EUROPA:
Liga Europejska - Kwalifikacje
Sligo Rovers-Rosenborg TYP -1,5 Rosenborg kurs 2,80 5/10 g.20.00
1:3 WIN
PS: Mam tu taką analogię. A mianowicie St.Patrick-Legia. Obejrzałem sobie na spokojnie pierwsze spotkania tych czterech drużyn. I wczoraj rewanż na stadionie Shamrock. Moje spostrzeżenia...w tym sezonie Sligo ma o wiele gorszy skład od Patsów. Pozycje w tabeli też. U siebie Sligo z Patsami zremisowało (gol na 2:2 w ostatnich minutach) i przegrało. Na wyjeździe (Setanty nie liczę bo to była parodia a nie mecz):
02.03.14 SUP St. Patricks Sligo Rovers 1 : 0
13.10.13 PIE St. Patricks Sligo Rovers 2 : 0
19.04.13 PIE St. Patricks Sligo Rovers 2 : 0
Reasumując jest gorsze i tyle. Na chwile obecną ma 11 oczek straty. Mało tego, u siebie jakoś nie błyszczy:
06.07.14 PIE Sligo Rovers Cork City 0 : 0
13.06.14 PIE Sligo Rovers Derry City 2 : 2
01.06.14 PIE Sligo Rovers Shamrock Rovers 0 : 1
Teraz ciekawostka, Rosenborg nie przegrał w lidze na wyjeździe od..9 kolejek. chyba przyznacie że to niezły wynik ? Ale idąc dalej już niech będzie że się nie znam na piłce i stawiam Legię na tym samym poziomie co Rosenborg
. Moja strata. I teraz abstrahując że jednak Legia walczy o L.M. a Rosenborg tylko o L.E. dla mnie wnioski nasuwają się same. Jeżeli tylko Rosenborg zechce wygrać to wygra to kilkoma golami jak wczoraj Elka. Ale czy zechce ? Przecież w pierwszym spotkaniu przegrał i to u siebie 1:2. No tak tylko że Rosenborg ma już nowego trenera, mało tego wyczytałem że dla niego minimum to faza grupowa Ligi Europy..
Reasumując...dzisiaj dla mnie Sligo przegra z kretesem a jeżeli goście chcą awansować to wykluczając wynik 1:2, 2:3 (nie chce mi się wierzyć że Sligo tak się rozstrzela) muszą wygrać minimum dwoma golami. Dlatego kurs na czyste zwycięstwo Rosenborg (ok. 1,80) olewam bo uważam że nie ma sensu tak grać. Bo co, Rosenborg wygra np: 1:0 i co to mu da ? Nic. Bo jak pisałem wczesniej nie wyobrażam sobie tego że Sligo coś strzeli (maksymalnie jeden gol i skończy się wtedy minimum 1:3
)
Powodzenia..