>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Jaką walutę lepiej wybrać?

A 0

andrew21

Użytkownik
Chce założyć konto w Expekcie lub innym buku i nie wiem jaką walutę lepiej wybrać przy rejestracji. Jak wybiorę PLN a będe chciał wpłacić z netellera ($$$) to czy biorą coś za przewaluowanie? No a jeśli jednak wybiorę konto w dolarach to jak potem będzie wyglądać wypłata do polskiego banku (a konkretnie do mBank). Szczerze mówiąc to już się gubię w tym wszystkim.

rangiz9 0

rangiz9

Forum VIP
Najlepiej wybierać taką w jakiej ma się założone konto w banku. Co do netellera i wpłat do Expektu, to prowizja wynosi 3,9% bez względu na to w jakiej walucie masz konto w Expekcie. Jak masz konto w PLN w Expekcie to wpłata z netellera jest przeliczana po kursie dnia. Z tego co widziałem nie ma możliwości wypłat na Netellera w Expekcie

Co do mbanku, to przeliczanie jest również po kursie dnia. Brak prowizji za przewalutowanie.

Jednak odradzam wysyłanie z netellera na konto w banku, gdyż standardowa prowizja wynosi 1$ i podobno bank z którego neteller wysyła kasę pobiera 25$

Więc reasumując najlepszym rozwiązaniem wg mnie byłoby założenie konta w PLN i późniejsza wypłata na konto bankowe

Do góry Bottom