>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Irlandia Północna - 2024/25 (NIFL Premiership, Mistrzostwa NIFL + Puchary)

Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
1/4 Irish League Cup

Crusaders-Dungannon TYP over 1,5 gola Crusaders kurs 1,90 4/10 g.20.45 2:2 WIN

PS: Te dwie drużyny grały ze sobą w lidze..30 listopada i padł remis 2:2.

"Dungannon Swifts wracają do Seaview po raz drugi w ciągu czterech dni, tym razem w ramach Pucharu Ligi, gdyż Crusaders będą walczyć o drugi półfinał w tym sezonie. Remis w sobotę w Premiership 2-2 nie zdradził, kto zdominuje to spotkanie i awansuje dalej, ale tego wieczoru musi wyłonić się zwycięzca. Jeśli obie drużyny powtórzą emocjonujący mecz z soboty, kibice będą mogli liczyć na kolejną gratkę.

Jarlath O'Rourke wraca do składu po zawieszeniu, co oznacza przemeblowanie w defensywie ale na lepsze. Philip Lowry będzie nadal oceniany i może znaleźć się na ławce rezerwowych, ale poza tymi dwoma będzie to samo. Trener Declan Caddell nie był zadowolony z gry swojej drużyny w pierwszej połowie i dał im to wyraźnie do zrozumienia w przerwie, zanim zagrali świetną drugą połowę i zdobyli dwa gole, zapewniając remis. Jordan Stewart i Ross Clarke ponownie byli znakomici na skrzydłach, podczas gdy Kieran Offord ciężko pracował, aby zdezorientować obronę Swifts, co zaowocowało wyrównaniem. Zespół zostanie poinformowany, że kolejna gra w pierwszej połowie, taka jak w sobotę, nie będzie tolerowana i z pewnością zareagują i nie znajdą się w podobnej sytuacji ponownie w tym meczu.

Dungannon Swifts również mogą pozostać niezmienieni, a Rodney McAree będzie wyglądał na przeciwieństwo Declana i będzie chciał, aby jego zespół grał w drugiej połowie tak jak w pierwszej w sobotę. Opuścili Seaview zastanawiając się, jak stracili dwubramkową przewagę i będą musieli ciężko pracować, aby ją z siebie wyrzucić, a Crusaders mogliby to wykorzystać. Dungannon Swifts uważali, że zrobili wystarczająco dużo, aby wygrać mecz po tym, jak wynik zmienił się na 2-2, ale wielu myślało inaczej w Seaview, a Crusaders będą musieli zdawać sobie sprawę, że goście przyjadą, aby znów spróbować. Powracający Tomas Galvin był niebezpiecznym człowiekiem w sobotę i będzie nim ponownie, jeśli zostanie wybrany, ale Andrew Mitchell może być kluczowy, a obrona Crusaders będzie chciała być w szczytowej formie.

Krzyżowcy ruszają ponownie ma Jeżyki i tym razem mają większą szansę na wejście do półfinału.."

Linfield-Glentoran TYP NO BET 0:1..heh..wiedziałem..

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4326
Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Członek Załogi
Newington-Bangor TYP +2,5 gola Bangor kurs 1,50 4/10 g.20.45 0:2 BOX

Newington-Bangor TYP -2,5 handi Bangor kurs 1,90 3/10
g.20.45 0:2 BOX

Newington-Bangor TYP BTS/2 kurs 2,15 2/10
g.20.45 0:2 BOX

PS: Po kilku zwycięstwach w ostatniej kolejce lider zremisował z Armagh i to u siebie. Dzisiaj prawdopodobnie wróci na ścieżkę zwycięstw gdyż gra z ostatnim zespołem w tabeli. Newington co prawda nie u siebie ale na wyjeździe przegrał ostatnio kolejno z trzecią w tabeli Dundelą 1:3 i ostatnio z drugą Limavady 1:4. Dzisiaj wieszczę podobny wynik i oczywiście najpewniejszym typem jest -1,5 handi ale kurs tylko 1,36 i ten na over 2,5 gola Bangor.

Po ostatnim spotkaniu wypowiedź pomocnika Toma Mathiesona:

"Tak, po prostu staram się robić co w mojej mocy i ciężko pracować dla drużyny, to wszystko, co naprawdę mogę zrobić.
Feeno chce, żebyśmy ciężko pracowali, dawali z siebie 100 procent każdego tygodnia i właśnie to staram się robić.
Myślę, że w ciągu ostatnich kilku tygodni, jako kolektyw, byliśmy znakomici w defensywie. Jeśli chodzi o posiadanie piłki, nie byliśmy w najlepszej formie, ale w defensywie byliśmy naprawdę solidni.
Mieliśmy tam kilka czystych kont z rzędu, więc mając to na uwadze, musimy po prostu spróbować jeszcze raz, nie ma mowy o panice ani nic takiego.
Musimy po prostu znów się podnieść na przyszły tydzień, ponieważ myślę, że możemy jeszcze wskoczyć na wyższy bieg lub dwa”.

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2374
Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Członek Załogi
Limavady-Newry City TYP -1,5 handi Limavady kurs 1,93 3/10 g.16.00 3:0 WIN

PS: Gospodarze tydzień temu rozjechali u siebie 4:1 Newington czyli zespół absolutnie jakościowo podobny do dzisiejszego przeciwnika. Generalnie Newry na wyjeździe gra bardzo słabo i przegrali ostatnich 6 meczów z rzędu a ostatnie 4 wszystkie handicapami.
Oczywiście na stadionie będzie mój najlepszy fan gospodarzy który będzie sprzedawał pizzę 😂😂😂 (chłopa wyczaiłem przy okazji analizy Limavady-Bangor , 12 listopada)

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5591
Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Członek Załogi
Crusaders-Glentoran TYP BTS kurs 1,82 6/10 g.20.45 1:3 WIN

PS: Dwie mocne kibicowskie zgody. Ciekawa rzecz bo w ich ostatnich 5 ligowych meczach (nie chciało mi się dalej sprawdzać wstecz) zdobywali w każdej kolejce tyle samo punktów. Forma więc powiedzmy 50 na 50%. Faworytem bukmacherów jest o dziwo Glentoran. O dziwo bo jednak Krzyżowcy u siebie trochę tych goli strzelają, w 9 spotkaniach 13. Glentoran na wyjeździe 14 więc liczę tu na BTS.

Wypowiedź kapitana Glentoran:

"Kapitan Glentoran, Marcus Kane, wezwał swoich kolegów z drużyny, aby stanęli na wysokości zadania i sprostali emocjonującemu starciu w piątek trzynastego pod światłami reflektorów w Seaview, kiedy Glens przygotowują się do starcia z Crusaders w ramach Sports Direct Premiership w piątek 13 grudnia (początek meczu o 20:45).
Kane uważa, że drużyna powraca do rozgrywek ligowych po zakłóceniach spowodowanych przez sztorm Darragh i może wykorzystać niedawne zwycięstwo 1:0 nad Linfield w Pucharze BetMcLean i pokazać regularną formę w lidze.
Zajmująca obecnie piąte miejsce w lidze drużyna Glentoran ostatni raz wystąpiła w Premiership, remisując 2:2 z Loughgall pod koniec listopada, kiedy to Glens odrobili stratę 2:1 i zdobyli część punktów.
Ostatnie spotkanie pomiędzy Glens i Crus miało miejsce podczas meczu otwierającego sezon Sports Direct Premiership na stadionie The BetMcLean Oval, gdzie Crusaders odnieśli niewielkie zwycięstwo 1-0.
Marcus powiedział: Piątkowe mecze zawsze mają w sobie coś wyjątkowego, a fakt, że jest piątek trzynastego, przy blasku fleszy, przy silnym przeciwniku, dodaje temu wydarzeniu wyjątkowego charakteru.
Chcemy wrócić i dać z siebie wszystko. Zwycięstwo nad Linfield dało nam prawdziwego kopa, a teraz chodzi o to, aby wykorzystać ten impet, znaleźć spójność w naszej formie ligowej i zdobyć więcej punktów.
Kane podkreślił znaczenie spójności w grze i pochwalił drużynę za zaakceptowanie wizji klubu, jaką mieli menedżer Declan Devine i jego sztab szkoleniowy.
Marcus dodał: Drużyna jest w pełni oddana temu, co Declan tutaj buduje. Jego metody trenerskie są doskonałe, a wszyscy ciężko pracują, aby wdrażać je konsekwentnie co tydzieMamy fantastyczną grupę graczy i chociaż wiemy, że wyniki nie zawsze były po naszej myśli, duch w szatni pozostaje niesamowicie silny. Jesteśmy zdeterminowani, aby zamienić występy na punkty i zacząć piąć się w górę tabeli.
Kane docenił także wkład niedawnych transferów, w tym Dana Gyollaia, Danny'ego Amosa, Frankie Hvida i Dylana Connolly'ego, wyrażając jednocześnie radość z dołączenia do drużyny w styczniu Ciarána Colla i Shane'a McEleneya.
Gracze tacy jak Dan i Danny wnieśli tak wiele do zespołu, a Frankie i Dylan co tydzień pokazują swoją jakość. Z Ciaránem i Shane'em, którzy dołączą do nas w styczniu - i miejmy nadzieję, że kilku innych - budujemy drużynę, która potrafi znaleźć spójność, co doprowadzi do zdobycia większej liczby trofeów”.
Ostatni raz Glens odwiedzili Seaview w styczniu, odnosząc ciężko wywalczone zwycięstwo 2-1. Mając na uwadze piątkowych przeciwników, Kane przyznał, że wyzwaniem są Crusaders, którzy zajmują tylko jedno miejsce za Glentoran w tabeli ligowej.
Marcus podsumował: Crusaders to zawsze twarda drużyna, szczególnie w Seaview. Podobnie jak my, mieli kilka niespójnych wyników, ale mają silny skład z jakościowymi graczami, którzy potrafią wykorzystać błędy. Pozostanie skupionym i zdyscyplinowanym będzie kluczowe.
Wiemy, że podejdą do gry rozpaleni, więc musimy być gotowi od pierwszego gwizdka. Chodzi o dopasowanie się do ich intensywności, trzymanie się naszego planu gry i maksymalne wykorzystanie naszych szans. Przygotowaliśmy się dobrze i jestem pewien, że możemy dać z siebie wszystko, co da nam pożądany wynik”.

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4208
successful 2,7M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Dungannon - Linfield
Typ: BTTS
@1.77 Superbet

Linfield jest liderem NIFL Premiership i całkiem zasadnie uznawany jest za faworyta w tym starciu. I nawet nie chodzi tutaj o pozycję w tabeli - wszak Dungannon okupuje drugą pozycję i dzisiejszy mecz może mieć duże znaczenie w kontekście tytułu, o tyle goście zdecydowanie na swoją korzyść przechylają historię bezpośrednich meczów. To, co warte jest uwagi to fakt, że Dungannon u siebie regularnie strzela gole. Ostatnio taka sytuacja, że nie zdobyli bramki w meczu ligowym, wydarzyła się w marcu. Linfield z kolei ma na wyjazdach w tym sezonie 7 straconych bramek w 10 meczach, dlatego gol gospodarzy jest całkiem realny. Sami też powinni coś dodać. Są w końcu najskuteczniejszą ekipą jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, a defensywa Dungannon nie jest nie do przeskoczenia, tym bardziej że podejmują lidera.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1317
Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Członek Załogi
Ballymena-Glentoran TYP awans Glentoran kurs 1,65 7/10 g.20.45 edit: (mecz przełożony na 7 sycznia 2025)

PS: 1/4 Pucharu Ligi Irlandii Północnej. Myślę że nie po to Glentoran wyeliminował w poprzedniej rundzie zdobywcę tego Pucharu z poprzedniego roku i to nie byle kogo a Linfield żeby teraz odpuścić. Goście w znakomitej formie z podwójnym zwycięstwem nad swoim największym wrogiem zza miedzy (Linfield) i ostatnim wyjazdowym 3:1 z Krzyżowcami. Klub przedłużył kontrakt z managerem na kolejne 2 i pół roku będąc z niego bardzo zadowolony.

"Declan Devine powiedział: „To zaszczyt poświęcić swoją przyszłość Glentoran — klubowi, który zajmuje szczególne miejsce w moim sercu, zarówno osobiście, jak i zawodowo. Doświadczywszy pasji tego historycznego klubu zarówno jako zawodnik, jak i teraz jako menedżer, moją ambicją jest przywrócenie Glentoran należnego mu miejsca, rywalizując o tytuły ligowe i przynosząc trofea z powrotem na BetMcLean Oval.
Przez ostatnie osiem miesięcy poczyniliśmy znaczne postępy, od przekształcenia składu po modernizację naszych operacji piłkarskich. Budujemy młody, utalentowany zespół o ogromnym potencjale i chociaż zajmie im trochę czasu, aby w pełni zrealizować swoje możliwości, kładziemy podwaliny pod długoterminowy sukces.
Jestem w pełni oddany budowaniu czegoś naprawdę wyjątkowego tutaj w Glentoran. Moją wizją jest stworzenie drużyny, która gra w charakterystycznym stylu piłki nożnej, stale walczy o trofea i przynosi dumę i radość wszystkim związanym z klubem.
Chcę podziękować Ali Pour i Zarządowi za wiarę w moją wizję, a co najważniejsze, naszym niesamowitym fanom, których wsparcie było wyjątkowe od czasu mojego przybycia. Jestem pewien, że razem możemy osiągnąć wielkie rzeczy godne dumnej historii tego klubu”.

Ali Pour, właściciel Glentoran Football Club, powiedział: Declan był powiewem świeżego powietrza odkąd przybył do Glentoran. Każde spotkanie z nim robiło na mnie wrażenie; jego zaangażowanie jest niezwykłe. Żyje i oddycha Glentoranem, a tę pasję widać we wszystkim, co robi.
Jego przywództwo, energia i ambitna wizja wytyczyły nam jasną ścieżkę do sukcesu. Od przebudowy składu po wdrażanie nowoczesnych praktyk piłkarskich, praca Declana była kluczowa w tworzeniu profesjonalnego i konkurencyjnego środowiska.
Ta umowa odzwierciedla nasze zaangażowanie w jego długoterminową wizję. Buduje kulturę doskonałości i zespół, który reprezentuje wartości Glentoran, zarówno na boisku, jak i poza nim. Nie mam wątpliwości, że z Declanem u steru będziemy nadal się rozwijać, rywalizować i sprawiać, że nasi kibice będą dumni”.

Zaangażowanie klubu w realizację wizji menedżera zostało dodatkowo wzmocnione poprzez przedłużenie kontraktów kluczowych graczy Jamesa Singletona i Jamesa Douglasa, a także poprzez pozyskanie Shane'a McEleneya i Ciarána Colla z Derry City w celu wzmocnienia opcji defensywnych zespołu.

Tony Webster, dyrektor generalny i dyrektor Glentoran Football Club, dodał: „Wpływ Declana był niesamowity. Jego pasja do Glentoran, w połączeniu z jego jasną wizją i nieustępliwą etyką pracy, napędzają prawdziwe zmiany zarówno na boisku, jak i poza nim. Jego przywództwo odegrało kluczową rolę w ustanowieniu nowego standardu profesjonalizmu w klubie".
Jako praktyczny trener Declan dba o to, aby jego podejście taktyczne było skutecznie przekazywane zawodnikom, jednocześnie wykorzystując analizę wyników opartą na danych, zaawansowaną siłę i kondycję oraz dostosowane strategie żywieniowe w celu maksymalizacji potencjału każdego zawodnika.
Ten nowy kontrakt odzwierciedla pełne zaufanie Zarządu do przywództwa Declana i znaczący postęp, jaki osiągamy pod jego kierownictwem. Naszym priorytetem jest zapewnienie mu zasobów i infrastruktury potrzebnych do osiągnięcia sukcesu. Wspólnie budujemy coś naprawdę wyjątkowego w Glentoran i jestem przekonany, że przyszłość przyniesie ekscytujące możliwości dla klubu i jego niesamowitych kibiców”.

Co do dzisiejszego meczu znalazłem wypowiedź pomocnika Glens Fuada Sule:

"Teraz kierujemy naszą uwagę na Ballymena United, a wtorkowy wieczór to kolejna okazja, aby pokazać, do czego jesteśmy zdolni w rozgrywkach pucharowych. Chodzi o utrzymanie dynamiki z piątkowego wieczoru, zachowanie dyscypliny i dostarczenie występu, który pozwoli nam iść naprzód.
W miarę jak Glentoran przygotowuje się do decydującego meczu pucharowego, skład zostanie wzmocniony przez powracających Jamesa Singletona i Frankie Hvida, którzy są ponownie dostępni po odbyciu karencji.
Sule wykorzystał również okazję, aby wyróżnić nastoletniego pomocnika Jamesa Douglasa, który zasługuje na szczególne pochwały. Douglas był objawieniem w tym sezonie, konsekwentnie prezentując dojrzałe i opanowane występy, w tym wyróżniający się występ w piątkowym zwycięstwie nad Crusaders.
Sule dodał: James był dla nas fenomenalny w tym sezonie. Jak na kogoś tak młodego, jego opanowanie, etyka pracy i zdolność wpływania na grę były wybitne. Wszedł do drużyny z taką pewnością siebie i konsekwentnie dostarczał, gdy było to najbardziej potrzebne. W meczu z Crusaders pokazał ponownie, dlaczego jest tak ekscytującym talentem i wszyscy jesteśmy dumni z tego, jak się rozwija.
To nie tylko James — mamy młody skład, w którym grają tacy gracze jak Frankie, Charlie, Finlay, Jonny i Aaron, wszyscy w późnych nastoletnich latach lub na początku 20. roku życia. Chociaż nasze występy były czasami niespójne w tym sezonie, ostatnie dwa mecze pokazały jakość, charakter i walkę w zespole. Teraz skupiamy się na budowaniu dynamiki i osiąganiu dobrych wyników w okresie świątecznym, zaczynając od wtorkowego wieczoru”.
Fuad podsumował: Ballymena to twarda drużyna z dużą ilością jakości, szczególnie na własnym boisku, więc wiemy, że musimy być w najlepszej formie, aby uzyskać pożądany wynik. To drużyna, którą szanujemy, ale wierzymy również we własne umiejętności. Chodzi o utrzymanie koncentracji, trzymanie się naszego planu gry i upewnienie się, że sprostamy wyzwaniu.
Nasi fani byli niesamowici podczas naszych rozgrywek pucharowych w tym sezonie, a ich wsparcie w piątkowy wieczór w Seaview zrobiło ogromną różnicę. Ich wsparcie jest kluczowe i jesteśmy zdecydowani nagrodzić ich kolejnym świetnym występem we wtorek wieczorem”.

Ballymena ostatnio pod kreską na ostatnie 7 meczów w lidze...6 porażek! W styczniu dołączyć ma do drużyny dobry gracz z Derry (to info dla Ciebie qowalsky) Patrick McEleney ale to tyle jeżeli chodzi o pozytywy.

Reasumując stawiam na gości, w bezpośrednich meczach na ostatnie ich 6 aż 5 razy wygrał Glentoran na moje nieszczęście te ostatnie wygrała Ballymena ale sprawdziłem to skrupulatnie i okazało się że Glentoran miał wtedy dołek i na 4 spotkania w tym czasie przegrał az 3.

Poważna alternatywa to over 1,5 gola Glentoran lub czysta 2.

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2091
Psychosocial 1,2M

Psychosocial

Członek Załogi
ticket-375624110091848871.png

Linfield dziś bez najlepszego napastnika dlatego "tylko" czysta jedynka. Dla uspokojenia Glenavon za to bez 3 podstawowych graczy. Pozostałe spotkania dogłębnie przeanalizowane i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pzdr/Psycho.

Otrzymane punkty reputacji: +1260
Do góry Bottom