>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami II runda 2. Ekstraligi

Status
Zamknięty.
neutralny 658,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
W 2. Ekstralidze odjadą tylko trzy mecze. Sobotnie starcie Tarnowa z Ostrowem zostało póki co odwołane. Jedynym dzisiejszym meczem będzie więc rywalizacja Polonii Bydgoszcz ze Stalą Rzeszów.
W niedzielę Wilki Krosno podejmą spadkowicza z Leszna, a PSŻ Poznań Orła Łódź.
W tym temacie podajemy typy i dyskutujemy o II rundzie 2. Ekstraligi.

A 512,7K

adams235

Znawca - Żużel
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
T.Brennan under 7.5 kurs 1.55 STS
K.Rew over 5.5 kurs 1.55 STS
J.Thorsell under 7.5 kurs 1.55
Typy pod biegi tak mi się to poprostu ułożyło ale to typy tylko do dubli bo kursy nie powalają
Dwa główne typy które mi się rzucają w oczy
Rzeszów +21.5 kurs 1.7 STS lub Fortuna 22.5 kurs 1.5 bezpieczniej
P.Przedpelski over 8.5 kurs 2.26 STS
Wiem że Bydzia szalenie mocna ale uważam że 1 mecz i Rzeszów nie taki słaby ,generalnie poza Thorsellem to ten tor znają Bellego,Majewski i Przedpelski który często jeździł tam za młodu,liczę że Polonii zdarzy się potknięcie i Rzeszów obroni ten handi...zobaczymy

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3858
R 630

Rambous

Użytkownik
T.Brennan under 7.5 kurs 1.55 STS
K.Rew over 5.5 kurs 1.55 STS
J.Thorsell under 7.5 kurs 1.55
Typy pod biegi tak mi się to poprostu ułożyło ale to typy tylko do dubli bo kursy nie powalają
Dwa główne typy które mi się rzucają w oczy
Rzeszów +21.5 kurs 1.7 STS lub Fortuna 22.5 kurs 1.5 bezpieczniej
P.Przedpelski over 8.5 kurs 2.26 STS
Wiem że Bydzia szalenie mocna ale uważam że 1 mecz i Rzeszów nie taki słaby ,generalnie poza Thorsellem to ten tor znają Bellego,Majewski i Przedpelski który często jeździł tam za młodu,liczę że Polonii zdarzy się potknięcie i Rzeszów obroni ten handi...zobaczymy
Under Thorsella na BC po 1.82 bez podatku :)

Otrzymane punkty reputacji: +477
A 512,7K

adams235

Znawca - Żużel
A na Fortunie Przedpelski over 7.5 kurs 1.8 spore value uważam,ktoś musi punkty robić w Rzeszowie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3167
B 54K

bartezgambler

Użytkownik
Przedpełski powyżej 7,5 punktów (wszystkie starty) etoto 1.75

O Przedpełskim napisał już wujek Adams, więc wątku rozwijać nie będę. Wielce prawdopodobne, że pojedzie 6 razy. Choć nie przekonał mnie w pierwszym spotkaniu na domowym torze,ale taka linijka to duże value.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3278
unicaja 60,2K

unicaja

Użytkownik
+1
Bieg juniorski
Rzeszów @9 superbet

Aż żal nie spróbować po takim kursie. W Bydgoszczy pewnie wiele zależeć będzie od losowania i kto trafi na pole D z którego najbliżej po bandy i możliwości napędzenia się. W dodatku po stronie Żurawi nie jadą jakieś no name'y żeby Gryfy były aż takim faworem zwłaszcza że dla Andrzejewski ego to w sumie debiut przed swoją nową publicznością a taki Majewski tor zna bdb

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5299
maniek81 540,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Łoktajew - Huckenbeck [1] 1.70 forbet

Łoktajew uwielbia bydgoski tor. Znakomity występ w Kryterium Asów. W zeszłym roku w barwach Poznania także świetne występy. Dzisiaj liczę, że będzie podobnie i pokaże po raz kolejny, że na torze w Bydgoszczy wręcz fruwa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2932
A 30K

Antongno

Użytkownik
Ja nie jestem jakoś przekonany do tego Przedpełskiego. Spróbuję inaczej:
T. Brennan over 6,5 @2.08 fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2734
Sándor Tihanyi 63,8K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
na pełnym luzie dzięki Francuzowi
Polonia - Rzeszów
Rzeszów+18.5
Kurs 2.1
Buk 888starz

Dziś kolejny łatwy mecz dla Polonii po ostatnim wyjazdowym sparingu w Łodzi. Jednak rywal ciut lepszy dlatego kieruje się w kierunku podkarpacia. Argument poza składami to na pewno tor w Bydgoszczy który nie jest jakaś zagadka bo jego specyfikę znamy i wielu wie jak tu jeździć jednak nie każdy potrafi. jednak kolejny ważny jest też aspekt tego co obecnie przeżywa Tarnów czyli nie dawne zrobione odwodnienie liniowe nowe bandy oraz dosypano nowej nawierzchni tor na kryterium wyglądał dobrze ale to co innego niż zawody drużynowe może to nie wielkie znaczenie ale myślę że może być lekkim handicapem dla gości.

Do Bydgoszczy przyjeżdża duża niespodzianka ubiegłej kolejki in minus czyli Stał. Po remisie z Poznaniem poprzeczka zawieszona dużo wyżej, jednak uważam że mecz z Poznaniem to wypadek przy pracy a Rzeszów ma równy skład i ostatnio remis spowodowany w dużej mierze francuzem. Dziś Dawid wraca do Bydgoszczy i spodziewam się że to będzie jego dobry mecz. Nie będę porównywał zestawień bo Polonia ma pakę i jak Rzeszów się położy w pierwszej serii to nie będzie co zbierać. Dlatego uważam że ten równy skład Rzeszowa jest w stanie powalczyć na tym widowiskowym torze i pokazać się z lepszej strony zamazując plamę.

Słówko tylko o juniorach bo zagrałem też bieg juniorski gdzie Rzeszów musi szukać szansy na wygranie biegu to na pewno wyścig drugi a kurs to jakis kosmos.

Skusiłem się na to handi właśnie choćby przez juniorów bo ich biegi mogą pozwolić Stali wygrać młodzieżowy a następnie młoda Bydgoszcz nie powinna wygrywać z seniorami

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3286
A 512,7K

adams235

Znawca - Żużel
T.Musielak under 10.5 kurs 1.75 STS
To było ciasteczko uważam ,1 bieg na Zengote i Kołodzieja ,Krosno trochę przeszacowane uważam bo wygrali w Ostrowie,ale niestety mimo że jestem ich kibicem uważam że na ten moment Ostrovia jest slabiutka z dwoma mega dziurami w składzie
B.Smektala over 7.5 kurs 1.7 STS
Konsekwentnie,ostatnio dał over i dziś też widzę over
V.Milik under 7.5 kurs 1.75 STS
Długi tor,męczący trochę,Milik ostatnio dziwnie wyglądał,po ciężkiej kontuzji to chyba nie jest do końca to jeśli chodzi o formę

Ostatnia edycja:
B 58K

bosky

Użytkownik
Krosno win @2.75 trudny przyczepny tor zrobil swoje
Skusiłem się na soczystą jedynkę, chociaż wstępnie nie byłem przekonany. To co zmieniło moje zdanie to… znajomi z Leszna. Dla leszczynian ten mecz nie ma żadnej wartości dodatkowej, brak Cooka w teorii oznacza, ze można jechać ZZ wliczając w to najmocniejszych żużlowców, ale w praktyce nie zdziwią mnie dzisiaj żadne szmery bajery. Trochę mnie zawiódł z Krosnem Pickering, Nazar to jednak nadal junior. Mania i Mencel wykazują duży potencjał na koniec sezonu, ale prawdę mówiąc na tle Swiercza i Bandura to jest klasyczne 50/50. Gdyby Krosno zaskoczyło wilczymi dolami to wyeliminowałoby jeszcze Kołodzieja (nie pisze, ze tak będzie, bo nie jestem w Krośnie). Trudno jednak stwierdzić ile razy dzisiaj Janek pojedzie. Ten typ to nie jest ten z serii „pewniaków”, ale widzę tutaj przyzwoite szanse na można by rzecz przed sezonem niespodziankę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1591
Sándor Tihanyi 63,8K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Krosno - Leszno
Typ Krosno
Kurs 2.7
Buk 888starz Jakub Jamrog nasz bohater

Chyba trochę za dużo jak na taki mecz. Jedziemy w Krośnie gdzie tor od roku nikomu się nie podoba i każdy zgłasza obiekcje. Niestety z uwagi na zdrowie nie mogłem jak co sezon odskoczyć sobie sparingów w całej żużlowej południowej Polsce to nie wypowiem się jak tor w Krośnie wygląda po zimie ale myślę że nie wiele zmieniło zresztą po upadku Taja Krosno dalej jest na świeczniku gdzie pole do popisu może mieć starsza gwardia Leszna jak Zengi czy Kołodziej którzy w obecnej fazie sezonu nie muszą na sile zabijać się o punkty.

Tak naprawdę to dziś duża weryfikacja dream teamu z Leszna bo Tarnów nie miał podjazdu. Z drugiej strony wczoraj Polonia pokazała że można mieć nazwiska a mimo to jechać bliski mecz z ligowym średniakiem. Ba gdyby nie Taj wczoraj to milicjanci mieli by ciepło. Jednak wróćmy do Krosna z Lesznem. Dziś nie jest to Tarnów tylko solidne Krosno. Dziś będzie Z/z bo Leszno nie chce nikogo szukać ale sądzę że z/z będzie bez Kołodzieja na którego w Lesznie każdy dmucha aby na corridzie nic mu się nie stało i skazywać na 6 czy 7 startów. Dlatego zapewne też może się okazać że z/z wypełni junior i brak Cooka traktuje jako osłabienie niż przewaga.

Dlatego idę dalej o sądzę że Janusz dziś będzie mocno się ograniczał zostaje Zengi Josh i Nazar którzy szczególnie dwaj ostatni na wyjeździe mogą już tak nie błyszczeć zresztą tak naprawdę to nie mam jak się odnieść bo na tle Tarnowa to większość ligi będzie błyszczeć więc też gram trochę w ciemno bo to dla tak naprawdę pierwszy mocniejszy rywal.

No i juniorzy Mania o ogromnym potencjale ale czy aż tak dużym na wyjedzie? Prywatnie uważam że Swiercz i Bandur spokojnie sobie dadzą radę z mencelem i manią.

Krosno u siebie powinno być mocniejsze niż w Ostrowie przede wszystkim Jamrog powinien pojechać lepiej a jeśli Bjerre który lubi długie tory z Musielakiem zrobią swoje to mamy 3 mocnych liderów

Na deser zostawiam Williama któremu wróżę duża karierę i mając też możliwość rozmowy z nim to bardzo poukładany chłopak i bardzo w niego wierzę. Ostatnio dał jasny sygnał na wyjeździe to mogę liczyć że u siebie również będzie mocnym punktem i odrobi stracone Tarnowskie lata.

Zatem nie jest to dla mnie bardzo pewny typ ale kurs kusi bo Krosno u siebie ze swoim torem może się postawić i wygrać tym bardziej że Leszno jak i Bydgoszcz Play offy ma z urzędu pod kątem potencjału wilki muszą o nie walczyć i to dla nich jest bardzo ważny mecz

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1019
K 4,4K

KubaGdz

Użytkownik
Zengota over 11,5 kurs 1,6 superbet

Grzesiek w formie pod numerem 5, pewne 6 startów więc myślę ze linie pokryje. Jak Leszno ma walczyć o wygraną to Zengi musi się zakręcić w okolicach 13-14 pkt.

Nielsen vs Milik typ Nielsen 1,8 superbet Milik zgodnie z planem 6 pkt, liczyłem niestety na 8-9 pkt Matiasa
Matias pokazał w Rzeszowie że można na niego liczyć w parze z Norickiem punktów nie powinien tracić, Milik zaś po drugiej stronie. Słaby występ u siebie z silną Bydgoszczą. Po kontuzji widać, że głowa jeszcze nie gotowa do jazdy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +207
maniek81 540,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Mania [poniżej 4.5 pkt.] 2.02 forbet

Sprawdzam dziś juniora z Leszna. Kacper, owszem utalentowany z dużym potencjałem. Ale dziś mamy mecz w Krośnie, gdzie tor jest specyficzny. Do tego juniorka Krosna jechać też potrafi, więc to nie będzie łatwe spotkanie dla Kacpra. Linia wyższa o jeden punkt niż na przykład w sts, czy betclicu, a kurs ładny.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1467
karfus 131,2K

karfus

Użytkownik
Bieg juniorski Krosno +0.5 | 1.94 | fortuna

Jeśli Krosno chce zrobić dobry wynik, to kluczem do sukcesu musi być Bańdur i Świecz, a jest to już mocno objeżdżona para juniorska, jedna z lepszych na tym poziomie rozgrywkowym, szczególnie na swoim torze. Wiadomo Mania jeździ bardzo dobrze, ale to dopiero jego początki z poważnym żużlem. Do tego podejrzewam, że to może być jego pierwszy start na Kośnieńskim owalu, który jest najdłuższy w Polsce. Antek Mencel również solidny, ale wciąż większe możliwości widzę u siebie zawodników z Krosna. W sumie można przypomnieć jego występ z przed roku na tym owalu w Indywidualnych Młodzieżowych Mistrzostwach Polski, ostatnia lokata z 2 oczkami...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1331
B 58K

bosky

Użytkownik
Mały update, Janusz ponoć gotowy do pełnej puli biegów. Kluczowe znaczenie będzie miał sposób przygotowania toru w Krośnie

A 30K

Antongno

Użytkownik
+1
Na szybko. Krosno myślę, że się postawi trochę.
J. Kołodziej under 11,5 @1.84 fortuna - to gram delikatnie
A. Mencel over 2,5 @2.01 fortuna - to gram grubo. Linia niska, myślę, że powinno spokojnie wejść.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2062
B 58K

bosky

Użytkownik
Jak żre to idziemy dalej. Smektała under 9 2.10 start na swiatlo spartolil caly kupon

Adams konsekwentnie na Smektałę, a ja konsekwentnie przeciwko niemu. Jego niepodważalny atut z lat juniorskich czyli świetne starty moim zdaniem minął bezpowrotnie, a w perspektywie kilku sezonów spodziewam się przedwczesnej emerytury. Bartosz niestety ma łatwego przeciwnika dzisiaj i przyjemne biegi, bo jego vis a vis będzie Vaclav Milik, ale nie zmienia to mojego przekonania o jego braku atutów. Wykładnią jego formy jest dla mnie występ w memoriale Smoczyka, domowy tor na którym robi pięc zer.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom