>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami IV runda Metalkas 2. Ekstraligi

B 67,3K

bosky

Użytkownik
czwartek: Arged Malesa Ostrów – H.Skrzydlewska Orzeł Łódź (08.05)
niedziela: Abramczyk Polonia Bydgoszcz – Cellfast Wilki Krosno (11.05)
niedziela: #OrzechowaOsada PSŻ Poznań – Fogo Unia Leszno (18.05)
niedziela: Unia Tarnów – Texom Stal Rzeszów (18.05)

Dzisiaj mecz w Ostrowie, faworytem moim zdaniem wydają się być gospodarze. Kursy dzisiaj moim zdaniem w pewnej mierze wystawione są w oparciu na "magię Orła w Ostrowie" czyli wyniki grubo ponad stan od sezonu 2021. Fajnie, ale skład Orła zmieniony o 180 stopni, personalnie moim zdaniem wygląda super jak na finanse, spisuje się to na razie tak sobie. W formacji juniorskiej przewaga Ostrowa wydaje się bardzo wyraźna. Milik w ubiegłym roku na tym torze zrobił 5 punktów w 5. Chmiel chyba jak na razie jednak poniżej oczekiwań, Lyager 2+1 na tym torze rok temu. Mikkel Andersen to niewiadoma, w Łodzi w niedzielę wyglądał bez szału. Pozostaje nam chyba najbardziej nieprzewidywalny Wojdyło. Ostrów ma też swoje kłopoty, po stronie tychże Szostak i powracający z niebytu Greg Walasek. Co do pierwszego nie mam już żadnych konkretnych oczekiwań, Grzegorz mam przeczucie dzisiaj pojedzie, a potem zacznie pikować w dół. TYLKO ŻE, Ostrów ma bardzo solidny atut. Czy zawiedzie pierwszy, czy drugi, to jest jeszcze Sitek z Seniukiem. Uważam, że dzisiaj będzie spokojnie +12, może 14 dla Ostrowa.

Ostrów -6 1.9 bet365
Wojdyło under 7, 2.45 bet365

Dorzucam Wojdyłę, taka linia na wyjeździe, no nie wiem. Ma ten bieg 12., ale pytanie czy tam nie zostanie zmieniony. Wydaje mi się, że pojedzie słabiej od Milika czy Lyagera co wskazywałoby na to, że do tego czasu może zrobić punkty na Seniuku w biegu 6 oraz Szostaku w 9. Jeśli rzeczywiście będzie miał 2 oczka lub mniej po trzech biegach, to w ogóle mnie nie zdziwi taktyczna w 12.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +621
S 95,3K

scrobek

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel - Ekstraliga, I liga, II liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Ostrovia Ostrów - Orzeł Łódź
Typ: Oliver Berntzon under 9,5 (Liczy się 5 pierwszych startów)
Kurs: 1,70
Bukmacher: Betfan
Post w dziale: Ekstraliga, I liga, II liga IV runda 2. Ekstraligi
Analiza:

Dziś w Ostrowie Wielkopolskim inaugurujemy IV kolejkę 2. Ekstraliga. Do Ostrowa przyjeżdża zbudowana pierwszym zwycięstwem w Metalkas 2. Ekstraliga drużyna Orła Łódź.

Wpadł mi w oko under zawodnika gospodarzy, choćby z powodu linii, która u innych jest o jeden punkt niższa. Powiedzmy sobie szczerze Szwed nie ma dobrego startu w sezon żużlowych, o czym może mówić wtorkowy mecz w Mallili gdzie w pierwszej kolejce Ligi Szwedzkiej zdobył tylko 1 pkt. Na polskiej ziemi w dwóch meczach zdobył odpowiednio 7 oraz 8 punktów. Dziś liczę na podobny wyniki, dodatkowo doparowym Olivera będzie nowy zawodnik Ostrovii Ostrów młody obiecujący "Greg Walasek", na którym także może potracić punkty.

Uważam, że dziś zobaczymy wyrównane spotkanie, którego wynik rozstrzygnie się w biegach nominowanych. Goście wydają się dobrze dysponowani o czym mogą świadczyć wczorajsze wyniki w lidze duńskiej. Oczywiście nie możemy przekładać jeden do jeden wyników z innych lig na Polskę, jednak uważam, że Lyager, Milik, Chmiel, Wojdyło i Andersen mogą trzymać wyniki do 15 wyścigu

Inne typy:

Orzeł Łódź +6,5 1,75 B betfan
Jakobsen - Lyager 2 2,4 B betfan (Liczy się 5 pierwszych startów)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +641
karfus 139,9K

karfus

Użytkownik
#1 Ostrów - Łódź | Co najmniej jeden zawodnik z Łodzi zdobędzie ponad 10 punktów | TAK | 1.60 | forbet

Pierwotnie myślałem o overze 10.5 Lyagera, który nieźle tutaj pojechał w przed rokiem w playoffach w barwach Bydgoszczy, aczkolwiek ten zakład jest zdecydowanie lepszy, gdyż na dobre punkty stać również Milika, Chmiela, czy Patryka Wojdyłę, szczególnie, że liczą się wszystkie starty danego zawodnika, a jest duża szansa na rezerwy taktyczne.

#2 Mikkel Andersen | poniżej 4.5 | 2,0 | betclic | (pierwsze 5 startów)

Mikkel mega perspektywiczny zawodnik, ale dopiero zaczyna przygodę z poważnym żużlem, można powiedzieć, że zaliczył solidnie występy w barwach Łodzi, 6+3 ze słabym Tarnowem oraz 7+2 w meczu z Poznaniem, w głównej mierze, dzięki wygranym pierwszym swoim starcie w przeciętnej obsadzie: Teska, Gusts, Buszkiewicz. Dzisiaj również kluczowym powinien być pierwszy bieg Mikkela, aczkolwiek myslę, że para Sitek-Sebastian Szostak może postawić wysoko poprzeczkę.
Do tego może wyjść 3 dzień startów pod rząd, a dla tak młodego zawodnika może to być problematyczne. Wtorek Częstochowa, wczoraj Dania, dzisiaj powrót do Polski i mecz w Ostrowie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +152
A 565K

adams235

Znawca - Żużel
Łódź +8.5 kurs 1.65 Fortuna
Berntzon under 8.5 kurs 2.01 Fortuna
Wojdylo over 5.5 kurs 1.6 Fortuna
Andersen over 4.5 kurs 1.84 Fortuna
Tak to sobie wymyśliłem,i takie kierunki,Berntzon przegrywał na treningu wszystko z Walaskiem i jestem ciekaw czy Grzesiu taki mocny czy Oli taki słaby
Wojdylo i Andersen dużo jazdy i czuję że mają rytm no ale zobaczymy....

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +152
A 565K

adams235

Znawca - Żużel
Łódź +11.5 kurs 1.45 STS
Do dubla idealnie,bezpieczniej niż 8.5 też,Ostrów nie przekonuje-- Szostak,Walasek Berntzon na dłuższą metę to się nie może udać jeśli chodzi o te trójce

Ostatnia edycja:
maniek81 554,3K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Lyager (-1.5 pkt.) - Milik [1] 1.75 betfan
Lyager zapomniał jak się jeździ na żużlu

Lyager lepiej wygląda po pierwszych kilku kolejkach i liczę, że dziś będzie podobnie. W ubiegłym sezonie Layger ja torze w Ostrowie zaliczył dobry występ, forma na początku tego sezonu widać jest, więc nic tylko dziś kręcić punkty i być liderem gości. Liczę, że te 2-3 punkty więcej przywiezie od Milika.

Ostatnia edycja:
B 116,5K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Buczkowski over 10,5 pkt @1,57 STS

Buczek wczoraj pokazał w Pile że kryzys jest za nim już i powinien być silnym punktem Poloni nawet w meczach wyjazdowych Dzisiaj do Bydgoszczy przyjezdza Krosno które w swoim szeregu ma dobrych zawodników Musielaka Berge czy znajacego tor Bjerre. Ale Buczek na swoich smieciach jest owiele lepszym zawodnikiem porónałbym go do Kurtza. Na swoim torze średnia ponad 2. Polonia to pewnie wygra 10-12 pkt i do tego są potrzebne punkty Buczka który jedzie dwa razy z juniorami i musi trzymać wynik a inni powiekszać przewagę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +629
S 95,3K

scrobek

Użytkownik
Kai Huckenbeck under 9,5 pkt. @1,70 Superbet (Liczą się wszystkie starty)

Kai nie przekonuje mnie na początku sezonu, ma sinusoide raz 3 a za chwilę 0. Dziś do Bydgoszczy przyjeżdzają Wilki Krosno, które mogą powalczyć z miejscową Polonią. Niemiec dziś tradycyjnie z nr 9 u Siebie, dostanie naprzeciw Siebie start 3 razy z Bjerre, który jest dobrej formie, jest to dobry startowiec, a dodatkowo przez 2 lata reprezentował barwy Polonii. W pierwszym biegu startuje w parze z Woźniakiem, następnie 2 x Loktajewem, a na koniec z Brennanem, co pokazuje, że także Niemiec jest punkty stracić z kolegami zespołu

Obstawiam, że Kai nie zdobędzie dziś 10 punktów

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +829
G 45,4K

gkskubik

Użytkownik
Polonia Bydgoszcz - Wilki Krosno (+ 13,5) @ 1,75 STS

Polonia jest faworytem, Polonia jedzie u siebie, Polonia ma do udowodnienia ciut po ostatnim spotkaniu. Wszystko się zgadza. Mam jednak wrażenie, że tor nie jest jeszcze "bydgoski". To nie jest na tą chwilę - kto pierwszy pod bandą ten wygrywa. Tor nie jest powtarzalny jak można usłyszeć tu i ówdzie, Przyjeżdża dziś drużyna, która nie była wskazywana jako ta walcząca o najwyższe cele w tym sezonie, a jak na tą chwilę przewodzi (pewnie przez moment) w tabeli z kompletem punktów. Uważam, że taktycznymi zmianami trzymającymi wynik Wilkom uda się zakręcić w okolicach 40 punktów.

D. Berge over 6,5 @ 1,6 STS

Dorzucam over punktowy Francuza. Co prawda nie jest maszynką od zdobywania punktów jednak linia wydaje mi się do przeskoczenia.

Pozdro!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1185
B 65,3K

bartezgambler

Użytkownik
Bjerre poniżej 8 pkt - betfan 1.70

Rok temu na bydgoskimi owalu zdobył 6 punktów i podobnego wyniku spodziewam się dziś. Trudne starty ma, szczególnie biegi nr 1,11 i zapewne nominowany. Popsuć moje przewidywania, może jakiś taktyk ale nie spodziewam się żeby, on był pierwszym do wypuszczenia z tejże rezerwy.
stawka 5/10

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1428
maniek81 554,3K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Łoktajew (-1.5 pkt.) - Bjerre [1] 1.67 betfan
Słabiutki występ

Czas najwyższy, by Łoktajew zaliczył dwucyfrową zdobycz punktową. We wcześniejszych meczach a to trafiło się jakieś zero, a to wykluczenie. Dziś myślę,że w końcu tych punktów przywiezie sporo. Uwielbia przecież bydgoski tor i czas to okazać. Na Bjerre powinno to starczyć.

Ostatnia edycja:
A 565K

adams235

Znawca - Żużel
P.Swiercz under 4.5 kurs 1.84 Fortuna
Typ trochę pod tor i jest szansa że więcej niż 3 biegi może nie dostać,liczę po cichu że biegu juniorskiego nie wygra

karfus 139,9K

karfus

Użytkownik
Na szybko:

Matej Zagar poniżej 9.5 | betclic | 1.82 (pierwsze 5 startów)

Timo Lahti potwierdził, że będzie jechał w tym spotkaniu, pytanie na ile i na jaką jazdę pozwoli jego stan zdrowia po wczorajszym upadku zobaczymy... Ja osobiście gram under Zagara. Ciężko będzie o dwu cyfrówkę, na torze, który w sumie dla każdego będzie zaskoczeniem, pojedzie przynajmniej dwa razy na Klidnta, Przedpełskiego czy Keyana Rew.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +407
A 565K

adams235

Znawca - Żużel
T.j Musielak under 3.5 kurs 1.94 Fortuna
G.Zengota over 10.5 kurs 1.84 Fortuna
R.Douglas under 9.5 kurs 2.01 Fortuna
Tak to widzę,Douglas ma piekielnie trudny 1 bieg i liczę że zacznie słabo,Zengota albo Kołodziej over 10.5 zrobi....postawie na Zengote bo kurs wyższy ,natomiast Musielak hmm liczę że trochę presja go może zjeść przeciwko Unii i jeśli nie wygra młodzieżowego to potem tylko ciężej będzie miał

B 116,5K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Mencel powyżej 3.5 pkt @1.70 STS

Antek to napewno jeden z lepszych juniorów zaplecza ekstraligi. Uważam że ta linia jest za niska. Moim zdaniem jest faworytem biegu Mlodziezowego. Cztery razy raczej nie pojedzie. Kapitalnie pojechał w Krośnie gdzie zdobył ponad 10 pkt na tym kartoflisku a w Poznaniu też jest ciężka szpryca. Kurs fajny i próbuje

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +808
Do góry Bottom