Zanim przejdę do typów to kilka słów komentarza, bo jak zwykle w dziale kilka osób mija się z faktami.
Włókniarz Częstochowa - Unia Tarnow
Nicki też będzie miał ciężko bo on lubi wygrać start o pomknąć do mety pierwszy ,a na torze do walki będzie miał ciężko.
Jak już koledzy wyżej napisali - bzdura. Fakty jednak są takie, że Nicki to przede wszystkim walka przy kredzie, a jeśli w Czewie nic się nie zmieniło, to Nicki rzeczywiście może nie mieć dziś łatwo.
Madsen - Zagar H(0-0,5) @ 1 1,80 Totolotek
Hmmmm ... to chyba prezent od totolotka ? Madsen ostatnio na wyjeździe 15 pkt, robił z Fredką co chcieli .. u siebie Madsen jest jeszcze silniejszy. W
speedway best pairs też pięknie jechał .. myślę, że dzisiaj zakręci się koło kompletu. Zagar ? Zagar jest na pewno daleko od optymalnej formy ... za pewne dobre biegi będzie przeplatał ze słąbymi a i jakaś "śliwka" może mu się przytrafić ..niby jedzie z juniorami ale ja tu idę zdecydowanie w stronę Madsena ????
Zagar - Pedersen @ 2 2,77 TOTOLOTEK
(piękny kurs, grzech się nie skusić). Zagar to tak naprawdę wielka niewiadoma
Nie zgodzę się - od końcówki zeszłego sezonu w mega gazie, o czym świadczy fakt, że na betonie w Grudziądzu przywiózł 8+1 (dla porównania - w zeszłym sezonie 2 punkty, dwa lata temu 5+1, ale tylko z racji na 3 w pierwszym starcie). Na kopie w Czewie to on się może koło kompletu zakręcić.
Dziwi mnie też ten hurraoptymizm w stawianiu na Jamróga w parze z Gruchalskim. Tak jak nie jestem fanem talentu juniora Czewy, tak w Grudziądzy było widać, że w pewnych warunkach jest w stanie nawiązać walkę z rywalami. Tu, na swoim torze na juniorach pewnie zrobi 4, kogoś wyprzedzi (Mroczka?), jakiś trup i robi się nieco niebezpiecznie. Nie neguję typu, bo rzeczywiście wygląda nieźle, ale po prostu przestrzegam. ????
Przechodząc do meritum - Częstochowa tu nie powinna mieć najmniejszych problemów, a handicap zależy tylko i wyłącznie od postawy dwójki Musielak - Miedziński. Ciężko tu moim zdaniem cokolwiek wyrokować, bo w Grudziądzu chłopaki się nie najeździli za bardzo. Tak swoją drogą, czy pod 16 dziś Kudriaszow? Jeśli tak, to może być ciekawe wzmocnienie pod względem zastępowania M&M.
Fajnie wygląda ten typ od matika w
forbecie na over Bjerre, ale nie wiem czy się zdecyduje, bo ostatnio forumek podpowiedział mi under Pedersena. No nie jest to chyba zawodnik, za którego dałbym sobie rękę uciąć.
Najlepszy punktujący meczu - Lindgren @2,15 iforbet // ale może niektórzy na Pedersenie zarobili
Na podstawie Grudziądza. Tu może zagrozić mu Madsen, ale sądzę, że to Duńczyk potraci punkty na swoich rodakach, a Szwed zrobi komplet.
Jak ktoś uważa, że Nicki tu powozi gospodarzy, to @7 na najlepiej punktującego Powera fajna opcja, bo 6 biegów + objeżdżanie liderów Czewy powinno dać wygraną.
Gruchalski over 4 @1,62 iforbet zwrot
Tak jak napisałem, 4 właściwie z urzędu, czyli zwrot, liczę że przywiezie coś ekstra. Oby tylko szprychy wytrzymały (i baniak ???? ).
Jak ktoś wierzy w Jamróga (ja nie do końca) lvbet wystawił linię 3,5 @1,8
Wynik po 8. biegu: Częstochowa -9,5 @1,8 totolotek niestety początek bardzo słaby w wykonaniu Czewy
Spodziewam się taktyków w drugiej części meczu, do tej pory właściwie w każdym biegu widzę przynajmniej +2 dla Częstochowy, a jeszcze dodajmy, że Tarnowianie wcale na początku nie muszą się spasować z torem.
EDIT: Jeśli spadnie deszcz, to nie biorę odpowiedzialności za swoje typy. ????