W piątek niestety było czasu na analizę, ale kto przegląda mój temat to mógł się zasugerować i zagrać na Lublin.
Słowem małego wstępu - fajnie, że w tym sezonie liga jest mega wyrównana. Odstaje właściwie tylko Leszno, które będzie lało każdego i Toruń, który pewnie zaraz wywali Frątczaka, zatrudni Hancocka i może jakoś się podniosą. GKM z Łagutą już o wiele silniejszy, w Lublinie jak wrócą Grigorij i Zengota to też będą personalnie silniejsi od Krzyżaków.
Moje propozycje na dziś:
Wrocław (-11,5) - Toruń 1 @1,88 STS deszcz wygrał
Tak jak pisałem, na chwilę obecną Toruń najsłabszy z całej stawki, z kolei Sparta u siebie może być mega mocna. Goście przyjeżdżają tu w końcu z Holtą, ale dla mnie on nie ma prawa być wybawieniem, właśnie na jego parze z Holderem Wrocław powinien szukać odskoczenia od rywala na kilka punktów. Juniorka po stronie gospodarzy, nawet mimo tego, że Drabik pokazywał się już z lepszej strony w swojej krótkiej karierze. Ciekawy pojedynek Tajski vs Doyle, obaj latają, ale we Wrocławiu Anglik może być nie do ugryzienia, tym bardziej, że na pewno na biegi z Jasonem się dodatkowo zmotywuje. Janowski dobrze wszedł w sezon i pomimo niezłej dyspozycji PUKa tu również przewaga Wrocławia. Lekkie wątpliwości budzi jedynie para Jamróg - Fricke, ale nie dość, że tam szybko pewnie wskoczy Drabik, to mają najpierw Holdera z Holtą i swój trzeci bieg z PUKiem i Krakowiakiem. Liczę, że tu po prostu utrzymają wynik, strata może przyjść przeciwko parze Doyle - Kościuch, ale myślę, że to będzie jedyny wygrany bieg Torunia (jeśli w ogóle).
Iversen poniżej 12 @1,7 Forbet anulowane
Konsekwentnie przeciwko PUKowi,
Forbet chyba trochę poleciał. U innych buków jest linia 9,5, więc nawet biorąc pod uwagę RT, to ktoś sie pomylił. Wg mnie
Forbet, bo tutaj jednak Duńczyk będzie jechał przeciwko Janowskiemu, Tajskiemu (2x) a w biegu z juniorem dostaje Drabika. Dla mnie to przynajmniej trzy stracone punkty w pierwszych czterech biegach. Pojedzie w 15, prawdopodobnie z Doylem, Tajskim i Janowskim, czyli jak dla mnie to jest 0, 1 punkt będzie sukcesem. RT spodziewam się w 11 lub 9 biegu, czyli znowu, na Tajskiego albo Janowskiego, czyli maks 2. A i tak wszystko liczę mocno na korzyść PUKa, bo nie zdziwię się, jeśli po drodze przegra jeszcze gdzieś z Frickem, Czugunowem czy Drabikiem. Zwrot to minimum, co powinniśmy wyciągnąć z tego typu.
Woźniak powyżej 6,5 @1,94 STS tak jak pisałem, linia wyraźnie za nisko
Dla mniej odważnych 7,5 w
Forbet po niższym kursie, ale Szymek pewnie pojedzie jako RT i sądzę, że jeszcze przed biegami nominowanymi. Tak czy inaczej, powinien być jednym z liderów swojego zespołu, podobnie jak w ostatnim meczu z Lublinem. W parze z Kildemandem, więc nie spodziewam się, żeby tracił punkty na koledze z zespołu. Co więcej, spodziewam się nawet, że jego wytyczne będą takie, żeby się nie oglądać, tylko pruć do przodu. Dwa razy wpada na Smektałę, liczę, że objedzie go chociaż raz. Z Kołodziejem czy Emilem w Lesznie raczej bez szans, ale z Kurtzem (2x) powinien powalczyć i przynajmniej raz wygrać, Pawlicki też ma na początku sezonu problemu, liczę też, że nie przegra z Kuberą. Jeśli przyjechałby za Karczmarzem (mimo wszystko wątpię) w swoim ostatnim biegu, to daje nam to 6 punktów w 4 biegach. Tylko fantastyczny mecz Thomsena i przyzwoity Kasprzaka pozwoliłyby tutaj na to, żeby Szymek nie pojechałby piątego biegu. Jedzie wtedy albo w 14 (czyli znowu na któregoś z juniorów albo Kurtza), albo w biegu 11. Inna sprawa, że szybko do pary może dostać Karczmarza (lepiej), albo RT w postaci Zmarzlika czy Thomsena (gorzej). Tak czy inaczej, linia punkt, albo i nawet dwa za nisko.
Handicapu w tym meczu nie ruszam, aczkolwiek 14,5, które proponuje
Fortuna wygląda dość ciekawie, mimo wszystko Zmarzlik, Thomsen i Woźniak powinni ten wynik trzymać.