>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ile meczy na kuponie

R 23

rutra

Użytkownik
Ile stawiacie najczęściej meczy na kuponie? Jak oceniacie szansę postawienia np. złotówki i obstawianie 8-12 meczy? Czy taki kupon ma w ogóle szansę na wygraną? Ostatnio bawiłem się w stawianie w taki sposób i zauważyłem że przeważnie brakuje mi do szczęścia 2-3 mecze co mnie zaczyna już denerwować ????
Może lepiej stawiać po 20 - 50 zł ale na trzy, cztery mecze?
Ja postawiłem siedemnaście i się opłaciło ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Dobra... Może ktoś wytłumaczyć tą grę systemową? Jeżeli np. zagram za złotówkę systemem 9 z 10 to mogę np. wygrać 10 zł. Jeżeli za tą złotówkę zagram systemem 2 z 10 to kupon pojawia mi się z ewentualną wygraną ~2 zł. Czyli jeżeli wybierając 9 z 10 trafię 10 meczy wygrywam 10 zł ale jeżeli wybiorę 2 z 10 i trafię te 10 meczy to wygrywam tylko ~2 zł a to dlatego że za już 2 trafione coś dostaję dlatego za 10 trafionych w tym systemie dostaję tak mało. O to w tym chodzi?
Gra systemami polega na tym, że z ogólnie wybranej ilości zdarzeń np. z 10-ciu, mają zostać zrobione zestawy na mniejsze ilości zdarzeń w ramach tych 10-ciu, bo na kilka czy kilkanaście kuponów - w zależności od tego który z systemów wybierzemy.
Robi to się po to, aby ochronić się przed przegraną w przypadku wystąpienia błędów w naszym typowaniu wyników - bo grając te 10 zdarzeń jako AKO ( na Akumulowany Kurs Ogólny ) nawet jeden błąd powoduje przegraną całego kuponu, natomiast przy grze systemowej błędy zostają &quot;wybaczone&quot;, ale oczywiście kosztem mniejszej wygranej w stosunku do gry na AKO i to nawet wtedy, gdy żadnego błędu nie popełnimy.
...............
Teraz przykład:
Mamy na grę 10j. i wybraliśmy 10 zdarzeń, które chcemy grać systemem 9z10 a system 9z10 ma 10 zakładów.
( tu jest tabelka ilości zakładów przy grze systemowej http://totolotek.pl/totomix/aktualnosci/5610/ )
Tak więc te 10 naszych zdarzeń zostało podzielonych na 10 oddzielnych kuponów po 9 zdarzeń i każdy taki kupon ma swoją stawkę 1j. bo to jest 1/10 naszej ogólnej stawki na grę wynoszącej 10j.
Gra 9z10 ma uchronić nas od przegranej przez 1 błąd, bo jeśli taki system wybraliśmy to dopuszczamy tylko 1 błąd, gdyż wtedy na 1z10 kuponów po 9 meczów na 100% odszukamy 1 kupon bezbłędny: bez tego 1 błędnie typowanego meczu.
Wygraną na nim będzie stanowił iloczyn ( wynik mnożenia ) kursów wszystkich tych 9 zdarzeń i stawki ( tu akurat mamy 1j. ) .
Ale gdybyśmy przy tych samych parametrach ( budżet 10j. i 10 zdarzeń ) wybrali do gry system 2z10 to te 2z10=45 zakładów będzie miało swoją stawkę równą 10/45=0.22j. i przy tym samym trafieniu 9z10 meczów wygramy tyle kuponów z tych 45, ile &quot;dwójek&quot; można utworzyć z 9, a można 36, ponieważ 2z9=36.
Tak więc o wygranej stanowi tu teraz iloczyn kursów zdarzeń ( po 2 na każdym kuponie ) i stawki 0.22j. na każdym tym trafionym z 36 wygranych kuponów.
Jak coś jeszcze będzie niejasne, to napisz.

.

C 13

crucial

Użytkownik
maks 3-4 i AKO, żeby miało sens,
ps. przepraszam, ale nie mogę nie zwrócić uwagi - iloraz to wynik dzielenia, iloczyn to wynik mnożenia

Otrzymane punkty reputacji: +8
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@crucial, dzięki za wychwycenie tego błędu, któremu teraz sam się mocno dziwię - ale pisząc to o 7.46 chyba jeszcze spałem...
Leci na Twoje konto plusik ????
Pozdrawiam

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Ostatnio przestałem patrzyć na kursy ! Gram zakłady 50/50 a kurs nie ma znaczenia max 4 mecze na kuponie za bardzo dużą stawkę ! Efekt w ciągu pięciu dni odrobiłem stawkę czyli byłem na zero kolejne dni to czysty zysk nic dodać nić ująć oby to trwało w nieskończoność. :]

pagni 138

pagni

Użytkownik
Najlepiej to spytać się buka ! a co on mówi ? patrząc na ostatnio oferowane bonusy i warunki obrotu nimi czyli namawianie na AKO z min 3 zdażeniami. Skoro namawiają to im się oplaca stąd wniosek że najlepiej dla gracza grać single !

bonaventura 270

bonaventura

Użytkownik
Ktoś słaby z matematyki kiedyś powiedział, że im więcej na kuponie spotkań - tym większa marża. Zdanie to stało się dość popularne i prawie każdy kto trochę siedzi w bukmacherce o tym słyszał i powtarza. Tak naprawdę jest jednak inaczej. O ile faktem jest, że marża się mnoży - o tyle faktem też jest że przy graniu singlami do uzyskania tej samej korzyści płacimy taką samą, lub nawet wyższą marżę! Dodatkowo grając wiele zdarzeń na kuponie często udaje nam się zmieścić kilka błędów na jednym kuponie, ale to działa w obie strony.
Reasumując, to czy grasz single czy tzw. taśmy nie ma długoterminowo znaczenia. Jedynym warunkiem jest, by każde spotkanie było tzw. value (przy kursie 2,00 prawdopodobieństwo było wyższe niż 50% i analogicznie, czyli p*k&gt;1). Jak można zauważyć, im więcej spotkań na kuponie, tym więcej trzeba kuponów by dojść do optymalnego zysku dlatego zaleca się grę singlami, gdzie odchylenie standardowe jest o wiele mniejsze.
Co do systemów a raczej rodzajów kuponów, ilość kombinacji wylicza się ze wzoru Newtona (tutaj już odsyłam do wiki). Każda kombinacja jest tutaj oddzielnym zakładem. To takie krótkie wyjaśnienie, chociaż może nie być dla każdego zrozumiałe - aby to pojąć do końca, polecam puścić sobie z konta gościa na Bet-at-home kilka systemów i zobaczyć z poziomu kuponu jak to wszystko wygląda.

Do góry Bottom