>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

jak bezpiecznie wypłacić pieniążki

R 0

robimy11

Użytkownik
Witam serdecznie mam pytanie. Wygrałem u buka parę groszy i chciałbym bezpiecznie wypłacić tą kwotę. Bezpiecznie tzn żeby mnie skarbówka nie nękała. Kwota nie jest powalająca ok 6k PLN. Jak to zrobić żeby nie było problemów? Pozdrawiam

aerts 78

aerts

Użytkownik
Ja bym osobiście proponował konto MB + karta to chyba jest jedna z lepszych metod.

martinho19 8,4K

martinho19

Użytkownik
Jak sie boisz problemow to po co w ogole grasz? Jak wyplacisz 6 tysiecy to nikt cie nie scignie. Ale watpie zebys sie odwazyl ????

aerts 78

aerts

Użytkownik
Jak sie boisz problemow to po co w ogole grasz? Jak wyplacisz 6 tysiecy to nikt cie nie scignie. Ale watpie zebys sie odwazyl ????
Czego ma się bać? Jak gra a później boi sie wypłacać kase to jaki jest sens wygrywać, lepiej wpłacać i przegrywć nie bedzie problemu ;p

R 0

robimy11

Użytkownik
Niczego się nie boję oprócz skarbowki. wcześniej wyplacalem po tysiącu ale to meczace. Czy istnieje jakiś limit kwotowy po którym US jest informowany o przelewie zagranicznym może ktoś ma doświadczenia.

przemoevil 283

przemoevil

Użytkownik
Do kwoty 10 tys euro bank ma zasady że rejestruje w systemie ta kwotę. A US jest informowany wtedy jak za dużą kasę kupisz np. samochód a nie masz żadnych dochodów..

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Do kwoty 10 tys euro bank ma zasady że rejestruje w systemie ta kwotę. A US jest informowany wtedy jak za dużą kasę kupisz np. samochód a nie masz żadnych dochodów..
Przez kogo US jest informowany?

S 0

sparrco

Użytkownik
Nie wiem skąd wytrzasnąłeś tą kwotę.

Odpowiedź znajduje się na tej stronie:
http://www.kir.com.pl/p/GIIF

czyli każdy przelew może być uznany za &quot;podejrzany&quot;, a od 15.000 EUR jest zgłaszany do GIIF obowiązkowo.

To znaczy, że na 100 % bezpieczne jest jedynie:
- MoneyBookers / Click2Pay / Neteller + karta płatnicza
- konto zagraniczne, np. w UK czy Austrii + karta

C 1

capsu

Użytkownik
Moneybookers wg mnie najbezpieczniej, sam wypłacałem różne kwoty i nigdy nie było problemu.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Że się wtrącę, czyli np. z MB na Bank, jest już podejrzane? ????
Podejrzane to jest chodzić w kominiarce po sklepach ;p
Chyba jakaś paranoja was dopadła, znam człowieka który całe życie handlował waluta na ulicy i wozi się mercedesami a US się nie przyczepił, więc
take it easy;)

papa-smerf 107

papa-smerf

Użytkownik
Kolego &quot;robimy11&quot; przelej sobie kase na mb póżniej na konto bankowe i po problemie.
Za 6 kawałków to Ci oni nic nie zrobią,oni takie przelewy księgują kilkanaście dziennie.
A US jak was życzliwy podpierdzieli,to wtedy będziecie mieli mały problem.A kto z was miał problemy z US w tej sprawie niech się wypowie??;)

vader 2,8K

vader

Forum VIP
przez życzliwego sąsiada którego szalg trafia jak widzi nowiuteńkie auto... Pasuje?
Temat brzmi &quot;jak bezpiecznie wypłacić pieniążki&quot; - a nie jakie masz relacje z sąsiadami, co i za ile kupujesz.
Z tego co piszesz to wynika, że każdy ma takiego samego sąsiada- &quot;którego szalg trafia jak widzi nowiuteńkie auto&quot;.
Czyli każdy kto kupuje samochód ma problemy z US?
Wiesz, że zasadniczo wcale nie potrzeba czekać na to, że sąsiad poinformuje US? Sam jak kupujesz samochód to idziesz do US.
Poczytaj sobie:
http://forum.bukmacherskie.com/f98/czy-z-bukmacherki-da-sie-zyc-14348-65.html#post2095815
Dalej nie chce mi się ciągnąc tematu bo to mija się z celem jak ciągle czyta się te same bzdury.

przemoevil 283

przemoevil

Użytkownik
chyba administrator nie ma poczucia humoru. ok, spoko to w takim razie proszę skasować te moje posty &quot;bzdury&quot; .

S 0

sparrco

Użytkownik
Że się wtrącę, czyli np. z MB na Bank, jest już podejrzane? ????
Moim zdaniem nie jest podejrzane o ile nie są to przelewy w okolicach 15.000 EUR - jednorazowo lub jako transakcja łączona i nie ma ich kilkadziesiąt czy więcej w krótkim czasie.

Nie wiem jednak kto pracuje w bankach. Może znaleźć się ktoś nadgorliwy i podciągnąć transakcje z MB (itp.), często wykorzystywane do przesyłania kasy z hazardu, pod transakcje &quot;co do których okoliczności wskazują, że środki służące do jej przeprowadzenia mogą pochodzić z nielegalnych lub nieujawnionych źródeł&quot;. Wówczas teoretycznie można napytać sobie biedy, ale moim zdaniem zachowując umiar z przelewami ryzyko jest minimalne.

Osobiście koszę trochę kasy z kasyn i wykorzystuję zarówno MB, jak i Click2Pay oraz Neteller. Do każdego mam kartę płatniczą i staram się tylko z tych kart korzystać. Ponadto mam 4 konta w polskich bankach, na które z umiarem robię przelewy, ale nie bezpośrednio z kasyna, zawsze przez MB/C2P/Net, po najwyżej 4-5 tys. zł. Do tego 2 konta zagraniczne - przygotowane już na napływ większej gotówki :cool:

D 0

dokicz09

Użytkownik
sorka że odświeżam ale pytanie małe ok. 15 koła mam na moneybookers , jak najlepiej to wypłacić? zlecić jednorazową wypłatę czy podzielić na kilka części i np. w odstępach czasowych?

R 0

robimy11

Użytkownik
Jeśli dobrze rozumiem to zakładam konto na tym moneybookers i dobieram sobie do tego kartę płatniczą a przelane środki z booka na moneybookers odbieram sobie w bankomacie. Zaden przelew do polskiego banku nie następuje a po mnie nie ma śladu. ???

Do góry Bottom