>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

IP komputera & Urząd skarbowy

M 0

matteusz01

Użytkownik
Dzień dobry.

1. Jeżeli założę konto na BAH na mój adres w Polsce np w Dąbrowie Góniczej, to czy przy np 3 miesięcznym wyjeździe za granice (Anglia ) mam obowiązek zmieniać dane w moim profilu? Czy cały czas ma widnieć tam mój adres stałego zameldowania?

2. Jeżeli wyjadę do Anglii i tam przez te 3 miesiące wygram powiedzmy 10.000 zł i przeleje to na konto w Polsce będę mógł te pieniądze opodatkować jako przychód z zagranicy. Tylko moje pytanie jest następujące skąd Urząd skarbowy będzie wiedzieć że ja te pieniądze wygrałem na terenie Anglii a nie na terenie Polski.
Pytam bo jak wiadomo gdybym grał w Polsce nie mógł bym tych pieniędzy opodatkować gdyż jest to nielegalne. Czy BAH udostępnia adresy IP graczy Urządowi skarbowemu czy w jaki sposób to wygląda?

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Dzień dobry.

1. Jeżeli założę konto na BAH na mój adres w Polsce np w Dąbrowie Góniczej, to czy przy np 3 miesięcznym wyjeździe za granice (Anglia ) mam obowiązek zmieniać dane w moim profilu? Czy cały czas ma widnieć tam mój adres stałego zameldowania?

2. Jeżeli wyjadę do Anglii i tam przez te 3 miesiące wygram powiedzmy 10.000 zł i przeleje to na konto w Polsce będę mógł te pieniądze opodatkować jako przychód z zagranicy. Tylko moje pytanie jest następujące skąd Urząd skarbowy będzie wiedzieć że ja te pieniądze wygrałem na terenie Anglii a nie na terenie Polski.
Pytam bo jak wiadomo gdybym grał w Polsce nie mógł bym tych pieniędzy opodatkować gdyż jest to nielegalne. Czy BAH udostępnia adresy IP graczy Urządowi skarbowemu czy w jaki sposób to wygląda?
1. Nic nie musisz zmieniać

2. Nic nie rozumiem z drugiego pytania ? Skąd wiesz że urząd skarbowy będzie wiedział o twojej wygranej ? Po drugie co ma wspólnego BAH z polskim urzędem ? hehe:]

M 0

matteusz01

Użytkownik
Nie zrozumiałeś mnie. Powiedzmy że przeleje kase na polskie konto i będę chciał zapłacić od tego podatek w urzędzie skarbowym jako dochód z zagranicy gdyż w angli jest to legalne.
Skąd urząd skarbowy będzie wiedzieć że ja naprawdę grałem w Anglii a nie np w polsce gdzie jak wiadomo nie można tego opodatkować gdyż jest to nielegalne.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Po pierwsze: w BAH nie wygrasz, marża zje wszystko, to buk dla dzieci i amatorów.
Po drugie: Jaki podatek i po co? nie płać żadnych podatków z tego tytułu.
Po trzecie: nie wiem dlaczego jest taka dziwna tendecja że ludzie uważają że przy takich wygranych( powiedzmy 10 tysięcy) ktoś by się tym zainteresował, przecież to ledwo 2.500 euro, bądźmy poważni, ludzie wypłacają większe sumy z buków i nic się nie dzieje.
Ale jeśli masz obawy załóż konto Skrill, zamów kartę do bankomatu i po problemie.

M 0

matteusz01

Użytkownik
Przypuśćmy że mam na koncie w BAH 100.000 zł wygrane w Anglii i chce żeby te pieniądze były w 100% legalne w Polsce, tak żeby US do niczego się nie przyczepił. I tyle.
W zeznaniu podatkowym pisze że są to pieniądze zarobione za granicą. i to mnie interesuje skąd oni będą wiedzieć że ja faktycznie wygrałem te pieniądze w Anglii gdzie nie jest to opodatkowane a nie w Polsce. Tylko o to mi chodzi.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
nikt nie wie ?
Jeśli wygrałeś pieniądze będąc na terenie Anglii a jesteś rezydentem Polski, tak?
------------
Zeznanie o uzyskaniu dochodu jest wg mnie dokumentem, który można porównać do oświadczenia woli.
To Ty oświadczasz, że uzyskałeś konkretny dochód.
Skąd? Są na to zapewne odpowiednie rubryki np. rubryka &quot;inne&quot;.
Jeśli prowadzisz dział.gosp. to prawdopodobnie wskazujesz dodatkowo w PIT ZG kraj uzyskania tego dochodu.
Nie skupiając się tu na rubryczkach w PIT-ach, sens mojej wypowiedzi jest taki, że moim zdaniem składasz oświadczenie (nominalnie, zeznanie). I tyle. Oczywiście, jest to zeznanie po rygorem odpowiedzialności karnej (czy w tym przypadku o zakresie karno skarbowym).
Jeśli kiedykolwiek zostaniesz wezwany w celu wskazania dokumentacji uwiarygadniającej fakt uczestniczenia w zakładach poza granicami Polski, przedłożysz taką dokumentację.

F 0

ferguson017

Użytkownik
po pierwsze to do mistrza jeżeli masz wpływ na konto ponad jakąś kwote juz nie pamiętam jaka to bank automatycznie informuje urząd skarbowy, zeby to ewentualnie obejsc musialbys podzielic przelewy na kilka mniejszych, a odpowiadając na drugie pytanie jeżeli wygrasz w kraju gdzie zakłady sa legalne to polski urząd skarbowy nic do tego nie ma a skąd bedzie wiedział że wygrałeś w angli a nie polsce? po dostawcy internetu bo tam sa jakies kody czy cos bo jak byłem w turcji to nie mogłem grac na bet365 bo wyskakiwał komunikat ze kraj w ktorym jestem zabrania gier

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
po pierwsze to do mistrza jeżeli masz wpływ na konto ponad jakąś kwote juz nie pamiętam jaka to bank automatycznie informuje urząd skarbowy, zeby to ewentualnie obejsc musialbys podzielic przelewy na kilka mniejszych, a odpowiadając na drugie pytanie jeżeli wygrasz w kraju gdzie zakłady sa legalne to polski urząd skarbowy nic do tego nie ma a skąd bedzie wiedział że wygrałeś w angli a nie polsce? po dostawcy internetu bo tam sa jakies kody czy cos bo jak byłem w turcji to nie mogłem grac na bet365 bo wyskakiwał komunikat ze kraj w ktorym jestem zabrania gier
To jest kwota rzędu 30 tyś złotych. Także spokojnie idzie to podzielic.

Do góry Bottom