Szachtar Donieck - Young Boys
Typ: Szachtar @ 1,442:0
Viktoria Pilzno - Karabach
Typ; Pilzno @ 1,660:0
AKO @ 2,38 betsafe
Sparta Praga - Steaua
Typ: Sparta @ 1,601:1
Olympiakos - Hapoel
Typ: Olympiakos @ 1,33
AKO @ 2,13 Bwin
Szachtar mimo straty Lucescu na ławce i tak jest lepszym zespołem. Paolo Fonseca w Portugalii wyrobił sobie ciekawą opinię, owszem w Porto mu nie poszło jakby tego sobie życzyli, ale też nie było jakoś tragicznie. Wcześniej błyszczał za to z Pacos Ferreira i bodaj do fazy grupwoej
LE nawet ich doprowadził, a trzeba wiedzieć, żę to mały klub (mam nadzieję, że nic nie pomyliłem bo piszę to z głowy
)
Szachtar mimo sytuacji jaką mają na Ukrainie to i tak ma skład na papierze bardzo dobry. Super wiadomością jest powrót do gry Freda, tego śodkowego pomocnika, który pauzował w związku z dopingiem. To naprawdę dobry gracz i w środku pola przyda się taki błysktoliwy zawodnik, razem ze Stepanenką ułożą grę. A boki to już Bernard, Taison i Marlos. Cała
trójka usposobiona, że hoho. Pod wodza nowego trenera może odżyje wreszcie Bernard? Przecież on do Szachtara przychodził z łatką gracza, który wygrał
Copa Libertadores z Atletico Mineiro. Grał razem z Ronaldinho i jeżeli miałbym szczerze wskazać, to wtedy Bernard robił lepsze wrażenie i grał jak z nut.
Young Boys ofensywnie usposobiony team, pewnie dziś na hurra się nie otworzą, ale widac gołym okiem, że wiele goli tracą, więc to może ułatwić zadanie Szachtarowi.
Pilzno mistrz Czech, u siebie twierdza niemalże. Czesi są faworytem w tej parze, skład utrzymany z poprzedniego sezonu. Karabach ma owszem kilku graczy ciekawych, ale to jeszcze nie ten poziom, tym bardziej w Pilznie, co innego za tydzień w rewanżu, tam może powalczą o coś, ale pytanie z jakim wynikiem wrócą do domu? Wg mnie wygrana Pilzna.
Steaua straciła dwóch waznych graczy przed sezonem. Odeszli Chipciu do Anderlechtu i Varela do PAOK. Ponadto dziś z powodu kontuzji nie zagra Adi Popa, a protestuje Hamroun.
Czytałem negatywne opinie co do gry Steauy w meczu o Superpuchar Rumunii, nie wyglądało to zbyt dobrze, jakaś pomoc sędziego nawet była.
Sparta Praga z kolei to rewelacyjne zmagania w Lidze Europy poprzednim sezonie. Super boje wiosną i awans do 1/4 finału! Sparta podobnie jak Pilzno u siebie hegemon, w Pradze bilans 14-0-1 w lidze, ale i w
LE nie było tutaj nikomu łatwo, jak już zaatakowali to cisnęli aż miło.
Skład wzmocnił Michal Kadlec z Fenerbahce. Odszedł za to Petr Jiracek, ale i tak Sparta utrzymała wszystko co najlepsze.
Wiedząć jak Sparta potrafi szturmem atakować, myślę, że dziś uczyni krok w stronę Ligi Mistrzów.
Olympiakos na Karaiskakis, w zasadzie tyle powinno wystarczyc. Stały bywalec
LM musi takiego rywala pozostawić w pokonanym polu. Owszem kilka rotacji w trakcie okienka, odszedł Roberto, ale przyszli klasowi obrońcy za to jak De la Bella i Diogo Figueiras z ligi hiszpańskiej. A bramkarza Roberto zastąpią bo on nigdy na przedpolu nie błyszczał.
Hapoel to na wyjeździe nie robi wrażenia, moze u siebie powalczą,ale w Pireusie jakieś 0:2 pewnie dostaną moim zdaniem...