>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

IV Runda eliminacji Ligi Europejskiej (Rewanże) 28-30.08.2012

Status
Zamknięty.
chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
FC Dila Gori - Maritimo Funchal under 2,5 1,70 @Tobet ✅

Zdecydowanym faworytem w tym dwumeczu jest Maritimo, jednakże nie widzi mi się tu jakiś wielobramkowy mecz. U siebie Portugalczycy wygrali, skromnie bo 1-0. Ekipa z Gruzji fatalnie rozpoczęła ten sezon ligowy, bo od 3 porażek. Nie sądze by Maritimo mocno wychylało się, i próbowało rozstrzelać Dila Gori. Uważam, że będą spokojnie kontrolowali grę. Taka ciekawostka - Maritimo w ostatnich 10 meczach zaliczyło tylko 1 over (0-3 z Academicą), biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki (także mecze sparingowe).
Bordeaux - Crvena Zvezda under 2,5 1,85 @Tobet ⛔

Ekipa Ludovica Obraniaka to także drużyna, w której meczach nie pada zbyt wiele bramek. W tym sezonie w 4 meczach o stawkę tej ekipy padł zaledwie 1 over. Nie ma co przytaczać ilości bramek w meczach drużyny z Belgradu, ponieważ serbska ekstraklasa odstaje poziomem od ligi francuskiej czy też ligi europy, co do tego nie ma wątpliwości. Mozna powiedzieć jedynie o ich meczach eliminacji do LE w tym sezonie. Dwumecz z Naftan obfitował w bramki, ale nie jest to ekipa mocna, można by wręcz powiedzieć, że drużyna z Białorusi jest poprostu słaba. W kolejnym dwumeczu czekał już na Crvenę wymagający przeciwnik - Omonia Nikozja. Tam przez 90 minut w Belgradzie a także przez 120 minut w Nikozji nie padła żadna bramka, więc losy awansu musiały rozstrzygnąć rzuty karne. Strzelić bramkę przeciwko Bordeaux na ich własnym obiekcie to nie jest prosta sprawa. Warto wspomnieć iż gospodarze w poprzednich rozgrywkach Ligue 1 zaliczyli 24 under&#39;y na 38 spotkań. Liczę na skromną wygraną gospodarzy, 1-0 bądź 2-0.

Videoton FC - Trabzonspor under 2,5 1,70 @Tobet ✅

Zacznijmy od meczy obu ekip o stawkę w tym sezonie. Węgrzy 7 na 10 meczy to under&#39;y natomiast Turcy 3 na 3 to under&#39;y. W pierwszym meczu tych drużyn padł bezbramkowy remis, w rewanżu także nie nastawiałbym się na grad bramek. Sądzę, że obie ekipy będą grały zachowawczo, uważnie w obronie. Co jeszcze na minus Trabzonu jeśli chodzi o strzelanie bramek to to, że z drużyny odszedł jej najskuteczniejszy strzelec - Burak Yilmaz (można wspomnieć o odejściu Pawła Brożka, ale to już w ramach żartu).

SC Heerenveen - Molde SC Heerenveen under 1,5 2,03 @Tobet ✅

Typ początkowo wydaje się być ryzykowany, ale po głębszej analizie już nie. Molde ograło u siebie Holendrów 2-0, Norwegowie wyglądali naprawdę solidnie w tamtym spotakaniu. W ostatnich 10 spotkaniach tylko raz zdarzyło się aby stracili więcej niż 1 bramkę. Pół roku temu za nic nie zdecydowałbym się na taki typ, ale Heerenveen to nie ta sama ekipa co pół roku temu. Poważnie się osłabili, zwłaszcza z przodu. Strata takich graczy jak Bas Dost (32 bramki w 34 meczach), Luciano Narsingh (8 bramek, 22 asysty w 34 meczach) i Oussama Assaidi (27 meczy i 10 bramek) to ogromne osłabienia. To w dużej mierze ci piłkarze decydowali o obliczu gry ofensywnej Holendrów. Bez nich nie radzą oni już sobie za dobrze. W Eredivisie strzelili zaledwie 1 bramkę w 3 spotakniach. W 6 oficjalnych meczach w tym sezonie zaledwie raz strzelili więcej niż 1 bramkę (4-0 z Rapidem Bukareszt). Przy solidnej defensywie Molde, warto pokusić się o zagranie takiego typu po takim kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +6
golditalia 27

golditalia

Użytkownik
Przepraszam za polskie znaki ale nie umiem ich ustawic na nowym komputerze. Oto jak przedstawiaja sie moje typy na dzisiaj:
CSKA Moskwa-AIK
CSKA jest faworytem do wygrania EL. Rosyjskie druzyny chca sie zrehabilitowac po tym co zrobili Ruscy na Euro 2012. Przypomni im sie takze jak zostali wybudzeni w srodku nocy w pierwszym meczu w Sztokholmie wygranym 0-1. Kurs na zwyciestwo CSKA jest maly wiec obstawiam w tym spotkaniu
OVER 2.5 po kursie 1,67.
Rosenborg-Legia X2
Nie wierze zeby zadna polska druzyna nie zagrala w Europie. Czytalem tez ostatnio ze Rosenborg slabo sobie radzi na wlasnym boisku. Legia jest w formie, jak widac po wynikach w T-Mobile Ekstraklasie. Tutaj stawialbym czysta 2 ale zabezpiecze sie remisem ktory moze wpasc po 90 minutach i poprowadzi do dogrywki. Moj typ
X2 po kursie 1,69.

HJK Helsinki-Athletic Bilbao 1X

To jest perelka na dzisiaj. Po pierwszym meczu wygranym przez Bilbao 6-0, Baski jada do dalekiej Finlandii w rezerwowym skladzie. Awans juz maja wiec nie musza sie spinac. HJK na wlasnym terenie jest grozny i bedzie chcial sie zrehabilitowac za ta sroma porazke w Hiszpanii. Ciekawy jest tez kurs na 1 ale jak w meczu Legii zabezpiecze sie remisem. Moj typ to
1X po kursie 2,18.
Partizan Belgrad-Tromso 1

Ciekawe spotkanie takze w Serbii. W pierwszym meczu bylo 3-2 po fajnym spotkaniu wiec te 2 gole Serbow sa bardzo wazne. Partizan ma jednych z najlepszych kibicow w Europie ktorzy bedzie chcieli sie pokazac w Europie po dlugiej przerwie. Wyzej kolega pisal ze Tromso to druzyna wlasnego podworka (najwyzej polozony klub pilkarski w Europie- geografia
;). Mysle ze Partizan poradzi sobie z Tromso. Kurs na zwyciestwo Partizanu 1,75

U 35

uszol71

Użytkownik
pilzno-lokeren, pilzno doświadczenie w pucharach, co roku walczyli o ligę mistrzów tym razem została im walka o niższe cele, powinni gładko se poradzić z debiutantem ligi europejskiej handi na pilzno kurs bardzo przyjemny 2,45 fortuna
Kolejne handi próbował bym w strone genku to tak na czuja wydaje mi się że szwajcarski średniak polegnie również na ciężkim terenie w belgii kurs na handi w fortunie 2,65
śląsk wrocław sądze że powinien ukuć jakąś brameczkę hanoverowi, hanover raczej pewny awansu więc licze że aż tak się niezepnie na te mecz, do tego jeszcze widać że coś we śląsku zaczęło iskrzyć, mieli momenty w których naprawde przeważali z ekipą z bundesligi, kurs na strzelenie bramki jak najbardziej do przyjęcia kurs 2 w fortunie
Liverpool hearts, szkocka liga się chowa do premierligue tym bardziej że chłopaki z Anfield road widać że są na fali, dwoma bramkami sądze że spokojnie powinni wygrać, forma, boisko przemawia za gospodarzami, kurs na handi 1,55. fortuna, co myślicie o takim kuponiku?
apoel nikozja-neftci baku, gorące klimaty, cięzko się gra na cypryjskich terenach nawet najlepszym drużynom a co dopiero azerom, handi do pokrycia, kurs 1,8 fortuna, nie wyobrażam sobie żeby apoel nie wywalczył awansu u siebie na boisku, obawiam się że głupie 1;0 daje im awans ale nie sądzę że na tym przystaną, powodzenia
dawać, dawać chłopaaki nawijajcie o tych meczach jak to widzicie bo mi fortunke zamykają za dwie godzinki, może macie jakieś cenne informacje ???? co warto zagrać, mam na dziś do poświecenia 100zł i chciałbym to dobrze rozporządzić, co polecacie, co odradzacie? licze na waszą pomoc...

omerta 968

omerta

Użytkownik
Kilka słów na temat występów z udziałem holenderskich drużyn.
Tym razem tylko spotkania, do których znalazłem atrakcyjne typy (+typ wyjątkowo bez analizy - brak czasu).

PSV Eindhoven - Zeta Golubovci
Żadnych szans w pierwszym spotkaniu w Podgoricy nie dali piłkarze PSV rywalom z Czarnogóry. Od 74 do 90 minuty Boeren zdobyli cztery bramki - każda była autorstwa innego piłkarza. Co ciekawe, Dick Advocaat nie dokonał żadnej zmiany (!), a na ławce zasiedli między innymi Willems i Narsingh (dla tego drugiego, to może lepiej, bo były gracz SCH w Eindhoven nie prezentuje nic wielkiego. W lidze także nie zagrał w podstawowym składzie, a PSV pokonał FC Groningen (3-1). Zeta w drugim meczu również nie będzie miała nic do powiedzenia. Dziś trener PSV da szansę piłkarzom, którzy nie grali zbyt często, tym bardziej, że w niedzielę Boeren zmierzą się z AZ i to pewne. Tak wygląda skład PSV na rewanż z Zetą (oficjalna strona klubu): Waterman - Manolev, Derijck, Zanka, Willems - Engelaar, Van Ooijen, Wijnaldum - Narsingh, Matavz, Depay (na ławce między innymi Tytoń, Lens, Toivonen, czy Mertens). Wydaję mi się, że PSV zagra pod publikę - ofensywnie, efektownie i mam nadzieję, że skutecznie. Przy okazji liczę na Matavza - środkowego napastnika, który z pewnością będzie chciał przekonać do siebie Advocaata (jeszcze kilka tygodni temu grał w Jong PSV).
Typy:
PSV -2 @ 1.53 (bet365)
Tim Matavz strzeli @ 1.57 (betsafe)

Twente Enschede - Bursaspor
To mój główny typ na dziś. Niestety, po słabym kursie (jeszcze 2h temu był był nieco lepszy), ale można też zagrać odważniej (handicap). Tukkers mobilizują się na to spotkanie i to bardzo. Dla nich awans do fazy grupowej LE, to ogromna szansa i możliwość pokazania się w Europie (oczywiście, dla gości też, ale to Twente dzięki przyzwoitym występom w LE wypromowało kilku zawodników). Nie wiem dlaczego podopieczni Steve&#39;a McClarena przegrali w Turcji i to tak wyraźnie (1-3). Trudno mi powiedzieć, ale uważam, że w rewanżu role się odmienią. Gospodarze zaatakuj, skuteczność im dopisze i ostatecznie wygrają, tym samym awansując. Skład na spotkanie z Bursasporem jest jak najbardziej ok. Brakuje tylko Necera Chadliego (bardzo wartościowy skrzydłowy) i Andreas Bjelland (środkowy obrońca, ale z obsadą akurat tej formacji Anglik nie ma problemu). Kilka dni temu gracze Twente wygrali w Nijmegen (3-1). Obok siebie zagrali i Luc Castaignos i Dimitri Bulykin (obaj zdobyli po bramce) - pomysł McClarena sprawdził się. Wciąż w rewelacyjnej formie jest Dusan Tadic (dwie asysty). Znam potencjał Tukkers w ofensywie, w tym momencie goście z Turcji nie interesują mnie. Miejscowi wiedzą o co grają, wiedzą, że muszą zachować czujność w defensywie i zagrać przede wszystkim na swoim poziomie - to wystarczy.
Typy:
Twente @ 1.45 (expekt)
Twente -1,5 @ 2.10 (bet365)

Sparta Praga - Feyenoord Rotterdam
Typ: Feyenoord awans @ 2.55 (bwin)

jannek 389

jannek

Użytkownik
Ja natomiast najbardziej obawiam sie ekipy newcastle ktorzy moim zdaniem zawala mi bardzo dobry kupon : http://zapodaj.net/8335f30cfe40b.bmp.html
mysle ze prestiz ligi europejskiej jest po prostu za niski dla klubow z premier league i wiemy jak podchodza do tych rozgrywek, w glebi duszy licze jednak ze przejda dalej i rezerwowi newcastle beda mogli zagrac minimum 6 meczy i zawsze rezerwowi beda mogli pograc
Glownym typem na dzis wydaje sie Partizan Belgrad po bardzo dobrym kursie ~1,8
z ciekawostek - sproboje zagrac dzis w strone ekranas i duzy handicap na stieue - mysle ze gracze ekranas celuja w jakis duzy kurs w tym meczu ;)
do partizanu dorzucimy twente i mamy bardzo dobry kurs na grubego dubla

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Lokerenu bym dzisiaj nie lekceważył. Jak dla mnie jest to zespół,który może pokazac pazur. W meczu ligowym połowa składu odpoczywała. Dlanich to ogromna szansa i priorytetem będzie strzelenie gola, który da ew. dogrywkę. IMO wartoto spróbowac. Piszę tylko by przestrzec przedgraniem przeciwko ekipie belgijskiej. I popieram typ na awans Genku ;)

P 6

patrykut

Użytkownik
Jest gdzieś jakiś spis, na jakich kanałach będą transmitowane mecze? Nie chodzi mi o polskie kanały, bo akurat jak pech nie mam dostępu do Orange Sport oraz Polsatu Sport. Niedawno był taki duży spis z meczami, nawet na tych &quot;egzotycznych&quot; kanałach. Ktoś dysponuje?

loretin15 186

loretin15

Użytkownik
Jannek ktoś inny chyba Ci popsuje kuponik ;( Niespodzianka narazie w gorącej Grecji Apoel po 70 minutach przegrywa juz 1:3 . Athletic jednak odpusciło sobie rewanż tak jak to mialo miejsce w meczu z Belupo i jest już 2:0 dla HJK . Psv się rostrzelało już 7:0 chcą jakiś rekordzik chyba wykręcić ;)
---------
No niestety dziejszy dzien na dosc duzy - trzeba będzie odbić na lidze w weekend. I znów ten dylemat czy grać na drużyny które dzisiaj grały na wyjazdach ;/

ll9 149

ll9

Użytkownik
Co jak co, ale porażka APOEL-u na własnym gorącym terenie i to w stosunku 1-3 z Neftczi to naprawdę bardzo duża niespodzianka. Domyślałem się, że to może by ciężki mecz dla Cypryjczyków bo waleczni Azerowie to też nie jest jakaś &quot;ogórkowa&quot; drużyna, ale nauczeni doświadczeniem szczególnie po ubiegłorocznej edycji LM myślałem, że sobie poradzą. A w Hannoverze póki co już padły dwie bramki i do pełni szczęścia brakowałoby mi już tylko jednego trafienia, ehhh...

Otrzymane punkty reputacji: +1
bartekts 27

bartekts

Użytkownik
Według mnie szanse duże, AZ to już nie to AZ to w zeszłym sezonie, pozbyli się kilku dobrych piłkarzy a Anzhi na czele z Eto&#39;o chyba za główny cel ma pokazanie się w pucharach. Z Heerenveen AZ grało słabo, atak pozycyjny im nie szedł a co ważne nie wbili gola, według mnie X2 Anzhi w tym meczu.
Anzhi jak mówiłem rozjechało AZ, coś czuję że ekipa z Alkmaar może dołować w tej rundzie. Mecz Bilbao wyglądał komicznie, czegoś takiego dawno nie widziałem, siedzieli na ich cały czas i bach 2-0 dla HJK, obrona Basków woła o pomstę do nieba, pasuje w weekend grać że coś stracą bo widać ze po stracie Martineza i prawdopodobnym odejsciu Llorente nie widzę ich, Bielsa chyba coś przekombinował.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom