pirelli
Forum VIP
Niezwykle ciekawie zapowiada się dzisiejsze spotkanie pomiędzy Twente a Benficą. Ponoć faworytem tego dwumeczu są Portugalczycy. Kadrowo na pewno Benfica jest mocniejsza od Twente, takie jest oczywiście moje zdanie. Holendrzy, żeby myśleć o awansie niewątpliwie muszą wygrać dzisiejsze spotkanie. Jednak o to będzie dzisiaj bardzo trudno. Twente w tym sezonie niepokonane. Wygrany SuperPuchar z Ajaxem, potem wyjazdowe zwycięstwo w Bredzie i niedawny bardzo dobry mecz z AZ, naturalnie zwycięski [2:0]. Benfica nie zaczęła zbyt dobrze tego sezonu (remis 2:2 z G. Vicente), ale jeśli spojrzymy na ich kadrę [Saviola, Aimar, Cardozo, Luisao, Jara, czy też nowo pozyskani Joan Capdevila, Axel Witsel, Ezequiel Garay] to jednak robi wrażenie. Wiele zależeć dzisiaj będzie od bramkarza Twente Michajlowa, który jest niewątpliwie w dobrej formie. Janko i Ruiz na pewno postarają się o gola na własnym stadionie. Benfica ma z kolei mecz rewanżowy u siebie. Dzisiaj będą próbowali szukać drogi do bramki Twente, nie sądzę, żeby się bronili, to raczej nie w ich stylu. W weekend w lidze portugalskiej trener oszczędzał trochę graczy Benfiki, po 45 min zagrali Aimar i Witsel. Nie grał wcale Cardozo, Luisao. Obie drużyny dzisiaj stać na strzelenie bramki. Twente nie ma wyboru musi coś ukłuć, gdyż w Lizbonie będzie im już na prawdę bardzo trudno. Z kolei za Benfiką przemawia bardzo mocna kadra, z którą myślę można coś powalczyć w LM. Jak dla mnie dzisiaj tutaj wynik overowy (>2.5 gola)
Typ: over 2.5 gola ~ 2.00 [2:2]
Typ: obie strzelą ~ 1.78 [2:2]
Bwin