Postaram się pokusić o krótkie strzały typerskie, na świeżo po poznaniu kursów ale z założeniem, że nie znamy jeszcze jaka jest np. sytuacja kadrowa w zespołach.
Brondby-Braga - tak sobie zakładałem, że jak Lechia przejdzie Duńczyków to z Bragę mogą pokonać. Trenuje tam Sa Pinto, więc możemy mieć określoną opinię na temat tego co tam się dzieje. Uważam że Brondby jest faktycznie innym zespołem u siebie i wczoraj spokojnie mogli wygrać wyżej z Lechią. Podobali mi się w ofensywie i zapewne wyjdą z nastawieniem aby mieć zaliczkę przed rewanżem w Portugalii gdzie faworytem zdecydowanym będzie Braga. Sądzę więc, że kurs jest trochę zawyżony i 2,85 na gospodarzy można brać śmiało. Ewentualnie widzę tutaj over 2,5.
Legia-Atromitos - jeśli Vuko dotrwa do tego meczu to nie widzę szans aby Legia ten mecz wygrała. To już nawet nie chodzi o to że Legia nie ma stylu. Mecz z słabymi Finami pokazał, że ona nie umie na tę chwilę grać w piłkę na poziomie poprawnym. Widać, że trener nie ma koncepcji, że prezes się nie zna a piłkarze jak Carlitos udają, że jest super. Nie jest! Gra jest fatalna a obraz wszystkiego zmącił tylko wynik z Koroną (2-1). Atromitos to już drużyna o wiele lepsza od Finów i ona powinna spokojnie nie przegrać na Łazienkowskiej. Kurs na to obecnie to 1,95 ale ja grałbym go już teraz, ponieważ po meczu z WKS może spaść.
Vaduz-Eintracht - na tę chwilę kurs na gości to 1,35. Zakładam, bo jeszcze kursów na handicapy nie ma, że na -1 na gości powinno być ok 1,7-1,85, co jest moim zdaniem sporą okazją!
Niemcy przyjadą do Vaduz jak po swoje. To nie będzie wyjazd na specyficzny teren do Estonii jak mieli w ostatnich dniach, tylko spokojna wycieczka do księstwa, gdzie są lepsze warunki do gry w piłkę a wtedy ich atuty powinny być bardziej widoczne. Oczywiście Eintracht gra już bez np. Jovica a innych głównych piłkarzy swojego klubu oszczędza ale z każdym meczem zgrani są coraz lepiej i jestem pewny, że w tym meczu to już pokażą i pewnie wygrają już w pierwszym spotkaniu.