Rooket pewnie, że dużo zależy do nawierzchni, ale też nie przesadzajmy z tym, bo dobrzy tenisiści potrafią grać na każdej i jeżeli Nadal dziś przegra to nie dlatego, że nie potrafi grać na hardzie. Zresztą ten hard na IW jest bardzo wolny, co strasznie Rafie odpowiada. Ja dziś postawię mimo wszystko na Nola, ale nie dlatego, że Hiszpan jest słaby na hardzie, bo nie jest. ????Oj , oj , oj
Powiem tak gdy się typuję tenis to trzeba brać pod uwagę :
1.Formę
1a.nawierzchnie
2.Wspólne pojedynki
3.Gdzie jest rozgrywany turniej a skąd pochodzi zawodnik.
Akurat 3 punkt najmniej wpływa na zmniejszenie porażki w typie , aczkolwiek niektórzy zawodnicy np. pochodząc z Hiszpani mogli by specjalnie odpaść w 1 rundzie np. w turnieju w Rosji ponieważ jest to inny klimat.
Ktoś napisał że wygrana nie zależy od nawierzchni , to mogę powiedzieć otwarcie żebyś sobie poczytał trochę o tenisie.
Pozdrawiam , mój typ na mecz Djokovic - Nadal 1 myślę żę Serb nie odda tego co rok temu w finale stracił ????
No tak, to ta słynna mononukleoza. Z tym, że już mu podobno objawy minęły dość dawno i jest całkiem zdrowy. Nie znam się na tym, nie wiem czy taka choroba może mieć jakieś nawroty czy coś. Chociaż dzisiejsze ruchy Rogera na korcie idealnie by się wpisywały w cytat z wikipedii: w okresie zdrowienia może pojawić się zespół przewlekłego zmęczenia, charakteryzujący się trudnościami w koncentracji, uczuciem ciągłego zmęczenia, obniżeniem aktywności życiowej Faktycznie wydawał się dość zmęczony, z koncentracją na meczu też było ciężko, a o obniżonej aktywności w dobieganiu do piłek nawet nie wspomnę. Znów się będzie Fedex tłumaczył wirusami?No powiem, że strzał na Mardego po 8.50 był dużo bardziej atrakcyjniejszym typem niż, stawianie dużych pieniędzy na Federera. Może jego dzisiejszy występ (3-6 2-6 z Fishem) ma coś wspólnego z jego ciągnącą się chorobą? http://www.rogerfederer.com/en/rogers/news/newsdetail.cfm?uNewsID=694