Śledzę od poprzedniego sezonu mocno II ligę więc się ją mocno typuje bo kursy naprawdę zachęcają. Na dzisiaj ode mnie kilka typów z krótką analizą.
21.08 17:00
RKS Garbarnia Kraków - Pogoń Siedlce
2 remis brak zakładu@1,96 ZWROT
Mistrzowie Wiosny z zeszłego roku ciągle nie mogą wejść w sezon jedno zwycięstwo w 4 spotkaniach to na pewno wynik poniżej oczekiwań. Kadra praktycznie bez osłabień jednak zmiana trenera dużo zmieniła jak widać w zespole. Zespół sfrustrowany po straconych punktach w ostatnim meczu ze Zniczem w którym przeważali i niewykorzystali w ostatniej minucie karnego. Na przełamanie, jest potencjał i moim zdaniem ta wygrana musi przyjść. Pogoń gra ofensywnie ale trochę brak szczęścia. Garbarnia po spadku i objęciu przez Łukasza Surmę z zupełnie inną kadrą. Moim zdaniem wynik lekko ponad stan.
CWKS Resovia -MKS Bytovia
1 @1,94
Resovia świetnie weszła w sezon. Już w zeszłym roku pokazała, że chłopaki potrafią grać ofensywnie i zdobywać punkty na trudnych terenach. Pozyskanie Kamila Radulja to był strzał w dziesiątkę. Gospodarze mają lidera i raczej go nie wypuszczą w tej kolejce chociaż Bytovia w obecnej sytuacji finansowej i kadrowej zaskakuje na plus.
Stal Stalowa Wola - Błękitni Stargard
[email protected]
W Stalowej Woli ciężkie chwile, ciężkie rozmowy i narazie czarna seria a wraz z nią ostatnie miejsce w tabeli z jednym punktem i tylko 3 strzelonymi bramkami w 4 meczach. Błękitni w zupełnie innych nastrojach. Po 3 zwycięstwach przyszły 2 porażki ale z drużynami które typowane są do awansu. Rzepecki pewny w bramce, Fadecki świetny z przodu. Moim zdaniem kurs mocno zawyżony.
TKP ElanaKS - SKRA Częstochowa
X@3,45
Elana to dla mnie zagadka. W Toruniu jest podstawa do awansu, stabilny budżet, duże miasto ale ciągle czegoś brakuje. Poprzedni mecz z Łęczną może trochę mylić. Mecz mógł się spokojnie skończyć wygraną w drugą stronę. Skra w końcu ze zwycięstwem w końcówce z osłabionymi Polkowicami. To musiało ich podbudować. Na zwycięstwo za mało ale powinni urwać ten punkt.
KKS Lech Poznań II - KS Legionovia
no bet
Za słaby kurs na Lecha by ryzykować, jeżeli coś ruszać w tym meczu to bramkę Legionovii
. Podoba mi się ich rosły napastnik Podliński , wydaję mi się, że strzeli kilka bramek w tym sezonie dla Legionovii.
21.08 18:50
Widzew Łódź - Górnik Łęczna
no bet
Śmieszne kursy na Widzewa, Łęczna za słaba żeby wygrać pomogą kibice ale raczej szkoda tego ruszać.
21.08 19:00
Górnik Polkowice - Stal Rzeszów
2@2,23
Kurs do grania póki taki wysoki. Stal z wielkimi aspiracjami. Z dużym budżetem, świetnym poprzednim sezonem i mocnym startem w lidze. 3 zwycięstwa w 4 meczach pokazują, że chłopaki poważnie myślą o awansie. Bardzo fajna ofensywna piłka. To chcę się oglądać. Górnicy będą raczej walczyć o utrzymanie i to od początku mówił trener . Na razie dwa punkciki. Raczej więcej pkt trzeba szukać w następnych meczach.
Znicz Pruszków - WKS Gryf Wejherowo
no bet
Gryf kompletnie bezradny na tle świetnej Resovii w poprzedniej kolejce ale kursy na Znicza śmieszne , więc szkoda tego ruszać
GKS Katowice - Olimpia Elbląg
2 remis nie ma zakładu@3,15 ZWROT
O GKS-ie powiedziano już chyba wszystko. Klub z wielką tradycją rozmienia się na drobne. Co roku te same gadki o awansie a idziemy w odwrotnym kierunku. Co roku kibice pokazują swoje niezadowolenie. Wygrana w poprzedniej kolejce z Błękitnymi była dla mnie sporym zaskoczeniem ale nic nie zmienia. Nikt raczej w drużynie nie utożsamia się z Gieksą i nikt za nią umierać nie będzie. Dopóki nie zmieni się polityka klubu wątpie w zmiany w Katowicach. Olimpia w zgoła innych nastrojach, zwłaszcza po świetnym wyniku z Widzewem bo za taki można uważać remis z łodzianami grając w 10. Kurs świetny.