

musze_schudnac 289

musze_schudnac

Użytkownik
to ciekawa sprawa z tym,wyplacalem kilka razy euro z ich bankomatow ale nie zwracalem uwagi na to ile pobieralo mi z konta

pablovsky47 220

pablovsky47

Użytkownik
Jak byk w temacie jest napisane - &quot;jak NAJKORZYSTNIEJ&quot; a nie po łebkach z uśrednionym/zaniżonym kursem ;)
Doskonale Cię rozumiem, stąd uznałem, że &quot;rozliczenie według średnich kursów&quot; jest logicznym i jednocześnie najbardziej korzystnym rozwiązaniem. Zakładając, że chcesz dokonać wymiany walutowej.
Co najważniejsze - nie są pobierane dodatkowe opłaty, a samo rozliczenie jest rozwiązaniem moim zdaniem najbardziej korzystnym. (Cały czas mówimy o koncie Skrill i karcie przedpłacowej.) Od wypłacającego zależy, czy śledzi kursy walutowe i czy wypłaci w odpowiednim momencie, aby nie ponieść niepotrzebnej straty.
Zakładając, że nie będziemy rozliczać wszystkiego z precyzją do jednej tysięcznej grosza, bo to już graniczy z obłędem ;)

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
w kantorach internetowych najlepiej wymieniać,i kurs lepszy niż w stacjonarnych
Oj nie zawsze, w zależności od kwoty, przy kwocie 500 euro (taka nie za mała, nie za duża) bardziej opłaca się przejść po mieście i lekko potargować. Otrzyma się lepszy kurs niż w necie. Im więcej euro tym większe możliwości negocjacyjne. Ze swojego doświadczenia wiem, że sam kurs jest lepszy w necie, ale więcej ugram na negocjacjach w kantorze stacjonarnym.

destro-thai 246

destro-thai

Użytkownik
Oj nie zawsze, w zależności od kwoty, przy kwocie 500 euro (taka nie za mała, nie za duża) bardziej opłaca się przejść po mieście i lekko potargować. Otrzyma się lepszy kurs niż w necie. Im więcej euro tym większe możliwości negocjacyjne. Ze swojego doświadczenia wiem, że sam kurs jest lepszy w necie, ale więcej ugram na negocjacjach w kantorze stacjonarnym.
A o takiej opcji nawet nie pomyślałem ;) Dzięki będzie trzeba to wypróbować.

Do góry Bottom