102. Próg 6, zysk jaki chcę uzyskać -> 3zł
Stoke - Crystal Palace, under 3,5 (1,24)
Aston Villa - Liverpool, obie strzelą (1,63)
86,82zł x 2,02 -> 175,48zł
Gdyby Aston Villa strzeliła bramkę, robiłbym teraz kapitalizację i grał tak jak wcześniej. Obecnie jednak przegrałem 58% budżetu i musiałbym grać ostatni próg, czego nie chcę robić. Jest to sytuacja alarmowa, z której chcę wyjść w 10 następnych kuponach.
Zostało mi 62,49zł, angażuję 100zł rezerwy i gram o odrobienie 85,56zł, po 8,56zł na każdym z 10 kuponów.
Ryzyko jest zdecydowanie większe, bo tradycyjnie gram o 0,5% zysku na kupon, a teraz aż o 5% ale wystarczy wytrzymać 10 kuponów by wszystko wróciło do normy.
Chcę uniknąć sytuacji, w której będę musiał postawić resztę budżetu/kapitału na jeden kupon, to zbyt duże ryzyko i główny mankament progresji.
Nie wiem czy takie rozwarstwienie mojej progresji okaże się skuteczne ale na pewno daje mi ono teraz większy komfort psychiczny.
Zastanawiałem się nad wydłużeniem odrabiania strat z 10 do 20 kuponów ale to byłoby zbyt czasochłonne a chce by był to krótki, kilkudniowy okres, w którym koncentracja zostaje zachowana na najwyższym poziomie, a za nią pójdzie skuteczność. Zobaczymy.
ODRABIANIE STRAT
1. Próg 1, strata jaką chcę odrobić -> 8,56zł
Korona - Piast, Korona DNB (1,61)
14,03zł x 1,61 -> 22,59zł