Tego meczu nie ma co porównywać do spotkania Legii z Dudelange. Na Legię kursy były niższe bo potrzebowała strzelić minimum dwa gole do awansu. Do tego statystyka strzałów też nie ma znaczenia Gdyby Legia wygrała pierwszy mecz u siebie 3:0 to w strzałach mogłoby być na odwrót 18-8 ale dla Dudelange. To że Rumunii są faworytami i powinni wygrać oba mecze to nie podlega dyskusji ale czy wysoko to wątpię.Dudelange vs Cluj
Cluj Over 1.5 @ 2.10
Cluj Over 2.0 @ 3.30
Cluj Over 2.5 @ 4.25
lvbet
Dla mnie te kursy to jedna wielka pomyłka.
Przecież Over 1.5 Legii był po kursie 1.75, a tutaj Cluj - ekipa lepsza na ten moment od Legii aż 2.10 ?
Moim zdaniem promocja.
Szanuję piłkarzy z Luksemburga, jednak no tutaj ich przygoda się z pucharami skończy.
Cluj dobrze weszło w ligę, są liderem - tak liga jest równie słaba jak nasza, ale jednak. W poprzedniej rundzie na spokojnie odprawili zespół z Armenii 2-0 wyjazd i 5-0 u siebie, tutaj biorąc pod uwagę też słabą grę w obronie i słąbą postawę bramkarza zwłaszcza słabo idzie do dośrodkowań, widzę dużą przewagę Rumunów, w mojej ocenie pierwsze spotkanie i wynik 0-3, jak najbardziej możliwy, żeby w rewanżu na spokoju zagrać i przypieczętować awans, grająca z problemami Legia potrafiła strzelić 2 bramki, miałem wrażenie, że każdy strzał w stronę bramki goalkeepera gospodarzy to stres i zawodnik ten piłkę wypluwał przed siebie, co pozwalało na dobitki z których Legia niestety nie korzystała. Legia pokazała też, że nie jest trudno zepchnąć mistrza Luksemburga do obrony - w całym spotkaniu 18-8 w strzałach dla Legii, a w drugiej połowie pełna dominacja 13-1, tylko dzięki słabej skuteczności Legii skończyło się jak się skończyło, bo brakło tylko 1 bramki.
Cluj rozpoczynał przygodę w el. LM, szansę stracili, zadowolą się LE, a tutaj mają wręcz autostradę do fazy grupowej.
Dokładnie Dudelange to taka słabizna, że w ostatnich latach nie potrafiły tam wygrać m.in. Legia, MOL Vidi czy Karabach a APOEL wymęczył 0:1. Przecież Cluj to już nie ta drużyna, która kiedyś grała rok w rok w grupach europejskich pucharów a to, że rozwalili słabiutkich Ormian to nic nie znaczy. Jak dla mnie Dudelange z remisem po 1.7 lub Dudelange strzeli po 1.54 do gry. Zaraz ktoś pewnie wyskoczy z argumentem, że to pół amatorzy i pastuchy.Kurs na wygraną Cluj podskoczył w Fortunie właśnie z 1.7 na 2.05. ktoś wie dlaczego? Przecież ten Dudelange to słabizna o poważna drużyna wygra tam spokojnie. Co z tym Cluj?
Ale ja nie napisałem że Cluj wygra. W mojej opinii tak się stanie, ale. Napisałem że są w stanie na spokojnie strzelić 2 3 bramki. A wynik np 3-3 nie będzie dla mnie jakimś wielkim zdziwieniem.Tego meczu nie ma co porównywać do spotkania Legii z Dudelange. Na Legię kursy były niższe bo potrzebowała strzelić minimum dwa gole do awansu. Do tego statystyka strzałów też nie ma znaczenia Gdyby Legia wygrała pierwszy mecz u siebie 3:0 to w strzałach mogłoby być na odwrót 18-8 ale dla Dudelange. To że Rumunii są faworytami i powinni wygrać oba mecze to nie podlega dyskusji ale czy wysoko to wątpię.
Zgadzam się z Twoją oceną. Swoją drogą przejrzałem spotkanie z Dinamo, które jest takim meczem na górze tabeli, wygrana 3-1 , kilka zmian w składzie, można porównać z dzisiejszymi męczarniami Legii u siebie ze Sosnowcem, a kursy na Over 1.5 Cluj rosnie i jest już 2.35 w lvbet. Moim zdaniem dobra opcja. Dobra gra z przodu na zespół z Luksemburga powinno wystarczyć. Prawda jest też taka, jak ktoś napisał wyżej, nie róbmy z Dudelange mistrzów świata, to , że pokonali mistrza Polski, nie oznacza, że ich skill urósł nie wiadomo jak dużo, to solidna ekipa, ale bez przesady.Jak widzę typ, że półamatorzy strzelą po 1.55 to aż się śmiać chce ???? Zwróć może uwagę na styl gry mistrzów Rumunii... Mają bardzo solidną obronę i dość przeciętny atak. Większość ich gier w walce o mistrza kończyła się po 1:0 lub 2:0... Trochę się tą ligą interesuje i moim zdaniem jest mocniejsza niż nasza, choć czasy świetności już dawno minęły. W towarzyskich meczach w trakcie sezonu drużyny z Rumunii przyjechały do Polski i spokojnie ogrywały naszych orłów (poza meczem Viitorula z Legią). Dla przykładu bodajże właśnie CFR wypunktował Jagę 0:3. Szkoda, że z Cluj odszedł za kasą do Chin Dan Petrescu, który jak widać niewiele czasu potrzebował żeby zdobyć mistrza. Jeśli drużyna w 26 meczach w sezonie traci 13 bramek przy 42 strzelonych ( w tym chyba w jednym meczu przegrali 4:3 z późniejszym spadkowiczem) to jak można typować teoretyczny BTS w meczu z Luksembuczykami? Nie mówię że jest to niemożliwe, ale może warto się zastanowić.... Moim zdaniem Cluj się nie otworzy na wyjeździe i tradycyjnie zakręci się koło 0:2 0:3. Swoją drogą dzisiaj podejmują Dinamo Bukareszt i za drobne stawiam jednak na potknięcie CFR ????
W drużynie z tego co wiem jest kontuzjowany jeden z lepszych zawodników - Cyprian Daec, etatowy reprezentant Rumunii, ale to raczej nic nie zmienia co do moich poglądów.
Macedony nawet jakby mieszkali przy stadionie to maja tam oklep.Typo siedzi w Norweskiej piłce...
Nie grają na swoim, będą grali na stadionie na którym mecze rozgrywa reprezentacja LuksemburgaA wie ktoś czy Dudelange zagra w ogóle na swoim stadionie?