IRLANDIA: Pierwsza Liga
Cork C.-Sligo R. TYP 1 kurs 1,62 7/10 g.20.05
2:1 WIN
PS: Gospodarze muszą wygrywać wszystkie spotkania do końca rozgrywek (pozostało 5 kolejek) i liczyć na dwie wpadki Dundalk (porażka i remis). Dzisiaj na drodze staje Sligo, jeszcze dwa lata temu mistrz Irlandii a aktualnie bardzo solidna ekipa z północy kraju. No tak, tylko goście dzisiaj tragicznie osłabieni. Nie będę wymieniał ile graczy jest kontuzjowanych, w każdym razie mnóstwo, chyba 5-6..najgorsze dla Sligo jest to że nie wiadomo czy zagra jak dla mnie jeden z najlepszych bramkarzy w tej lidze Gary Rogers. Śmiem zaryzykować tezę że gdy zabraknie go między słupkami to na 90% to goście są praktycznie bez szans. Ten 33 letni facet zaliczył w swojej karierze prawie 300 spotkań w samych tylko Drogsach i Patsach także doświadczenie ma ogromne. No ale jak napisałem wcześniej masażysta zadecyduje tuz przed spotkaniem czy wyjdzie na murawę ale nawet gdy zagra to nie wróże nic dobrego Sligo. Mają już praktycznie wakacje o czym świadczy ich ostatnia porażka u siebie z Droghedą. Jak to powiedział mój kolega który był akurat na tym spotkaniu że tak słabego Sligo nie widział od paru dobrych lat..gwoli ścisłości w Cork nie zagra kontuzjowany od dłuższego czasu Michael Rafter.
UC.Dublin-Dundalk TYP spotkanie/BTS 2/TAK kurs 2,45 5/10 g.20.45
0:2 BOX
PS: Panuje taka opinia że Studenci wymyślili sobie..grę w barażach
. Tak..brzmi to przezabawnie ale dla biednego klubu przy Uniwersytecie już nie. Otóż mniemam że chodzi o to że w dwóch barażowych spotkaniach będzie można zarobić parę funtów. Po sprawdzeniu tabeli może to i prawda bo proszę zobaczyć, w lipcu Studenty potrafili ograć w lidze takie Sligo czy w towarzyskim spotkaniu angielski Bradford i nagle bach, prawie same porażki. Mało tego, to była zawsze bramkostrzelna ekipa u siebie nawet jak przegrywała. Ostatnio coś słabo strzela u siebie..wydaje mi się że włodarze z Dublina nie wzięli od połowy lipca jednego szczegółu pod uwagę. Że ostatnie w tabeli Athlone powoli zacznie ciułać punkty i w tej chwili ma mecz rozegrany więcej ale tylko już punkt mniej. Ostatnie 5 remisów czerwonej latarni ma dla mnie wymowę i sygnał. Athlone chce się utrzymać. Dlatego też zdecydowałem się dzisiaj na takie rozwiązanie powyższego betu. Studenci nie oddadzą meczu za darmo bo grunt pali się pod nogami. Że Drwale stukną minimum dwa gole jestem mocno przekonany. Powód ? U gospodarzy nie zagra dziś absolutnie 3 kluczowych obrońców. Ale za to pomoc i atak ten sam co zawsze. Goście którzy w tym sezonie maja szanse na mistrza tylko bez długoterminowych Stephena O'Donnella i Simona Kelly..
Derry-Athlone TYP Athlone strzeli gola kurs 1,50 5/10 g.20.45
1:1 WIN
PS: O gościach pisałem troszkę wyżej. Proszę spojrzeć:
19.09.14 PIE Athlone Bohemians 0 : 0
05.09.14 PIE Drogheda Athlone 1 : 1
29.08.14 PIE Athlone Cork City 2 : 2
18.08.14 PIE UC Dublin Athlone 1 : 1
15.08.14 PIE Athlone Shamrock Rovers 1 : 1
Z Cork 2:2 ? Z The Hoops 1:1 ? Z Drogsami 1:1 ? Naprawdę dla mnie jak na miejsce w tabeli te wyniki wzbudzają szacunek. A przecież Derry tak naprawdę podobnie jak Sligo ma już wakacje. Grają sobie na luzie i osiągają mega śmieszne rezultaty. Na przykład potrafią dostać w trąbę 0:5 od Dundalk w lidze by wygrać w Pucharze 5:0 z Droghedą. Abstrahując ich jedyny mecz w tym roku miedzy sobą to:
11.04.14 PIE Derry City Athlone 3 : 2
Reasumując gospodarze dziś bez dwóch zawieszonych za kartki piłkarzy a goście bez dwóch długoterminowych. I przypominam że gram tylko że Athlone strzeli więc 2:1 czy też 4:1 dla Derry nie robi mi różnicy.
IRLANDIA: Dywizja 1
Waterford-Longford TYP 2
Finn Harps-Shelbourne TYP 2
AKO 2,06 4/10 BOX
PS: Na temat meczu w Waterford nawet nie ma o czym pisać. Jak Longford nie wygra to nie ja się skompromituje tylko oni to chyba oczywiste. Goście ostatnio pokpili sprawę i w 6 spotkaniach zdobyli zaledwie 6 oczek. Dziś grają ze skłóconym między piłkarzami a zarządem Waterford i przegrają oni tylko nawet po złości zarządowi. Tak abstrahując gospodarze gdyby chcieli z tym składem który mieli mogli by nawet powalczyć w tym sezonie o baraże..ale nie chcą. Z ubytków...ech..napiszę tylko że u gospodarzy może nawet nie zagrać 5 zawodników a u gości kontuzjowany tylko długoterminowy Willie Tyrell i zawieszony Pat Sullivan.
Na temat drugiego meczu trochę myślałem bowiem dziś w drużynie gości czyli popularnych Muszelek sporo absencji. Nie zagra dwóch podstawowych obrońców i pomocnik. Ale po namyśle gram na nich ponieważ zapamiętałem po porażce Harpii u siebie z Shamrock II 0:1 ( było to pod koniec sierpnia) wypowiedź ich trenera który oznajmił że właśnie stracili szanse na grę w barażach i że skupiają się tylko na Pucharze. I proszę spojrzeć co się potem działo:
20.09.14 DYW Galway Finn Harps 3 : 0
17.09.14 FAI Finn Harps Avondale Utd 4 : 1
14.09.14 FAI Avondale Utd Finn Harps 1 : 1
06.09.14 DYW Cobh Ramblers Finn Harps 1 : 0
29.08.14 DYW Finn Harps Shamrock 2 0 : 1
Tak więc uważam że ten dubel ma spore szanse powodzenia.
I na koniec jeszcze meczycho z Wielkiej Brytanii:
Crusaders-Institute TYP 1 kurs 1,45 6/10 g.20.45
3:2 WIN
PS: Zagrałem ten bet ponieważ od początku sierpnia Krzyżowcy grają bardzo solidny futbol u siebie:
30.08.14 PRE Crusaders Glentoran 1 : 0
25.08.14 IRI Crusaders Glebe 6 : 1
16.08.14 PRE Crusaders Ballinamallard 3 : 1
Wydaje mi się że beniaminek z rogatek Londonderry zdecydowanie lepiej sobie radzi na swoim terenie. Do tego do składu Crusaders wraca dwóch kluczowych zawodników.
Dziękuje za uwagę