Witam wszystkich, dzisiaj parę słów ode mnie na temat spotkań w ECL.
Po pierwsze kilka słów o meczach polskich drużyn.
Lech Poznań - Dinamo Batumi: może i gruzińska liga jest słaba co pokazało Dinamo Tbilisi, które odpadło z potężnym Paide, jednakże nie przekreślałbym drużyny z Batumi. Od przejęcia przez innych właścicieli jest to naprawdę prosperująca drużyna, z reprezentantami Gruzji w składzie. Może nie brzmi to przekonywująco, ale widać było w meczu ze Slovanem, że odpadli nie będąc słabszą drużyną. Może brak doświadczenia w takich meczach o stawkę zaważył (bramka z rożnego zaważyła o awansie Slovana). Lech na pewno będzie miał wielki problem na wyjeździe. Może to nietrafne spostrzeżenie ale w Gruzji może być podobnie jak z Karabahem w Baku, oczywiście nie spodziewam się takiego wpier***u. Jeżeli Lech wygra mecz u siebie, jeżeli w ogóle wygra, to warto spojrzeć w stronę awansu Dinamo w dwumeczu. Osobiście teraz nie widzę, aż takiego value w tych kursach. 1,75 - 2,20 tak to obecnie wygląda w sprawie awansu.
Pogoń- Broendby: myślę, że poziom tych drużyn jest wyrównany, jednakże duńska drużyna zagra bez kapitana Maxso oraz ważnego zawodnika Ben Slimane. Nie mają, aż takich pieniędzy jak FCK lub Midtylland, ale wydali 2 miliony euro na dwóch zawodników, co w Polsce jest niespotykane, przykład Lecha i Kądziora. Pogoń nie zachwyciła z Widzewem, nie oszukujmy się zagrali słaby mecz. Myślę, że może być to podobny dwumecz jak z Lechią, mowa o swoim boisku. Broendby gra na hydrydowej murawie i przy fanatycznych kibicach. Obie ligi wystartowały tydzień temu i obie drużyny wygrały swoje spotkania. Świetny typ na ten mecz podał
sunxl, można spróbować mniejszą linię, bądź rożne gospodarzy.
Rapid - Lechia: tutaj w skrócie Rapid to drużyna grająca co roku w grupach Europejskich Pucharów. W drużynie jest kilka nowych nazwisk, ale nadal jest to marka. Według mnie Lechia może pokusić się o strzelenie jednej bramki Rapidowi, jednak nie spodziewam się niespodzianki. Liga austriacka zaczyna rozgrywki w tym tygodniu, tamten tydzień był poprzedzony startem pucharu. Lechia ma bardzo wąską kadrę, ale myślę, że ich myśli w Płocku były już na Allianz Arenie, gdzie będą walczyć o jak najlepszy rezultat w pierwszym meczu.
Być może btts, albo Rapid+btts, over 2.5. Tutaj można próbować wiele kombinacji.
Raków - Astana: też w skrócie, Raków trenera Papszuna jest bardzo solidną ekipą, dla mnie powinni zagwarantować sobie dobry wynik u siebie na "pięknym" stadionie w Częstochowie. Najlepiej zarządzany klub w Polsce podejmie Astanę, która kiedyś już odprawiła Astanę. Dużo zawodników przybyło do drużyny, ale chyba największym plusem jest, że grają na sztucznej murawie. Wiadomo też, że goście przylatują do Polski dopiero dzisiaj po długiej podróży. Kursy pospadały dramatycznie, nie ma w nim jakiegokolwiek value.
Może over 5,5 rożnego Rakowa jest całkiem dobrym pomysłem.
Reszta ciekawostek:
Hapoel Beer Sheva - Dynamo Minsk: tutaj nie rozumiem tak wysokich kursów, mecz w Izraelu, mocna ekipa w Beer Shevie, szczególnie u siebie izraelskie zespoły są najmocniejsze. Ograli Maccabi Haifa w Superpucharze, przeprowadzili 3 ciekawe transfery. Liga białoruska to nie taka sama jakość jak kiedyś, gdzie Bate prowadziło prym.
Kurs 1,65 całkiem do grania.
Velez Mostar - Hamrun- też idę w stronę gospodarzy, jednak nie skreślam Maltańczyków, bo to całkiem nieźla ekipa jak na ten poziom. Wyeliminowali Alashkert, jednak teraz zagrają z Velez zdobywcą Pucharu BiH. Wiadomo liga bośniacka nie jest najlepszą ligą w Europie, jednak przy wielkim wsparciu na stadionie, wierzę, że wygrają ten mecz. Przypomniał mi się dwumecz z AEKiem rok temu i ta piękna bramka na 1:1 w pierwszym meczu. Skład niewiele się zmienił.
Idę w stronę Bośniaków. 1,72.
Bate - Konya: mecz w Turcji bez kibiców, liczę na łatwe zwycięstwo Turków, którzy zachowali swój skład z poprzedniego sezonu. Dla nich to wczesny start, a Bate gra regularnie tak jak Dynamo Minsk. Jednak pozbawienie tych drużyn atutu własnego boiska to cios.
1,5 Konya.
Aris - Gomel: nowa drużyna Arisu kontra średniak ligi białoruskiej. Potężna różnica w klasie. Będzie autobus w bramce także typ na
rożne Arisu. Over 5,5, 6,5 7,5.
B36 oraz Breidablik- obydwie drużyny grają na sztucznej murawie i mierzą się odpowiednio z TreFiori i Buducnostem. Drużyna z San Marino odniosło piękne zwycięstwo i wyeliminowali pierwszy raz w historii klub w rozgrywkach E.P. Buduncnost gra w w top5 najsłabszych lig w Europie co widać po wynikach tych drużyn.
B36 handicap -1,5. Breidablik win
sorry za brak kursów jednak spieszę się. Good Luck, Have Fun