GKM - Apator 1 @2,00 STS
Dzisiaj spotkanie derbowe w Grudziądzu. GKM moim zdaniem co miał przegrac u siebie to już przegrał. Sparta i Motor wygrali przy Hallera. Teraz przyjezdza kolejny hegemon z Torunia który o bonusa powinnien być spokojny. W Toruniu było 52 -38. Ale Apator to ewidentnie nie jest drużyna na wyjazdy mimo wzmocnienia w tym roku Michelsenem i Kvechem. Obniżający loty Lambert i podkreślam fatalni juniorzy nie wróżą nic dobrego, Jan Kvech swoją robotę robi. Pewniakiem jest tylko Dudek który ma naprawdę świetny sezon. Emil i Michelsen też powinni dwucyfrówki zrobić ale nawet oni nie są gwarantem tego. Michelsen i Kvech są po
GP.
Natomiast GKM potrzebuję zwycięstw u siebie. Cały czas walczą o play offy z Falubazem. Ogromnym handicapem są juniorzy szczególnie Małkiewicz chociaz on miał wystartować w IMP ale jeszcze nie czuł się dobrze i zrezygnował z występu aby nie ryzykować i przygotować się do bardzo istotnego spotkania jakim jest potyczka z Toruniem. Bezapelacyjnym liderem zespołu jest Jespen Jensen, coraz lepiej radzi sobie Fricke który poczatek miał przeciętny. Lindsey jedzie swoje na 6-7 pkt można liczyć z jego strony. Ogromnym zaskoczeniem dla mnie jest Miśkowiak który robi często w okolicach 10 pkt i to jest kluczowy zawodnik a dokładnie para Miśkowiak - Tarasenko jeśli oni będą swoje biegi chociaż remisować to ja jestem spokojny o GKM. Podumowująć, widzę zwycięstwo 48-42 dla Gkmu u siebie są bardzo mocni ogromna przewaga na juniorce zrobi robotę. Te Toruńskie beztalencia nadają się do 2 seedway ekstraligi. Przy takim stanie rzeczy Toruń może tylko wygrać jak żaden senior nie zawiedzie co w Toruniu jest niemożliwe. Mecz napewno będzie przez dłuższy czas emocjonujący ale w koncówce GKM odpali.