Arsenal Londyn - FC Porto
typy: 1 na cały mecz [9,5/10]
X w 1 połowie [8/10]
X/1 (HT/FT) [6/10]
Under 2,5 gola [8/10]
FC Porto nie strzeli gola [6/10]
wynik 1-0, 2-0 [7/10]
Analiza: Arsenal po nie najlepszym początku w PremierLeauge coraz lepiej sobie poczyna.
Ostatni mecz z Shefield był pod względem gry i organizacji tym czego oczekiwali kibice.
Kanonierzy zrobili niezłe transfery (najlepszy to chyba bez 2 zdań Thomas Rosicky)
FC Porto dzieli i rządzi w swojej lidze. W 1 meczy dość nieszczęśliwie zremisowało z CSKA Moskwa-a to tylko fenomenalnej dyspozycji młodziutkiego bramkarza CSKA.
Arsenal grając u siebie w
LM często ma wynik X do przerwy a potem podkręca tempo aż rywal pęknie. Sądzę że tak samo będzie tym razem. Przemawiają za tym 2 względy. 1 to Proto będzie stąd chciało wywieść cenny remis. Po 2 gracze Arsenalu są coraz lepiej zgrani-ale brakuje im tej kropki nad I. W meczu z Shefield 1 połowa to były ataki Arsenalu i nic... w połowie podkręcili tempo zaczęli grać mniej przewidywanie dla Shefield i 3-0 się skończyło. Tutaj będzie podobnie a bramki uważam że zobaczymy w 2 połowie.
Benfica Lizbona - Manchester United
typ: X [7/10]
wynik 1 połowy: X [9/10]
Każdy sie podnieca że jak to pięknie gra Man U. Dla mnie gra ochydnie i brzydko. Rok temu mało brakowało do linczu sir Alexa. Teraz Man U ma okazję do rewanżu. Rok temu było 2-1 dla Benfiki. Tutaj sądzę że oba kluby wyciągną wnioski i nie zaryzykują otwartej gry na żywioł. Co prawda szkoleniowiec Man U preferuje grę skrzydłami aż do znudzenia, co powoduje rozrzedzenie w środkowej strefie obronnej rywala, a następnie szybka wrzutka na 11-16 metr i uderzenie. Benfica rok temu pokazała ze umie sobie radzić z taką grą.
Przemyślana gra oparta na schemacie 4-3-3 to znak firmowy Benfiki. Ten mecz będzie zacięty do ostatniej minuty ale sądzę że nie przyniesie rozstrzygnięcia w postaci zwycięstwa którejś z ekip.
Real Madryt - Dynamo Kijów
typ: 1 [10/10]
Mecz na Santiago Bernabeu w
LM ma pokazać co z konstelacją gwiazd Realu M. dokonał Fabio Capello. Obie jedenastki spotkały sie 2 lata temu i minimalnie zwyciężył Real 1-0.
Wynik ten może być bardzo prawdopodobny. Dinamowcy podrażnieni porażką na własnym stadionie 1-4 ze Steuą Bukareszt pałają rządzą rewanżu. Real kilkuktornie pokazał że ma pewną słabość do drużyn ze wschodniej Europy. Co prawda Real narobił zakupów piłkarzy jak mało kto (van Nistelroy, Reyes i wielu innych) ale mecz uważam że będzie się toczył pod dyktando gospodarzy. Jeżeli uda im się szybko strzelić bramkę to będzie sporo lżej Królewskim. Jeżeli oczekiwanie na gola będzie się przeciągać to może być nawet sensacyjny remis.
Ja stawiam na wynik 1-0 2-0 no może 2-1 dla Realu (choć sam nie jestem kibicem gwiazdorków z Santiago :zy3ou: )
Celtic Glasgow - FC Kopenhaga 1 @ 1,60 [8/10]
Celtic po minimalnej porażce w bitwie o Anglię z Man U wcale nie zwalnia tempa. W sobotę pokonał w świętej wojnie Rangers 2-0, co zapewne podbudowało psychicznie piłkarzy Celticu. FC Kopenhaga to kopciuszek w rozgrywkach
LM. Najpierw sensacyjnie wyliminowali Ajax Amsterdam pokonując go 2-1 na Ajax Arena. W 1 kolejce zremisowali u siebie z Benficą 0-0 , a niewiele zabrakło do zainkasowania 3 pktów. Pech chciał że kontuzja wyeliminowała Jespera Gronkjera ze składu.
Celtic zapewne oglądał kasety z meczu. Z pewnością mniej kadrowych problemów ma szkoleniowiec Celticu a doping zrobi swoje.
Wynik meczu jak dla mnie to 3-1 dla Celtów.
OSC Lille - AC MIlan
typ: under 2,5 gola [10/10]
Lilje w
LM grają 2 raz z rzędu. W poprzedniej kolejce zermisowali tylko z Anderlechtem 1-1 chociaż to Lille miało więcej okazji do strzelenia gola. Milan z kolei wygrał z AEK Ateny 3-0.
Lille w sobotę grało bardzo ciężki mecz z obecnym mistrzem Francji (4-1 przegrali)
Milan grał natomiast z Cagliari-mecz bez większych fajerwerków.
Co do mojego typu. Lille to drużyna francuksa i w pucharach
LM lub UEFA mecze z udziałem tych drużyn (wyjątek LYON) w 90% przypadków kończyły się underami.
Milan na wyjazdach prezentuje włoski gen piłki-brzydkie Catenaccio. Przykład dali z Cagliari. Ja od kilku lat stawiam na undery włoskich drużyn w
LM lub UEFA to samo francuskich ze sporym $
A wynik..hmmm 0-0
, 1-1, 0-1 (przy sporym farcie Milanu) [wg gazet sportowych kolejność podawania typów jest ważna tutaj 1 typ na wynik to 0-0]
CSKA Moskwa-HSV
typ: under 2,5 gola [10/10]
1 połowa : X [6/10]
wynik: 1-0
, 0-1
Mecz w Moskwie dla HSV nie będzie spacerkiem. HSV pechowo przegrał u siebie z Arsenalem 2-1 ale nie odbiegał zaangażowaniem i poziomem gry od Arsenalu. Teraz jedzie na gorący teren-do Moskwy. CSKA może być dumna z meczu z Po rto-bramkarz CSKA wyprawiał cuda w bramce i uchronił CSKA od porażki. Tutaj może znów zatrzymać napór Hsv. W tym meczu HSV będzie zapewne nastawione na szybki kontratak, a napewno nastawi się na to żeby samemu nie stracić gola.
Steaua Bukareszt - Olympique Lyon
typ: X2 [10/10]
wynik: 1-1, 0-1
Każdy jak spojrzy na ten mecz to w ciemno da 2. Lecz tutaj jest pewne halo. Steaua B. to nie jest już chłopiec do bicia a wynik 4-1 z Dinamem w Kijowie musi zrobić wrażenie. Co prawda przepaść dzieląca obie ligi też zrobi swoje. Ja jednak uważam że Steaua jeżeli przegra to już minimalnie a nie zdziwię sie jak zrobi w balona wielu wygrywając.
A typ dla bezpieczeństwa X2