Video u siebie na pewno zagra odważniej niż w 1 meczu, gdzie głównie starali się ugrać jak najlepszy rezultat. Wraca Varga i Suljic i to spore wzmocnienia. Myślę, że grać na awans się nie opłaca, bo na zwycięstwo jest trochę więcej, a tylko 0-0 może być tym zabezpieczeniem.
Najlepszym typem na jutro wydaje mi się jednak awans Vardaru. Fenerbahce sobie pokpiło i mają bagaż 0-2 i wprawdzie rewanż u siebie, ale ich gra defensywna jest na bardzo niskim poziomie. Rozegrali dwa ligowe i zakończyło się to remisami 2-2. Mistrz Macedonii na pewno może coś ustrzelić, a jak nie, to Turcy sami sobie władują jak trzeba będzie, a wtedy będzie potrzeba już 4 bramek. Oczywiście nie zdziwi mnie nawet nudne 0-0, ale jakoś nie widzę tutaj awansu przereklamowanych Turków. Na pewno
LE to nie ich rozgrywki i wobec tego skupią się na lidze, gdzie nie mogą sobie pozwolić na kolejną wtopę jak w zeszłym sezonie, gdzie nawet nie weszli do eLM.
Kolejny typ dla mnie do zagrania to awans Zenitu. Ma być pełen stadion, więc piłkarze nie mogą odstawić aż takiej szopki. W lidze idzie bdb, w sumie Utrecht też ostatnio jakoś lepiej. Cały czas mam jednak gdzieś te mecze z Lechem, gdzie prawdę mówiąc - byli tylko tłem, którzy po prostu wykorzystali głupie błędy Lechitów. W 1 meczu Utrecht pokazał dobry poziom, ale nie wiem czy Rosjanie nie podeszli do tego zbytnio lekceważąco. Piłkarsko Zenit ich zjada, a rosyjskie zespoły na ogół nie odpadają w eliminacjach w europejskich pucharach.
Dla Macedończyków IV faza eliminacyjna to bez wątpienia sukces. Mają dwa zespoły i nareszcie po Superpucharze mogą zapełnić Telekom Arenę w Skopje do ostatniego miejsca. Ludzie z chęcią przychodzą na mecze pierw Wardaru z Fenerbahce, a teraz pełno będzie w meczu Shkendiji z Milanem, choć w 1 meczu już wszystko się rozstrzygnęło (6:0). Ale to nic, liczę na wesołą piłkę jak
towarzyskie mecze ala Supermecz jak polskie ekipy grały na nowo otwartych stadionach. Z pewnością przy mniejszym zaangażowaniu gości z Włoch, Shkendija może strzelić co najmniej gola. BTS, czy over - biere.
Jak donosi stacja
Sky, oraz jak zdradził poniekąd trener Vincenzo Montella ("Będziemy próbować nowy system gry niezależnie od wykonawców"
, w rewanżowym meczu ze Shkendiją Tetowo w Skopje, drużyna Milanu ma wystąpić w ustawieniu 3-5-2. Rossoneri tym samym porzucą tradycyjne 4-3-3 i wypróbują nową taktykę. Oto przewidywany skład mediolańskiej ekipy na pojedynek w Macedonii:
Storari; Zapata, Bonucci, Romagnoli; Calabria, Zanellato, Locatelli, Mauri, Antonelli; Cutrone, Andre Silva
http://www.acmilan.com.pl
Tak pół żartem, pół serio to Macedończycy maja 2 zespoły w IV fazie eLE (Vardar - Shkendija), Albańczycy (Skenderbeu - Shkendija) też, a u nas tylko Legia.
----
Moje typy na tę rundę:
Vardar awans @1.85
Videoton wygrana @2.50
Zenit awans @1.72
Maccabi wygrana @1.60
Shkendija - Milan o3.5 @2.25/ BTS @1.90
Apollon wygrana @4.10
Skenderbeu - Dinamo 0-0HT @3.05
uni
dubel
Ludogorets + Athletic wins @2.00 uni