>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Iran - Rosja 20.09.2014, godz. 13:40 [mecz o 5 miejsce MŚ Polska 2014]

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

IRAN - ROSJA
5.00 - 1.15 Unibet​

Irańczycy pewnie lekko rozczarowani są, ale z drugiej strony i tak zaliczyli bardzo dobry występ na tym turnieju.
W trzeciej fazie było widać drobne problemy, może fizycznie już nie wytrzymują.
Dla Rosjan taki wynik to porażka. Pisałem, że wcale tacy mocni jak na poprzednich imprezach nie są i to się potwierdziło.
Oczywiście Pawłow, Muserski, Grankin to są świetni zawodnicy, ale brak takich zawodników jak Siwożelez, Werbow, Wołkow czy nawet Michajłow (chociaż atakujących akurat mają świetnych) musiał się jakoś na grze zespołu odbić.
Mecz o 5 miejsce według mnie niepotrzebny, ale skoro jest to zespoły będą musiały zagrać. Nie będzie pewnie już takiego ciśnienia, więc może w końcu zobaczymy mecz na wysokim poziomie.

Zapraszam do dyskusji!​

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
Rosja - Iran +3,5 seta 1.45 Fortuna ⛔
jak dla Mnie w miare pewny typ. nie daje na zwyciestwa bo ostatnio oba zespoly maja spadek formy i ciezko co tu wytypowac. A skoro sa razem w dolku to raczej mecz o 5 miejsce raczej nic im nie daje a przynajmniej chluby. Wiec to okazja dac pograc innym. Mysle ze nie bedzie to jednostronny pojedynek a bynajmniej do zera a kurs nawet fajny.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Iran +2.5 seta @ 1.46 MarathonBet ⛔
Iran +1.5 seta @ 2.42 MarathonBet ⛔

Mecz o 5 miejsce, więc wiadomo, że motywacja będzie już trochę inna. Obie drużyny pewnie mierzyły wyżej, ale zwłaszcza dla Irańczyków to 5-6 miejsce to i tak dobry wynik.
Rosjanie z powodu kontuzji kilku ważnych zawodników jednak nie byli w stanie wskoczyć na ten najwyższy poziom. Przede wszystkim brakuje trochę jednak regularności w zagrywce i na lewym skrzydle. Do rozgrywającego (Grankina) też można by się przyczepić za ostatnie występy. Kiepsko przyjmują i tutaj dotyczy to nawet libero. Swoją drogą Voronkov strasznie się trzyma niektórych zawodników (zwłaszcza Apalikov, który nic nie pokazał na tym turnieju), powołania niektóre też dziwne, ale to temat na inną dyskusję.
Iran grał dobrze do momentu trzeciej fazy grupowej. Wtedy według mnie jednak trochę fizycznie nie wytrzymali tego wszystkiego. Oni do swojej gry potrzebują dokładnego przyjęcia, bo starają się grać jednak szybko. Teraz odpoczęli (w meczu z Francją od 2 seta grali rezerwowi), więc może to będzie lepiej wyglądać.
Kursy zaniżone na Ruskich. W Final Six LŚ te zespoły się spotkały i tam górą byli Rosjanie (wygrali 3:2), ale mecz był bardzo dobry i wyrównany.
Na tym etapie turnieju obie drużyny najlepiej nie wyglądają, więc nie sądzę, że Rosja wygra tutaj 3:0. Iran gra niewygodną siatkówkę i mogą z Rosjanami spokojnie powalczyć.
Były już trochę lepsze kursy, ale te też nie są takie złe.

EDIT: Trochę inaczej to sobie wyobrażałem. Obie drużyny wyluzowane, ale znacznie lepiej to wpłynęło na Rosjan, którzy zagrali bardzo dobry mecz. Inna sprawa, że Irańczycy popełnili mnóstwo błędów własnych i jednak niewykorzystali swoich szans. Pewna i zasłużona wygrana Rosji.

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Iran +9.5 (1.95) sportingbet ⛔
Za chwile mecz, ale może ktoś na live złapie.
Już widzę jak Ruskim będzie się chciało grać o piąte miejsce, pewnie wyjdą na wyjebce i zawsze walczny Iran wygra to spotkanie. No, a jeśli nie wygra to takie handi zrobi prawdopodobnie na miękko

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom