Trakai , tak jak i Żalgiris grają mecze w europejskich pucharach w stadionie LFF w Wilnie, który ma sztuczną murawę. Mogło to mieć wpływ na grę innych zespołów. Pamiętajmy jak Ludogorets przegrał z Żalgirisem, by potem u siebie zmieść Litwinów na własnym gruncie. Problem Shkendiji z pewnością będzie brak czołowego defensora Ceculi, oraz napastnika Juniora. Obaj będą pauzować za czerwone kartki w zeszłym meczu. Nie da się ukryć, że to ważne postacie Macedończyków. Niemniej ciężko mi sobie wyobrazić, żeby to Litwini przeszli dalej. Fakt, że fajnie grają piłką jak na swoje możliwości, ale na wyjazdach aż tak dobrze im nie idzie.
Sparta - Crvena
Crvena DNB @3.05 uni
o2.5
bts
Ja mam w sumie Crveną na cenzurowanym, ale tak samo Spartę, która jest ostatnio coraz słabsza. Prażanie z pewnością będą chcieli grać ofensywnie, co goście mogą wykorzystać, bo mają dobrych zawodników, gdy mają dużo przestrzeni, a Czesi nieszczelną defensywę. Oczywiście wynik 2-0 dla Serbów sprawia, że mogą przegrać, ale muszą uważać. Na pewno coś ustrzelą i gol z ich strony, lub bts jest chyba jeszcze lepszą opcją.
Braga - AIK
Braga powinna ich łyknąć u siebie, gdzie jest bardzo groźna. AIK bardzo dziwnie w tym sezonie, mało strzela, mało traci. W lidze bilans 15-10, a rozegrali już 16 meczów. W 1 meczu 1-1, więc nawet jak Bradze nie będzie szło w ataku pozycyjnym, to w końcówce meczu będą mieli dobre okazje na kontry. Myślę, że dość fajny kurs, biorąc pod uwagę obecną formę szwedzkich zespołów w europejskich pucharach.. szczególnie na wyjazdach, gdzie są tłem.
Myślę, że po raz kolejny można pograć na czyste konto Zenitu. Jehuda w ofensywie nie istnieje. Rosjanie pewnie znowu będą mocno przeważać w posiadaniu piłki, a to jeszcze minimalizuje szansę ekipy z Izraelu. Jehuda kadrowo chyba jedna z gorszych ekip w tej rundzie eLE. Mają szczęście, że Trenczyn nie mógł przebić się przez zasieki, bo nie powinni być w tej fazie.