X.Si vs J.Wattana Zdobywca najwyższego brejka:
Si, Xu @ 1.70 64-74
Zgadzam si ę z przedmó wcą, że typ na Xu Si t o dobra opcja, ale wybieram wyższy brejk, bo trudno przejść obojętnie obok jego punktowanie w tym tygodniu, a kurs taki sam. Jego dobra gra tylko pokazuje jaką głębię talentu mają Chińczycy, bo przecież ruszyli w tym turnieju całą ławą. Nie wiem jak Wattana ograł Gilberta, ale chyba Anglik pomagał jak mógł. Taj już nie w takiej formie że potrafił zamknąć stół przed rywalem, pozwala punktować, a Chińczyk w tym tygodniu wbija aż miło z najwyższym brejkiem turnieju na czele. Jeśli się nie spali powinno być dobrze.
Y.Bingtao vs S.Murphy
Zakłady z handicapem:
Bingtao, Yan (+2.5) @ 1.80 5-6
Zakłady z handicapem:
Bingtao, Yan (+1.5) @ 2.40 Zdobywca najwyższego brejka:
Bingtao, Yan @ 3.46 71-84
Murphy w tym sezonie gra dużo poniżej możliwości, a już od kiedy został ojcem to już w ogóle, gra jak zaspany. Cała seria meczów słabych, tylko krótkimi chwilami przypomina siebie i teraz jest w zasięgu wielu ogarniętych średniaków i nie tylko. W 1 rundzie męczarnie z Hullem (6-4), nie inaczej powinno być, bo Bingtao ma wystarczające umiejętności, by postawić się papierowemu faworytowi.
J.Higgins vs J.Jones
Zakłady z handicapem:
Jones, Jak (+3.5) @ 1.70 6-2
Zakłady z handicapem:
Jones, Jak (+2.5) @ 2.39
Jones chyba gra teraz najlepszy
snooker swojego życia, może nawet lepiej niż potrafi. W English Open 4 runda, po drodze sensacyjnie ograł Dinga, wcześniej w kwalach do IC po dramatycznym boju ograł Un-Nooha (6-5), a wczoraj Jimmiego Robertsona (6-4). Jasiek to oczywiście wygra, ale jak to on to lubi ostatnimi czasy trochę się potrudzi, bo i regularność już nie ta.
K.Maflin vs R.O'Sullivan
Zakłady z handicapem:
Maflin, Kurt (+3.5) @ 1.80 4-6
Zakłady z handicapem:
Maflin, Kurt (+2.5) @ 2.59
Ja wiem, że kursy na Rakietę zawsze są przeszacowane, ale bez przesady. Ronnie jest wielki, ale kiedy jest w swojej normalnej formie, a kiedy tak jak teraz gra może 50-60% możliwości to jest do ugryzienia dla wielu co choćby mieliśmy przykład dzisiaj w meczu z Xiao (6-4), w którym musiał się sporo natrudzić, żeby uniknąć decidera. A nie było z jego strony olewki czy lekceważenia, wręcz przeciwnie, zaangażowanie jak należy, po prostu forma jeszcze nie ta. Maflin maszyna do budowania brejków, bardzo biegły w tym elemencie, co zresztą pokazał w 1 rundzie (115, 90, 72, 51). Coś mam przeczucie, że Ron mu parę fajnych szans dostarczy, a on już będzie potrafił zrobić z nich użytek.
J.Perry vs A.Mehta
Zakłady z handicapem:
Mehta, Aditya (+2.5) @ 1.80 6-3
Zakłady z handicapem:
Mehta, Aditya (+1.5) @ 2.40
Perry wykaraskał się z niezłych tarapatów, w które sam się wpędził. Odwrócił wynik z 2-5 na 6-5, trzeba przyznać w niezłym stylu, ale nie zawsze przecież tak będzie, bo nie każdy jest tak lekkomyślny jak Higginson. Mehta dzisiaj rozbił Daya (6-2) w dobrym stylu (104, 86, 64), a że już w poprzednich meczach pokazywał się z dobrej strony to liczę na podtrzymanie tej formy. Perry w takiej nieregularnej formie nie jest postrachem dla nikogo.
Kursy z Marathonu