Beitar Kfar Saba Shlomi - Hapoel Mahane Yehuda
Hmm. Mógłbym się bawić w pisanie analiz i lać niepotrzebny słowotok. Za analizę wystarczy jedno pojęcie "3 za 3" - wszystko jasne. Dla niektórych to niewystarczające, więc parę faktów i grafik.
Na początek H2H:
Zaznaczone dwa "najciekawsze" spotkania.
Za każdym razem wygrywają gospodarze. Idzie klasyczne 3za3. Co jeszcze rzuca się w oczy? "Stałe" wyniki jeśli chodzi o ich przebieg - powtarzalność w sezonie HT/FT. Sezon 13/14 to opcja 1/1. Sezon 14/15 - poszło dwa razy 2/1. W sezonie 15/16 póki co mamy X/1. Czy historia się powtórzy? Czy może po raz kolejny padnie wynik 2-1?
H2H nie jest dziełem przypadku. Wystarczy zerknąć na mapę.
Próbowałem co nieco dowiedzieć się o stosunkach łączących oba te kluby i ponoć są bardzo w porządku. Zauważyłem jakieś wymiany zawodników, transfery i tego typu transakcje, czyli poza coroczną "wymianą punktów" jest "chemia". Obie drużyny położone bardzo blisko siebie, co sprzyja tego typu działaniom.
Co do sytuacji w tabeli. To również ona przemawia za tym, by to gospodarze sięgnęli po trzy punkty. Mają tylko 5 punktów przewagi nad niebezpieczną strefą i dobrze byłoby stamtąd się ewakuować. Ponadto czytałem, że Beitar to niezła ekipa (w poprzednim sezonie bił się o awans) i ten sezon im nie wyszedł, ale jest tutaj spory potencjał. Beitar ostatnio cztery spotkania bez porażki, Hapoel natomiast cztery spotkania z rzędu przegrane. Poza tym to drużyna głównie własnego boiska (prawie 70% dorobku punktowego, to zdobycz na własnych śmieciach), na wyjazdach strzelili tylko pięć bramek w dwunastu spotkaniach (aż w ośmiu nie strzelili bramki). Tak tylko dodałem trochę sportowego wątku, by utwierdzić, że nawet z tego względu warto pograć coś w kierunku gospodarzy ;]
Od siebie proponuję - zakład główny,
wygrana Beitaru @ 2.10 w bet365.
1-1 (0-1)
I dodatkowe opcje: przerwa/koniec - remis/Beitar @ 5.00 oraz przerwa/koniec - Hapoel/Beitar @ 29.00. Dokładny wynik 2-1 @ 11.00
Relacja
live dostępna była do 80 minuty (15:40), potem zniknęła i wróciła po dwóch minutach z wynikiem końcowym 1-1 (0-1). Nie wiem, czy to oficjalny rezultat (dziwne, że tak szybko zakończyli), ale niestety to prawdopodobny wynik końcowy.
20' 0-1
73' 1-1
FT' 1-1??
Potwierdzone 1-1 :/