Mecz według mnie był wyrównany chociaż osobiście więcej spodziewałem się po Wiśle.Najbardziej denerwujące są te rzuty rożne grane na krótko przecież nic z nich nie wynikało i ciągle traciliśmy piłkę.Lepiej było grać centry i zawsze coś ciekawszego by wyszło.APOEL pokazał że u siebie będa bardzo grozni bo i wczoraj juz pokazali kilkakrotnie że potrafia stworzyc okazje. Najważniejsze ze kupon na
Łącznie kilku z was pisało, że te rożne były dalekie od perfekcji i że zupełnie tego nie rozumiecie. Otóż ja widzę to inaczej, przy takim rozgrywaniu plecy są zabezpieczone i szansa na skuteczny kontratak jest niewielka, inaczej przy klasycznym wykonaniu. Zgadzam się, można było raz na trzy-cztery wykonać to klasycznie.
Zwróciłem też uwagę na dzisiejsze spotkanie Omonia - Salzburg, zakończone 2-1, a Austriacy byli zdecydowanymi faworytami do awansu, maksymalnie kurs na ich awans wynosił 1,40. Tak, zdaję sobie sprawę że warunki atmosferyczne naprawdę zrobią różnicę.. Ale zerknijmy na historię Cypryjskich ekip w pojedynkach z europejskimi rywalami. Prześledziłem to trochę, i wyniki nie są oddalone od normy na tej wyspie, tutaj o tej atmosferze jest naprawdę głośno, da się jednak zminimalizować różnicę i mam nadzieję, że sztab szkoleniowy się tym zajmie.
Mecz ligowy w Kielcach.. Z jednej strony wart odpuszczenia, z drugiej nie może być tak, żeby Wisła miała taką przerwę przed takim meczem. Jak było widać, Melikson nie czuł się najlepiej, powinien zagrać z Koroną chociaż od 60. minuty. Nie wiem, czy kolejnym kredytem zaufania będzie obdarzony Genkov. Bo, powiedzmy sobie szczerze.. On od początku sezonu poza okresem przygotowawczym nie radzi sobie dobrze, nie spełnia oczekiwań.. Kto najbardziej zawiódł w meczu z Cypryjczykami ? Dla mnie właśnie Genkov. Czytałem wywiad z Bitonem, obserwowałem go z trybun i muszę trochę zamienić się w Romana Kołtonia.. To jest piłkarz, który jest gotowy do gry, piłkarz który w tym meczu do ostatniej minuty liczył, że zagra.. Nie oszukujmy się, to piłkarz przyzwyczajony do wysokich temperatur, jeśli Maaskant na niego nie postawi w rewanżu to będę naprawdę zaskoczony.. Z Koroną zagra Wisła składająca się z ośmiu podstawowych zawodników, a w drugiej części gry ci trzej podstawowi wejdą do gry. Dużo widziałem, dużo czytałem o Cypryjskim futbolu, powiem tak.. Nie wierzę, aby mecz zakończył się wynikiem bezbramkowym. Mam nadzieję, że dobrze zagra Małecki, do formy wróci Melikson, Biton zagra błyskotliwie, bez błędów w defensywie ze spokojnym Pareiko w bramce, Wisła zagra taktycznie i będziemy czekali na losowanie i poznanie rywali.