Unia Tarnów - Get Well Toruń
Typ: Rolnicki (+0.5) - Kaczmarek - 1 @ 2.15 -
Forbet
Podoba mi się w ofercie
Forbetu zakład na parę Rolnicki-Kaczmarek. Ten pierwszy to reprezentant gospodarzy, Unii Tarnów która zmierzy się dziś z Toruniem. W dodatku dostajemy +0.5 pkt handicapu na Rolnickiego, więc w razie remisu między nimi i tak mamy wygraną. Dlaczego uważam, że Rolnicki zdobędzie więcej punktów od Kaczmarka? Oczywiście najważniejsza rzecz to tor. Chyba mało kto lubi jeździć w Tarnowie na tym lotnisku. Gospodarze na pewno mocno przygotowywali się pod ten mecz, bo skazywani na spadek przez różnego rodzaju "ekspertów" muszą wygrywać przede wszystkim u siebie żeby tylko spadku nie było. Ostatnie występy obu chłopaków - Rolnicki w Częstochowie a więc na wyjeździe zrobił 3 punkty w 4 startach. Kaczmarek u siebie przeciwko Sparcie 3 z bonusem, co oczywiście liczy się jako 3 punkty bo
bonusy u buków się nie liczą. Trzy oczka zdobył, ale z kim on tam się ścigał - z Drabikiem, z którym oczywiście przegrał i tutaj zdobył 2 pkt przywożąc za sobą Kościelskiego i Wojdyłę, czyli krótko mówiąc leszczy (no może z Wojdyły coś będzie, ale w tamtym meczu 3 "śliwki" w 3 startach. W Kaczmarku jest duży potencjał i może być kiedyś dobrym żużlowcem, ale póki co jest juniorem, na starcie sezonu nie robi furory i jedzie na bardzo trudny teren jakim są Mościce w Tarnowie. W dodatku
Forbet zabiera mu pół punktu o czym pisałem wyżej. Fajny kurs na wygraną reprezentanta gospodarzy więc pobieram.
Falubaz Zielona Góra - Włókniarz Częstochowa
Typ: Fredrik Lindgren powyżej 11.5 pkt (liczą się wszystkie starty) @ 1.70 -
Forbet
No kurs nie powala na kolana szczególnie, że jeszcze jest podatek, ale można do czegoś dołożyć bo według mnie bardzo bardzo prawdopodobne, że wejdzie. Lindgren przeżywa drugą młodość. Ciężko znaleźć słowo żeby określić to, jak wszedł w sezon. Na inaugurację gdy ze swoim Włókniarzem pojechał do Grudziądza, na bądź co bądź trudny tor, który zawsze był twierdzą, przywiózł duży komplet punktów. Tak, 18 punktów, same trójki! Lindbaeck, Łaguta, Buczkowski, Pawlicki, nikt z nich nie dał rady pokonać Szweda. Kolejna kolejka to domowy pojedynek z Tarnowem. I kolejny mega występ, tym razem 13 punktów. Na torze w Częstochowie, który przecież jest dla niego nowym domowym torem i potrzebuje jeszcze czasu żeby poznać jego wszystkie tajemnice, mimo, że przyjeżdżał tutaj z różnymi drużynami w przeszłości. Dziś jedzie na torze Falubazu, gdzie przejechał dziesiątki biegów, bo przecież tam spędził sporą część swojej kariery. No i co najważniejsze, liczą się wszystkie starty. Na pewno Falubaz w którymś momencie odskoczy na 6 punktów i wtedy Cieślak użyje go jako taktyczną, więc możemy zakładać, że pojedzie 6 biegów. No i Cieślak, trenował parę ostatnich lat Falubaz i wie co, jak i gdzie na tym torze trzeba robić, żeby dobrze śmigać. Na pewno te rady usłyszała cała drużyna, przez co Częstochowa może pojechać dobry mecz (i na to również stawiam) wraz z Lindgrenem, który w poprzednich kolejkach zrobił 18 i 13 punktów (w tym drugim występie w 5 biegach, gdzie dziś na 90% pojedzie 6). Nie widzę tutaj undera i jestem przekonany, że minimum 12 punktów przywiezie.