Jako, że jest poniedziałek, a do czwartkowych spotkań jeszcze czas i nie ma żadnych notek od Was, pozwolę sobie spróbować dorzucić typ. Będzie to typ na mecz Legii z Dudelange.
Otóż moją propozycją jest
Legia Over 1.5 @ 1.75 - lvBET
Dlaczego Tak?
Po pierwsze jest trener, można spierać się o to czy jest dobry czy nie, moim zdaniem wybór średni, ale zobaczymy co wyjdzie w praniu. Początek nowego trenera to w moim odczuciu dwa proste spotkania. Wyjazd do Luksemburga i mecz u siebie z Zagłębiem Sosnowiec, które wg mnie wróci do 1 ligi tak szybko jak do niej awansowało, ale nie ważne. Weźmy pod lupę pierwsze spotkanie.
Owszem, zgadzam się, że Legia w pewnym momencie byłą tłem dla mistrza Luksemburga, brakuje tam wiary, brakuje tam takiego wstrząśnięcia , innymi słowy brakuje kogoś kto te wszystkie gwiazdy weźmie za twarz. W moim odczuciu idealnie do tego się nada Sa Pinto, to jest taki Portugalski Ojrzyński - motywator drużyny, a jako, że całe życie na motywacji jechać nie można, to często zmieniał kluby, bo na pół roku, roku starczy, a potem warto by dodać jakąś taktykę ; ) oczywiście mówiąc żartobliwie.
Wydaje mi się, że Legia wyjdzie zmotywowana i ofensywnie, no bo w sumie co im pozostaje? Niezależnie czy Dudelange coś strzeli czy nie (nawet zakładając , że strzeli) to Legia potrzebuje 2 bramek minimum czy to dogrywka czy to awans 0-2. W pierwszym spotkaniu najbardziej zawiodło wykończenie i brak nacisku i szybszego doskoku do obrońców Dudelange, to nie są wirtuozi, oni się gubią, co często można było zaobserwować i Legia na tym powinna bazować, wysoki pressing i gramy, większej kompromitacji już być nie może niż porażka u siebie, tzn. może być brak awansu, jednak wszystko zależy od postawy zawodników. Do składu wróci Jędrzejczyk , który daje kolejną alternatywę trenerowi, nie mówię, że jest lekarstwem na wszystko, jednak to zawsze urozmaicenie kadry, a i dobry duch drużyny. W 1. meczu często było przyglądanie się co robią gracze z Luksemburga, tak nie powinno być i jak pisałem wcześniej tylko pressing.
Jak napisałem, nie wiem czy Legia awansuje, być może, ja stawiam 2 bramki Legii, bo patrząc, że w beznadziejnej formie ukuli przeciwnika to na spokoju mogą to zrobić 2, a może i 3 razy wychodząc na pełnym zaangażowaniu no i grając w pełnym składzie, a nie z czerwoną kartką jak ostatnio. W ostatnim meczu z jak na Polskie warunki dobrym Piastem wyglądało to dobrze, oprócz 20-25 minut po przerwie, kiedy to totalnie dali się zepchnąć do obrony, co Piast wykorzystał.
Tak samo nie przeceniałbym umiejętności gospodarzy spotkania, ot fajnie zagrali, mieli miejsce do gry i sercem i zaangażowaniem dużo ugrali, ale jak pokazał dzisiaj inny zespół z rodzimej ligi -
Differdange - można ich pokonać i to właśnie wspomniane wyżej 0-2.
Podsumowując to wszystko
- Ofensywnie nastawiona Legia z pełnym zaangażowaniem i pressingiem i efektem nowej miotły - jestem spokojny o typ. W przeciwnym razie będzie słabo.