>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

II runda eliminacji Ligi Mistrzów 16-17.07.2013

Status
Zamknięty.
diegoforlan1 1,3K

diegoforlan1

Użytkownik
Dinamo Tibilisi zgodnie z planem bez niepotrzebnych niespodzianek 6-1. Jedna z niewielu ekip, która nie daje ciała na początku.

B 0

barni93

Użytkownik
Witam.
Co myślicie o meczach Gyor-M. Tel Aviv i Sligo-Molde? Opłaca się postawić 1 i 2 czy duże ryzyko? I jeszcze pytanko o handi na Elfsborg i HJK? Waham się trochę po tym Bate i Mariborze dziś. Z góry dzięki i pozdrawiam ????

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Slovan - Ludogorets +0,25 2,18 ibc

Doświadczenie po stronie gospodarzy, forma na podobnym poziomie.
Ludogorets potrafił napsuć mnóstwo krwi Dinamo Zagrzeb rok temu, odpadł bardzo pechowo.
Dla mnie tego meczu jutro nie przegra. Ponadto stawiam na ich awans w tej konfrontacji.

Ludogorets awans 1,9 bwin

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Shirak - Partizan Belgrad 1X @ 2,70 WilliamHill ✅ 1:1

Na Partizana szykuje się masówka. Zapewne większość obstawiających ich wygraną patrzy na ten mecz przez pryzmat porażki Shiraka z zespołem z San Marino. Trzeba jednak dodać, że porażkę odnieśli na wyjeździe, mając w zapasie korzystny wynik osiągnięty u siebie. Moją uwagę przykuł fakt, że Shirak rozgrywa swoje mecze na wysokości 1500 m n. p. m. Im wyżej tym trudniej się gra. Wiedzą coś o tym drużyny z Ameryki Południowej. Fakt ten wykorzystuje m. in. drużyna Boliwii, która swoje mecze rozgrywa na wysokości 3500 m n. p. m. Dlatego też Boliwia dosyć często ogrywa u siebie lepsze od siebie reprezentacje jak Brazylia czy Argentyna. W meczu z Argentyną doszło nawet do tego, że niektórzy Argentyńczycy mdleli na boisku z braku tlenu i musieli się posiłkować aparatami tlenowymi. Sam Messi w trakcie przerwy wymiotował ze zmęczenia. W meczu Shirak - Partizan do tak dantejskich scen nie powinno dochodzić, ale niewątpliwie wysokość nad poziomem morza będzie atutem Shiraka. Już powyżej 1000 m n. p. m., przy dużym wysiłku może dochodzić do problemów z funkcjonowaniem organizmu. Do tego należy dodać temperaturę. W dniu meczu będzie ona wynosiła ok. 25 stopni. Mecz rozpocznie się o godz. 17. 00 czasu armeńskiego. Około godziny 18.00 spodziewana jest burza. Wszyscy doskonale wiemy jak ciężko się oddycha i jak niekomfortowo czuje się organizm tuż przed nadejściem burzy. Na stronie Partizana czytałem, że piłkarze po pierwszym treningu nie narzekają na temperaturę, twierdzą nawet, że spodziewali się, że będzie bardziej gorąco. Jednak trening a 90 min meczu to coś innego i dopiero jutro przekonamy się jak zaaklimatyzowali się piłkarze. Shirak występował w poprzednim sezonie w el. LE i trzeba przyznać, że rywale nie mieli lekko. Wyniki underowe: 1:1 z Rudarem i 0:1 Bnei Tel Aviv. Na jutro też spodziewam się jakiegoś undera 2,5 oraz remisu. Tym bardziej, że nie zagra najlepszy strzelec Partizana - Mitrović. Myślę, że piłkarzy Partizana zadowoli ten remis. Mają w końcu rewanż u siebie.

Gyori - Maccabi Tel Aviv 2DNB @ 2,20 WilliamHill ✅ 0:2

Widać duże wahania kursów na to spotkanie. Początkowo faworytem bukmacherów był Tel Aviv, a teraz jest nim Gyori, ale mnie to nie martwi, bo od początku miałem zamiar postawić na Maccabi. Gyori udanie rozpocząło sezon od zdobycia Superpucharu, gdzie rozbili Debrecen 3:0. Ale Maccabi to solidny klub, więc nie będzie tak łatwo. Pewnym osłabieniem dla Gyori będzie brak trenera, który odbywa dwumeczową karę i nie może prowadzić swojego klubu z ławki trenerskiej. Również osoba trenera Maccabi może być tutaj kluczowa. Trenerem Maccabi jest Paulo Sousa, który przez ostatnie dwa lata prowadził Videoton, a rok temu wprowadził Węgrów do fazy grupowej LE. Zna więc bardzo dobrze węgierski futbol. Faworytem dwumeczu jest Maccabi i myślę, że mogą przybliżyć się do awansu już w pierwszym meczu.

Sligo Rovers - Molde X @ 3,40 Bwin ⛔ 0:1

Gram przeciwko Molde, które nie najlepiej spisuje się w obecnym sezonie. Podopieczni Ole Gunnara Solskjeara plasują się dopiero na 10. pozycji z bilansem 4-6-6. W ostatnich tygodniach poprawili nieco grę i osiągają już lepsze wyniki, ale początek sezonu mieli fatalny. Słabo też grają na wyjazdach. Ich bilans wyjazdowy wynosi: 1-5-2. W poprzednim sezonie grali w LM i LE i również im nie szło na wyjazdach. W eliminacjach do LM remisowali z Ventsplisem, następnie odpadli po przegranej i remisie z Basel. W LE zagrali łącznie 4 mecze na wyjeździe z czego 2 wygrali i 2 przegrali, ale trzeba przyznać, że rywali mieli mocnych. Jakoś nie ufam tej drużynie i wolę raczej pograć w stronę Sligo. Dla Molde osiągnięcie remisu nie będzie czymś złym, bo rewanż mają u siebie. Sligo z kolei jest wiceliderem ligi irlandzkiej. W ostatnim meczu zremisowali w liderem 1:1. Na pewno kosztowało ich to dużo sił, ale co ma powiedzieć Molde, które także musiało się trochę nabiegać, aby zremisować ostatni mecz z Vikingiem.
Cliftonville - Celtic Cliftonville +2 EH @ 2,05 WilliamHill ⛔ 0:3

W tym meczu może być niespodzianka. W Celticu zabraknie: Adam Matthews, Charlie Mulgrew i Virgil van Dijk (wszyscy obrońcy), Steven Mouyokolo (nowy gracz, nie może jeszcze zagrać), Joe Ledley (pomocnik), Gary Hooper (napastnik). Sparingi nie wypadły obiecująco. Co ciekawe oba kluby są bardzo zaprzyjaźnione i bardzo często rozgrywają ze sobą mecze towarzyskie. Cliftonville potrafiło też w tych meczach wygrywać. Tym razem jest to pierwszy oficjalny mecz obu drużyn. Wielka przyjaźń istnieje między kibicami obu drużyn. Do tego stopnia, że po prostu większość fanów Cliftonville kibicuje również Celticowi. Oba kluby łączy również to, że w herbie mają koniczynkę i oba są klubami katolickimi. Pozostaje pytanie czy te bliskie relacje wpłyną na wynik tego spotkania. Myślę, że może tak być. Sądzę, że Celtic może specjalnie np. dać sobie strzelić jedną bramkę, aby ucieszyć publiczność. Sądzę też, że jeśli Celtic wygra, to będzie to zwycięstwo jednobramkowe. Dobrym zakładem jest HC +2 na Cliftonville po kursie ok. 2,00. Na pewno granie w takiej sytuacji na Celtic jest nieopłacalne. Widać również, że kursy na Celtic nieco wzrosły.

Otrzymane punkty reputacji: +4
maestro12 773

maestro12

Użytkownik
Shirak Giumri - Partizan Belgrad

Jeden z pewniejszych meczy na dzisiaj drużyna mistrza Serbii jedzie na mecz do mistrza Armenii które jak zapewne wiecie przegrało swój rewanżowy mecz w I rundzie z drużyną z San Marino lecz mimo to awansowali do kolejnej rundy, nie wiem jak kiepsko trzeba grać żeby przegrać z kelnerami szczerze powiem że nie spodziewałem się że tak szybko doczekam się takiej chwili że drużyna z San Marino w końcu kogoś pokona a tu proszę takie zaskoczenie,więc trochę dziwi mnie że buki wystawiają na Partizana całkiem przyjemny kurs 1,40-1,45 co według mnie jest nieco zawyżone gdyż powinno tu być max 1,15-1,20 bo poprostu jest to drużyna o niebo lepsza niż Shirak. Oglądałem niedawno mecze Partizana na turnieju Dyna Cup i powiem szczerze że zaskoczyli mnie pozytywnie fakt przegrali oba mecze lecz pokazali się naprawdę z dobrej strony co nie można powiedzieć o drużynie z Armenii którą oglądałem jak grali u siebie z kelnerami myśląc aby postawić coś na live ale po 20 minutach zrezygnowałem gdyż nie dało się tego oglądać. Dlatego reasumując w tym meczu widzę tylko jednego faworyta do wygrania meczu i jest to drużyna z Belgradu i coś czuje że to spotkanie może się skończyć tak jak wczorajszy mecz Dinama Zagrzeb czyli totalną demolką. Typ na czysty win polecam pobrać szybko gdyż do momentu spotkania mogą być duże spadki kursów

Mój typ
Partizan - 1.45⛔ (aż mi się wierzyć nie chce że tego meczu nie potrafili wygrać i tylko zremisowali z takimi amatorami)
Over 2,5 bramki - 2.0⛔

Expekt

The News Saints - Legia Warszawa

Mecz mistrza Polski z mistrzem Walii co do tego meczu jest stworzony oddzielny temat ale skoro piszę analizę kilku meczy na dzisiaj to nie będę specjalnie pisał jednej analizy do Legii w innym temacie. No więc tak jak w pierwszym meczu tak i w tym widzę tylko jednego faworyta i jest nim drużyna Wojskowych naprawdę nie wyobrażam sobie aby Legia mające największe szanse na to aby po tych kilkunastu latach posuchy awansować wkońcu do Ligi Mistrzów nie wygrała tego meczu tym bardziej że rywal wymagający nie jest. Miałem &quot;niestety&quot; okazję oglądać jeden mecz sparingowy TNS bodajrze z Buckley bo akurat nie było nic ciekawego do obstawiania i pokusiłem się aby postawić akurat na TNS(do tej pory tego żałuję) i powiem tak nie wiem jak grają inne drużyny w Walijskiej lidze ale skoro tak tragicznie grający TNS nie mógł wygrać z większymi amatorami niż oni a wygrali w jakiś cudowny sposób ligę to Legia grająca swoją piłkę nie powinna mieć najmniejszych problemów na to żeby gładko pokonać Walijczyków

Mój typ:
Legia - 1,35✅✅✅
Legia over 1,5 bramki w meczu - 1,5✅✅✅
Unibet

Saganowski strzeli -2,20✅
Efortuna (dzięki Szpak-u za podanie że efortuna ma ten typ w ofercie)

Slovan Bratislava - Ludogorets Razgrad

Mecz mistrza Słowacji z mistrzem Bułgarii nie mający jednostronnego faworyta wprawdzie buki faworyzują lekko Slovan ale chyba tylko z racji tego że grają u siebie, na neutralnym boisku obie ekipy mieli by zapewne takie same kursy. Osobiście w tym meczu postawie na to że obie drużyny strzelą bramkę gdyż po pierwsze siła ofensywna jest podobna a po drugie obu drużynom mocno zależy na tym aby awansować dalej więc typ na BTS jest również mocno realny co do dalszego awansu do III rundy to jednak skłaniam się ku mistrzowi Bułgarii

Mój typ
Obie drużyny zdobęda bramkę -TAK✅✅✅
Kurs - 1,96

Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +1
pato210 3,9K

pato210

Użytkownik
The News Saints - Legia Warszawa
Legia Warszawa @ 1,40

no to Polskie drużyny zaczynają przygode w Europejskich Pucharach. Pierwszym rywalem Legii będzie druzyna TNS ich ostatnie wyniki w sparingach sa bardzo słabe. w Lidze nie mieli sobie równych ale wiadomo to jest Liga Walijska więc nie grają tam mocne drużyny. Legia zrobiła bardzo duzo transferów i to ciekawi zawodnicy przyjechali do stolicy Dosa Junior czy Hellio Pinto to na pewno wartość dodana. Legia na dzien dzisiejszy juz dysponuje składem którym moze spokojnie awansować przy lekkim szczęściu do upragnionej przez Polskich kibiców Ligi mistrzów, a żeby to zrobić trzeba radzic sobie ze takimi drużynami jak TNS.
Neftci Baku - Skenderbeu Korca
Neftci Baku @ 1,33

Bardzo fajny mecz i według mnie zwycięsca tego meczu moze byc tylko jeden Azerowie posiadaja równy i mocny skład juz w poprzednim roku grali w Lidze Europejskiej i na pewno nie dostarczali pkt tylko walczyli jak równy z równym i zdobyli nawet jakies tam oczka. Ich rywalem dzisiaj będzie Albanska drużyna która w meczach przygotowujących przed tym meczu zagrali wręcz tragicznie wszystko przegrane jeden remis to na pewno nie nastawia dobrze do meczu o III rd LM. Do tego jada na bardzo ciężki teren gdzie nikomu nie jest łatwo grać. Kibice na pewno poniosą swoich pupili do pewnego zwycięstwa w tym meczu wynik moze byc tylko jeden.

mzrm 13

mzrm

Użytkownik
Panowie, co myślicie o meczu Cliftonville - Celtic ? Celtic słabo pokazywał się w sparingach, tracił sporo goli. Wiadomo coś o wykluczeniach/kontuzjach ? Ja nie mogę się doszukać ????
Do tego odchodzi kluczowy zawodnik Wanyama.

K 358

koeman66

Użytkownik
Jechania po ogorkach z Wysp Brytyjskich czesc dalsza. Po moim poscie w temacie TNS - Legia, gdzie nie daje wiekszych szans walijczykom, nadszedl czas na gre przeciw mistrzom kolejnych slabiusienkich lig - irlandzkiej i polnocnoirlandzkiej.
Sligo - Molde 2 2.1 Pinnacle ✅
Piekny kurs zupelnie nie na miejscu. Molde to nie jest mistrz jakiejs super ligi, ale to ekipa, ktora spokojnie powinna ograc taka druzyne jak Sligo. Irlandczycy w tym sezonie graja dosc dobrze, w zeszla niedziele zremisowali u siebie w meczu na szczycie z liderem St. Patrick`s 1-1, do ktorego traca 4 pkt. Lider z kolei nie potrafil nawet wyeliminowac w LE Zalgiris Wilno, gdy po wyjazdowym remisie 2-2 przegrali u siebie 1-2. Slaba jest ta liga irlandzka i mistrz Norwegii nie powinien miec prolemow z przejsciem do kolejnej rundy. Moze i w lidze zajmuje niska lokate, ale ostatnie tygodnie to zdecydowana poprawa w ich grze, a szczegolnie podoba mi sie to, ze strzelaja duzo bramek co jest istotne w pojedynku z slaba druzyna, jaka jest z pewnoscia Sligo. W wysoka wygrana gosci nie wierze, bedzie ciezko ale minimalna wygrana biore w ciemno.

Cliftonville Belfast - Celtic Glasgow (-1.5) 2 1.79
Pinnacle ✅
Krajowy ranking UEFA nie klamie i jest bardzo miarodajny, a Irlandia Polnocna w pilce klubowej to straszna cienizna i nic dziwnego, skoro ta czesc Wielkiej Brytanii, posiada lige amatorska. O Cliftonville mozna powiedziec, ze to mloda druzyna, w skladzie ktorej sa przewaznie krajowi grajkowie. Cliftonville w zeszlym sezonie wygrali prawie wszystkie domowe mecze w lidze, zakonczyli tez sezon porazka w finale pucharu krajowego na poczatku maja 1-3 z Glentoranem. Cliftonvillle w jednym, przedsezonowym sparingu przegralo z rownie slabym walijskim TNS 0-1. Celtic to klub z marka i nie wypada zeby zawodowcy ze Szkocji, przegrywali badz remisowali z takimi ogorasami. Kurs jes w miare fajny bo Celtic moze wygrac zaledwie jedna bramka, ale jak mam stawiac na taka opcje, to wole isc na wygrana dwubramkowa, bo pewnie tak bedzie, a nie zdziwie sie jak im wbija jeszcze wiecej. Celtic w sparingach tragicznie, wyniki zupelnie nie miarodajne co do klasy tej druzyny, ktora w lidze gromi co gorsze zespoly, a ich poziom jest i tak wyzszy od tych irlandzkich ogorkow.
No i ogorasy wyspiarskie poprzegrywaly z kretesem... Wygrana ale niezbyt wysoka norwegow i spokojna Celticu.

Otrzymane punkty reputacji: +7
P 72

picenty

Użytkownik
Slovan Bratysława - FK Ludogorec
Buk: Fortuna

Na dzisiaj wybrałem spotkanie II rundy eliminacji LM pomiędzy Slovanem Bratysława, a FK Ludogorec. Według kursów jest to jedna z bardziej wyrównanych par tej fazy eliminacji. Na przeciwko siebie staną mistrz Słowacji oraz mistrz Bułgarii. Patrząc na potencjał futbolowy obu państw szanse wydają się równe. Slovan rozpoczął już ligę, od remisu na własnym stadionie. Liga Bułgarska jeszcze nie wystartowała. Na forum leci trochę masówka na Bułgarów. A wtedy zazwyczaj wygrywa drużyna przeciwna ???? . Slovan w Bratysławie jest o wiele silniejszy niż na wyjazdach. Nie przewiduję kto z tej pary awansuje, ale u siebie Słowacy powinni sobie poradzić.

Win Slovan 2,10 ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Slovan - Ludogorets +0,25 2,18 ibc
Doświadczenie po stronie gospodarzy, forma na podobnym poziomie.
Ludogorets potrafił napsuć mnóstwo krwi Dinamo Zagrzeb rok temu, odpadł bardzo pechowo.
Dla mnie tego meczu jutro nie przegra. Ponadto stawiam na ich awans w tej konfrontacji.
Ludogorets awans 1,9 bwin
Czy przypadkiem z zespołu nie odeszło kilku kluczowych zawodników i kadra w porównaniu z poprzednim sezonem nie jest słabsza?

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Czy przypadkiem z zespołu nie odeszło kilku kluczowych zawodników i kadra w porównaniu z poprzednim sezonem nie jest słabsza?
Dokładnie. Też miałem grać w stronę Ludogorets, ale jak przeczytałem, że odeszło kilku graczy to zwątpiłem. Gdyby zestawić Ludogorets z ubiegłego roku i dzisiejszy Slovan, to Slovan miałby spore kłopoty. A teraz szanse są wyrównane. Dla mnie mecz No Bet, wynik może pójść w każdą stronę, a najpewniej skończy się remisem.

R 27

rakowiak

Użytkownik
Dokładnie. Też miałem grać w stronę Ludogorets, ale jak przeczytałem, że odeszło kilku graczy to zwątpiłem. Gdyby zestawić Ludogorets z ubiegłego roku i dzisiejszy Slovan, to Slovan miałby spore kłopoty. A teraz szanse są wyrównane. Dla mnie mecz No Bet, wynik może pójść w każdą stronę, a najpewniej skończy się remisem.
Jesteś w dużym błędzie wszystko można sprawdzić na transfermarket. Drużyna ta z roku na rok się rozwija co można wywnioskować po transferach jak i wzroście wartości samej drużyny. Proponuje sprawdzić sobie to na tej stornie co podałem w porównaniu np do Slovana Bratysława. Zgadzam się natomiast z tym że najprawdopodobniej padnie tam remis i myślę że bramkowy, lub mecz zakończy się wygraną drużyny bułgarskiej. Osobiście nie wierzę w zwycięstwo Slovana

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Jesteś w dużym błędzie wszystko można sprawdzić na transfermarket. Drużyna ta z roku na rok się rozwija co można wywnioskować po transferach jak i wzroście wartości samej drużyny. Proponuje sprawdzić sobie to na tej stornie co podałem w porównaniu np do Slovana Bratysława. Zgadzam się natomiast z tym że najprawdopodobniej padnie tam remis i myślę że bramkowy, lub mecz zakończy się wygraną drużyny bułgarskiej. Osobiście nie wierzę w zwycięstwo Slovana
Pieniądze na boisku nie grają. Faktem jest natomiast, że odeszło kilku graczy, co zresztą można wyczytać na transfermaret. Odeszli: Guldan (22/2 obrońca), Genchev (28/3 pomocnik), Argilashki (0/0 bramkarz), Gargorov (22/5 napastnik), Golubović (6/0 bramkarz), Milisavljević (6/0 pomocnik). To, że na ich miejsce kupili nowych nie znaczy od razu, że klub się mega rozwija. Nowi też potrzebują czasu na wpasowanie się w drużynę. Na razie ich gra to wielka niewiadoma.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Taka mała podpowiedź dla typujących mecz Slovana. Miałem nieprzyjemność oglądać ich piątkowy mecz w lidze i powiem jedno, gra ofensywna tej drużyny to porażka, grajki kaleczyli się pod bramką przeciwnika, wjeżdzali w pole karne jak chcieli, ale wykończenie było na poziomie naszej b-klasy, mnóstwo zmarnowanych okazji, nie trafiali na pustaka, naprawdę źle to wyglądało. Jeśli miałbym się sugerować tym meczem, to nie postawiłbym na Slovan nawet złotówki. Być może dziś będzie to wyglądało lepiej, ale po tym, co widziałem wydaje mi się, że jakość tej drużyny jest po prostu słaba.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Potencjał wg mnie jest podobny, sezon to zweryfikuje, odeszli ważni i doświadczeni gracze,
ale Michel i Zlatinski, którzy przyszli też takimi są.
To jak grają pozostali, którzy przyszli nie wiem, to jak grali, Ci którzy odeszli
oraz sprowadzona ww. dwójka (parę spotkań CSKA jak i Lokomotivu widziałem) wiem.
Dziś znowu stracony gol w doliczonym czasie i to z przewaga gracza na boisku.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Potencjał wg mnie jest podobny, sezon to zweryfikuje, odeszli ważni i doświadczeni gracze,
ale Michel i Zlatinski, którzy przyszli też takimi są.
To jak grają pozostali, którzy przyszli nie wiem, to jak grali, Ci którzy odeszli
oraz sprowadzona ww. dwójka (parę spotkań CSKA jak i Lokomotivu widziałem) wiem.
Dziś znowu stracony gol w doliczonym czasie i to z przewaga gracza na boisku.
Czeba pominac jeden sprawa,moze duzo ludzi nie wiezon,Ludogorests na sparinghi specialni przgrali duzo match ze Petroul i inni wczroaj tak samo specialni przegrali bo wiezon kto u cebie bede wygrac i awansowac,dlatego ? Bo od ten sezonu Ludogorets właściciel jest Sbobet nie wiedeliscze ? Ludo bede robic co oni muwion,sezonu temu nie ale pilka jest taka

homel 918

homel

Użytkownik
Czyli powiadacie zeby grac na Ludzi z Lasu w rewanzu ?
Mam takie pytanie odnosnie LM, czemu az 2 druzyny austriackie w eliminacjach do ligi mistrzow są ?
Rok temu Slazburg odpadł z druzyna z Liechtensztajnu czy Luksemburgu... w lidze europy tez zadnej ekipy nie miel, wtf ?
chodzi o ta dyskwalifikacje tureckich ekip ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom