>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami IEM KATOWICE 2025 [29 styczeń - 9 luty]

kns_esport 245,7K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Harmonogram i wyniki
Play-In (29-31 stycznia)

Dzień 1 (29 stycznia):

3DMAX vs FlyQuest: 10:30
paiN vs Virtus.Pro: 10:30
Astralis vs MIBR: 13:00
SAW vs GamerLegion: 13:00

Dzień 2 i 3: Rywalizacja w rundach górnej i dolnej drabinki, prowadząca do fazy grupowej.

Faza grupowa (1-4 lutego)
16 najlepszych drużyn zagra w dwóch grupach o miejsca w fazie pucharowej.

Faza pucharowa (7-9 lutego)
Ćwierćfinały (7 lutego): Start o 16:30
Półfinały (8 lutego): Start o 16:30
Wielki finał (9 lutego): Rozpoczęcie o 17:00

Załączniki

Ostatnia edycja:
E 28,4K

emilplayp

Użytkownik
PAIN - VIRTUS PRO 1 @1,86 Fortuna ✅

Dość łatwo PAIN wygrywa, na Mirage próbowali wrócić virtusi w drugiej połówce no ale nie dali rady, a już na dust 2 to już zwyczajny pogrom. Zabrakło prawdziwego snajpera w drużynie VP, jestem ciekaw czy nowy ich trener da radę poukładać ten skład aby to chodziło, szczerze to trochę wątpię w to.

Idę tutaj w stronę zawodników z Brazylii, szczerze ani trochę nie przekonuje mnie te nowe oblicze Virtusow, dwa mecze zagrane w tym roku i pierwszy oglądałem akurat i wyglądali jak wyglądali na tle nowego complexity. Póki electronic będzie tam IGL-owac to nie wróżę im jakoś sukcesu i uważam, że jeśli chcieli wzmocnić skład to mogli zdecydowanie postawić na lepszych zawodników. Po drugiej stronie paIN, które po dogrywce przegrało z NAVI w ćwierćfinale BLAST, tak naprawdę zabrakło niewiele im aby domknąć spotkanie, a przecież mają nowego zawodnika w składzie i już teraz potrafią grać na równo z Navi na lanie czy to w rozgrywkach online ograć Faze Clan. Widać, że nowy zawodnik w drużynie PAIN, a mianowicie Davideus fajnie wkomponowal się w skład, dużo fraguje i wyróżnia się na plus, bany pewnie polecą na Ancient i Nuke co powinno być na plus jeśli chodzi o potencjalną wygrana ekipy z Ameryki Południowej.

Liquid - Heroic 2 +1,5 hc mapowy @1,5 Fortuna ✅

Na początku Nowego Roku byłem średnio przekonany, że nowy zupełnie skład Heroic zacznie wygrywać z drużynami tier 1, a tu przyszła wygrana z 3dmax oraz wyżej wymienionym Liquid, w Kopenhadze już nie mieli na tyle szczęścia na starcie bo trafili na mocarne Spirit oraz zagrali z rezerwowym Madenem. Teraz w Katowicach już w pełnym składzie uważam, że powinni spokojnie ugrać co najmniej jedną mapę. Po cichu liczę na jakoś wtopę Liquid i dołączenie tam Siuhego ale to już daleko idące życzenie, chociaż po tym co widziałem ostatnio w Navi i staty 0:13 po 15 rundach Aleksib'a to może by tak... Wiadomo to temat na inny dział ale warto wspomnieć taką ciekawostkę. Wynik końcowy może pójść w obie strony ale całkiem racjanonalnym wyborem moim zdaniem jest wygranie minimum mapy przez SanPajusa i spółki.

Complexity - Eternal Fire
Grim over 13,5 zabójstw 1 mapa @1,80 Fortuna ❌

Bardzo niska linia, a i tak nie przekroczona, kilka akcji przegranych gdzie Grim powinien mimo wszystko zabić przeciwnika. Jeśli chodzi o całe Complexity to po stronie tt jak Cię mogę ale po CT nie wygrali nawet rundy...

Jak już wyżej wspomniałem udało mi się oglądać mecz drużyny Amerykańskiej, po odejściu Elige'a za główne fragowanie ma odpowiadać Grim oraz hallzerk, drużyna Complexity jest po zmianach, trudno cokolwiek mówić czy będą w stanie nawiązać do wyników z poprzednich niezbyt tłustych lat, dołączyło do nich dwóch graczy z rodzimej sceny i zobaczymy jak to im wyjdzie. Prędzej mi tutaj jest zagrać na czyste zwycięstwo 2:0 @1,76 ✅ Turków niż ugranie mapy przez Complexity, chyba, że zaskoczą jakimś wyborem Traina ale to już bardziej typ życzeniowy. Linia na fragi ciut niższa niż wszędzie bo zazwyczaj można spotkać się z over 14,5. Ciekawym typem wydaje mi się również Grim over 29,5 zabójstw łącznie 1 i 2 mapa @1,85 Betclic ✅

Co Woxic pograł w dogrywce to już klasa światowa, niezliczone wygrane clutch'e, sama przyjemność oglądać go... No i te 40 fragów na jednej mapie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3336
prof 83,8K

prof

Użytkownik
3DMAX - Flyquest @ 1.56 GGBET

3DMAX uwazam za lepsza ekipe od Flyquest. Francuska druzyna z rok temu jak juz znalazla prawdziwy dom czyli porzadna organizacja ktora im zaufala pokazali ze maja potencjal na TOP20 i krecenie sie w okol turniejow TIERu pierwszego. Nie jednemu faworytowi napsuli krwi i trzeba sie znimi liczyc. Australijczycy maja nowego snajpera z rumuni i jest to druzyna ktora u siebie robi dominacje od lat natomiast w europejskich rozgrywkach sa dosc przecietni z przeblyskami na dobre mapy na silne druzyny. Oczywiscie 3Dmax jest napewno w ich zasiegu ale ja w tym matchupie nie kombinuje.Poprostu typuje na dobrze wygladajacego faworyta.

SAW - GamerLegion @ 1.81 GGBET

SAW po zmianach nie prezentuje sie za dobrze. Wiadomo 1 mecz byl rozgrywany ale ogolnei fatalnie wygladali na BIG. Raczej jest przewidywane to ze Portugalczycy nie powinni byc juz tak mocni jak byli chociazby sezon temu. GamerLegion tez robi zmiany ale czesto te zmiany oddaja i nie widac spadku poziomu.Majna fajna ekipke i uwazam ze w takim match upie ten kursik to jest spora okazja. Jak bedzie to sie dzis przekonamy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3385
'Corek 343,5K

'Corek

Znawca - e-sport
3DMAX vs FlyQuest / 3Dmax win
BiG vs Wildcard / BiG win

Ako : @ 2,45 betclic

Dosłownie na kolanie z braku czasu.
3DMax to lepsza ekipa nie tylko na papierze, zdecydowanie lepiej zgrani, jak mają swój dzień to są w stanie postawić się ścisłej topce. Reagli dołączył do Dextera i spółki, ale moim zdaniem zbytnio nic na plus to nie wniesie. Nie mam zamiaru tutaj kombinować i szukać czegoś w stronę FQ, choć oczywiście ich wygrana nie będzie ogromną sensacją, ale mimo wszystko zgadzam się z faworyzowaniem Francuzów i tak też gram.

Zaledwie dwa spotkania Niemców na Blast, wygrali gładko z Saw i mocno powalczyli z G2 a na prawdę niewiele brakowało aby BIG ograł ekipę Taza nawet w dwóch mapach.
Tabsen dla mnie od wielu lat równał się z solidnością, imponuje mi swoim zaangażowaniem na każdym szczeblu.
Wildcard wcale nie ma tragicznego składu i pokazali w ubiegłym roku, że lekceważyć na pewno ich nie można, ale jeśli BiG zagra tak samo jak na G2 to jestem spokojny o wynik końcowy tego spotkania. Zaufam naszym sąsiadom.

Gamer Legion vs Saw / GL win @ 1,75 betclic

Na szybki zagram jeśćze GL. Dażę tą ekipę sympatią i w głębi mocno im życzę wygranej, ale patrząc obiektywnie to na prawdę mają na to spore szanse. Na papierze skald GL wygląda bardzo fajnie i jeśli się chłopaki zgraja to może to śmigać. Reż jak i ztr świetnie się znają z NiP, ten pierwszy spędził tam masę czasu, po za tym solidny Węgier.
Natomiast jeśli chodzi o młodego Czecha który przyszedł z młodziaków Mouz to pozytywnie zaskoczył, choć by w spotkaniu z Pain, które przegrali po trzech mapach a młody wykręcił najwięcej fragów w swojej ekipie.
Portugalczycy oczywiście od dłuższego czasu są solidną ekipą, ale dołączył do nich niedawno shr, który zagrał bodajże zaledwie dwa spotkania. Trzymam kciuki za GL i jeśli chcą myśleć o "jakimś" wyniku w Katowicach to takie bliskie spotkania trzeba wygrywać, jak będzie to zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3526
'Corek 343,5K

'Corek

Znawca - e-sport
Astralis vs FlyQuest / Astralis 2:0 @ 1,95 betclic

Astralis jest na mojej czarnej liście, ale nie ze względu na wyniki a przez ich zachowanie po za meczowe. Wczoraj pachniało miną w meczu Astralis i tak też się stało, ale dziś widzę to zupełnie inaczej. Astralis jeśli się nie "ogarnie" to zaraz będzie wracać do domu.
FlyQuest wygląda fatalnie, przyszedł reagli ale co to zmienia? Póki co nic bo muszą wszystko układać, ale śmiem twierdzić, że ten chłopak tutaj nic nie zmieni. Na Blast ugrali w dwóch mapach na Spirit 4 rundy, totalna przepaść kilku klas. Wczoraj na Francuzów również nie mieli nic do powiedzenia, 3D kontrola spotkania od początku do końca, może nie spacerkiem, ale marszem przeszli przez to spotkanie.

Astralis cieniutko wczoraj, ale uważam że wezmą się w garść i dziś wygrają, bo w tym składzie już ogrywali choć by Eternal czy Mouz. Wczoraj device zdecydowanie nie dojechał, dziś już widzę go zupełnie w innej dyspozycji.
Warto zaznaczyć, że to nadal jest Astralis, które może wygrać z tier1 by później płakać po spotkaniu z T2 czy 3.
Nie wiem jak tragicznie musieli by zagrać Duńczycy i jak wybitnie Kangury, aby ten mecz wygrać. Myślę, że Astralis wygra ten mecz, ale ja próbuję że zrobią to w dwóch mapach. Jeśli zobaczymy dziś zawodników Astralis grających na swoim poziomie i nie mówię tutaj o jakiejś wybitnej grze, to jestem spokojny. Natomiast jeśli przełożą swoją dyspozycję z dnia wczorajszego to bez wątpienia może być o to ciężko.
Czysto teoretycznie Astralis powinno nie oddać mapy, ale w ich przypadku już nie raz przekonaliśmy się, że teoria wcale nie przekłada się na praktykę...mimo to zaufam i zagram zwycięstwo w dwóch mapach.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +757
E 28,4K

emilplayp

Użytkownik
paIN - Gamer Legion 1 @1,33 Betclic ❌
Eternal Fire - Heroic 1 @1,42 Betclic ✅

ako @1,89 Betclic ❌

Nie oglądając meczów GL w tym roku wyszło mi bokiem grając przeciwko nim, pain trochę bezbarwne i słaby mecz Davida.
Turcy za to zgodnie z planem ale na obu mapach Heroic wracało i na drugiej udało im się po stronie CT na Anubisie doprowadzić do dogrywki, będą się liczyć w walce o awans.

Na dziś proponuję taki proponuję taki kupon, szału nie ma jeśli chodzi o kurs ako ale nie mam pomysłu na dzisiejsze mecze, osobiście uważam, że buki trochę zbyt niskie kursy wystawili na PAIN bo poszczególne zawodnicy GL mają całkiem niezłe umiejętnościami i aimowo mogą dziś poklikać. Ja gram typowo pod zgrane drużyny, oba zespoły jeśli chodzi o Turków oraz Brazylijczyków wymieniło po jednym zawodniku, zmiany na plus i poprostu widzę ich w kolejnej fazie. Niezbyt długo musieliśmy czekać na pojedynek Jotty z jego niedawnymi kolegami z Sangal, obecne Heroic udowadniasz, że ma patent na drużynę Liquid, wygrywając z nimi już dwukrotnie w tym roku, na EF moim zdaniem narazie to nie wystarczy, Turcy banują najlepsza mapę TN1R'a i spółki czyli Ancient, na Trainie potrafią grać, uważam że dziś przejdą Heroic aczkolwiek nie skreślam ich, są w stanie urwać mapę EF oraz mogą dalej awansować przy jednej przegranej, podobnie GL uważam za solidny zespół tylko poprostu trafiają na obecnie silniejsze drużyny, a dziś porażka nie przekresli ich w tym turnieju.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +258
prof 83,8K

prof

Użytkownik
Eternal Fire - Heroic @ 2.84 GGBet

Niewatpliwe najwiekszym beneficjentem przerwy transferowej jest Heroic. Niedosc ze sprzedali swoich zawodnikow za grubo ponad 6mln USD to jeszcze na szybko zbudowali druzyne ktora jest konkurecyjna. Sprowadzili core z Sangal i dodali 2 mocne do tego ogniwa czyli solidny snajper oraz poteznego riflera. Zakladam ze zrobili to za "drobniaki" biorac pod uwage ze nie byly to gwiazdy csowe z samego brzegu tylko z 2-3 garnituru. Odkad zaczal sie nowy sezon , nowy rok Heroic pokazuje ze wyglada bardzo mocno. Wczoraj ograli Team Liquid 2-1 poraz drugi w tym roku. Maja swietnego prowadzacego i swietnych riflerow. Dobrze to wyglada. Eternal Fire oczwyiscie ze faworyt , oczywiscie ze to druzyna ktora na ten sezon wchodzi na jeszcze wyzszy poziom. Tylko ja mam takie przeswiadczenie ze to nie jest druzyna ktora bedzie wygrywac kazdy mecz i budowac niewaidomo jakie serie zwyciestw. Ja lubie sobie w underdoga uderzyc a po wczorajszych mekach na slabe Complexity tylko mnie to bardziej przekonalo zeby szukac w dzisiejszym matchupie niespodzianki.

Nikomu nie polecam ale z mila checia sobie sam sobie polecam.

Ostatnia edycja:
S 38,9K

sobolekk

Użytkownik
No to niezle Australis hahaha. W pompke bez podjazdu na własnym picku. Sam się z siebie śmieje jak mogłem na nich postawić po tym co widziałem w poprzednim meczu.

E 28,4K

emilplayp

Użytkownik
Liquid - Complexity Liquid 2:0 @1,70 Betclic✅

Na Ancient było trochę walki ale Nertz zrobił różnice, ciśnienie tylko skoczyło przy tej akcji gdy był remis 10:10 i jks nie potrafił zabić z 5m Grima w plecy i zrobiło się przez chwilę gorąco bo Col prowadziło 11:10

Wkraczamy w decydująca faze, przegrany odpada z turnieju i nie ma tutaj miejsca na potknięcia. Gram w stronę pewnej wygranej drużyny naszego rodaka Rolanda, oglądałem mecz Grima i spółki, nie wyglądało to zbyt optymistycznie, a sam Grim często zawodził i grał trochę wycofany. Do tego dochodzi fakt, że Team Liquid zbanuje Traina co jeszcze bardziej mnie przekonuje do końcowego wyniku 2:0 bowiem odkąd weszła ta mapa do map pool to dwukrotnie Complexity pickowalo właśnie "pociągi" i to chyba bardziej ze względu na próbę zaskoczeni przeciwnika, a nie jakiegoś własnego poczucia, że jest się mocnym właśnie tam. Complexity jest na etapie zgrywania się, odeszło dwóch graczy i to znaczących, czy te zmiany przyczynia się do lepszego Complexity? Nie sądzę, a obecnie na turnieju uważam tą ekipę obok Saw, które wczoraj odpadło za najsłabsza.

MIBR - VIRTUS PRO 1 @2,25 Betclic ❌

Jeszcze Anubis to rozumiem przegrać na mapie przeciwnika ale na swoim picku Ancient i tak słabo broniąc A to nie ma o czym gadać, snajper również pod kreską. No i przegrać na middle buy ostatnio rundę to już jak z liścia dostać. VP nic nadzwyczajnego nie zagrało, to MIBR zawiodło po całości.

Tutaj moje uwagę zwrócę głównie na drużynie VP, moim zdaniem trochę dziwne jest faworyzowanie drużyny ze wschodu po wygranej z przeciętnym SAW, gdzie ta ekipa jest również na etapie zgrywania się po odejściu dwóch zawodników, sama wymiana snajpera dość kontrowersyjna bo póki co to ICY nie robi różnicy w porównaniu do Jame'a, a samo dowodzenie Electronica również jest dyskusyjne. Po drugiej stronie będą zawodnicy z Brazylii, którzy już na początku turnieju byli stawianie jako underdog w parze z Astralis, a mimo wszystko bez straty mapy pokonali Device'a i spółkę. Bany polecą na Dust 2 oraz Nuke, Virtusi pewnie pickna Mirage bądź Traina, sam map pool lepiej wygląda dla MIBR i tutaj idę w kierunku drużyny bardziej zgranej, trochę ich forma jest falująca ale bliżej mi właśnie do nich. Nie zdziwię się gdy zobaczymy over mapowy w tym spotkaniu.

PAIN - Astralis 1 @1,85 Betclic ❌

Pora odpuścić granie meczów z udziałem Astralis, jak zagram na ich wygraną to grają piach i pełno błędów, a wczoraj zupełnie inna drużyna.

Nie wiem jak wy ale ja kolejny raz nie nabiorę się na pewną wygrana Astralis, tutaj stawiane jest minimalnie wyżej od drużyny PAIN gdzie moim zdaniem zostanie w prosty sposób wyjaśnione i Brazylijczycy wyślą te gwiazdy do domu. Miałem tą przyjemność oglądać ich mecze i był to często koncert błędów i nie mówimy tu o podejmowaniu złych decyzji tylko poprostu grania jak drużyny sklejonej na potrzeby turnieju, moim zdaniem limit szczęścia dziś się skończy i nawet przebłyski świetnego momentami Device'a nie pomogą, przecież to dzięki niemu w ostatniej chwili na decydującej mapie nie zobaczyliśmy dogrywek, a przecież grali na drużynę z Australii czyli Flyquest. Dziś już nie będą mieć taryfy ulgowej bo PAIN to zgrana drużyna, która już nie takie firmy pokonywala w obecnym sezonie i miejsca na błędy już nie będzie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1015
'Corek 343,5K

'Corek

Znawca - e-sport
Astralis vs PaiN / Astralis @ 1,80 betclic

Do oglądania strzelę sobie znów w kolano grając chłopaków z Astralis.
Dlaczego gram tak? Z prostych powodów.
1. Dla emocji ( heh )
2. Lubię dać zarobić bukom
3. Przeciwko masówce, która leci na Pain.
4. Pain zagrało równie fatalnie jak Astralis.
5. Liczę w końcu na dobry mecz Duńczyków, bo ich jeszcze nie widzieliśmy w świetnym wykonaniu a nadejść to w końcu musi.

Żaden wynik w tym spotkaniu nie będzie zaskoczeniem, może to pójść w obie strony i dużo będzie zależeć od obecnej dyspozycji.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2092
T 11K

Tomasz Problemasz

Użytkownik
MOUZ vs GamerLegion / GL win @2,50 superbet

Pora na fazę grupową IEM Katowice i starcie w grupie B, pomiędzy MOUZ a GamerLegion.
GamerLegion zrobiło 2 zmiany w składzie po majorze w Szanghaju. W miejsce "Volta" który został posadzony na ławkę oraz ich najlepszego zawodnika "FL4MUS'a" kupionego przez drużynę Virtus.pro, sprowadzili REZ'a z Ninjas in Pyjamas oraz PR'a z MOUZ NXT którzy póki co prezentują się świetnie. Przed przyjazdem do Spodka rozegrali jedno przegrane spotkanie w turnieju BLAST Bounty na brazylijskie paiN. Za to już w pierwszym meczu podczas IEM Katowice, wygrali z SAW wynikiem 2:0. Po tym przyszedł czas na starcie rewanżowe z ekipą paiN, gdzie GamerLegion w świetnym stylu wygrało wynikiem 2:0 i awansowało do fazy grupowej tego turnieju. Oczywiście, SAW i paiN to nie są ekipy na tym samym poziomie co MOUZ, ale jak wiemy "Myszy" dosłownie chwilę przed tym turniejem postanowiły że ich prowadzący, czyli "siuhy" zostanie posadzony na ławkę a obowiązki lidera przejmie "Brollan" który nie ma żadnego doświadczenia w tej roli. A ze względu na blokadę składów, będą musieli grać z członkiem ich Akademii, 16-letnim "xelexem" który wykręcił rating 0.69 na przestrzeni 2 rozegranych map. Dodatkowo przed przyjściem "siuhego", ich snajper "Torzsi" nie grał zbyt dobrze i dopiero gdy pojawił się Polak to ten rozwinął skrzydła, także wątpię że teraz, pod wodzą Szweda nagle wejdzie na wyższy poziom. Biorąc te wszystkie czynniki pod uwagę wygrana GamerLegion w tym meczu, nie będzie jakimś wielkim zaskoczeniem. A jeżeli ktoś chce zagrać najbezpieczniej jak się tylko da to zaproponuję:

GamerLegion liczba map - powyżej 0,5 @1,48 Superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2748
'Corek 343,5K

'Corek

Znawca - e-sport
BiG vs Faze / BiG @ 3,30 betfan
ależ było blisko, BiG spokojnie mogło wygrać ten mecz 2:0 a kończy porażką 1:2.

Ja rozumiem wszystko, ale ~1,30 na Faze? Przesada. Pisałem o BiG kilka dni temu, że wyglądają całkiem dobrze i potwierdzili to spotkaniem między innymi z Heroic, z Heroic które od zmiany składu wystrzeliło mocno w górę, ale Niemcy sprowadzili ich na ziemię, dosłownie miażdżąc ich na obu mapach. Zdecydowanie, można powiedzieć że mniej więcej wiemy czego się spodziewać po niemieckiej formacji.
Faze po dołączeniu EliGE rozegrało dwa oficjalne spotkania, wygrali w trzech mapach po zaciętym spotkaniu z M80 i przegrali w dwóch mapach z Pain, z Pain które tutaj wyglądało fatalnie. Przede wszystkim zmiana nawet jednego zawodnika w ekipie burzy sporo rzeczy. Trzeba dostosować taktyki, często są one totalnie zmieniane i w praktyce wiele z nich możemy widzieć choć by dziś. Dla mnie mocną niewiadomą jest to co pokaże nam Faze. Nie wyobrażam sobie grać Faze po 1,30. Oczywiście są faworytami w tym spotkaniu i z tym nie ma co dyskutować, ale mi BiG się podoba i uważam, że są jakieś szanse na ich zwycięstwo w tym spotkaniu.
Nie polecam, ale ja spróbuję bo wolę żałować, że zagrałem niż że tego nie zrobiłem a oni by wygrali.

Ostatnia edycja:
prof 83,8K

prof

Użytkownik
The Mongolz - Team Liquid @ 1.74 GGbet

Dla mnie tutaj sprawa jest prosta bo ide pewnie w wygrana The Mongolz. Mam takie odczucia ze ta druzyna jesli chodzi o cala piatke a nie wskazywanie pojedynczych gwiazd to sa chyba najbardziej wyskillowana druzyna w csowym tourze. No nie widze innej druzyny w ktorej cala piatka tak napieprza. Nawet w Navi nie ma. Do tego Mongoły maja Blitza czyli igla ktory prowadzac jednoczesnie moze otwierac tabele. Najlepszy rating wsrod iglow jesli dobrze pamietam. Azjaci jak utrzymaja tempo progresowania to niedlugo beda w top5 i beda wygrywac duze turnieje. W Liquid z Nertzem jeszcze nie wszystko hula tak jak powinno hulac. Do tego Twiztz za wszelka cene chce pokazac ze da rade byc bardzo wartosciowym prowadzacym. Do tego dziwne ruchy organizacji z odpuszczeniem turnieju w Cluj Napoce co sprawia ze w Katowicach za wszelka cene musza odniesc jakis sukces. Grajac pod taka presja bardzo latwo sie potknac a sympatyczne bestie mongolskie bez litosci to wykorzystaja.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3672
E 28,4K

emilplayp

Użytkownik
Eternal Fire - Virtus Pro 1 @1,45 Betclic ❌

EF słaby mecz na Train'ie bo po stronie CT cudem wrócili i doprowadzili do dogrywki. Sam Woxic nie wystarczył, jeszcze reszta musi dojeżdżać.

Dziś idę poprostu po najmniejszej linii oporu i wybieram to spotkanie jako najpewniejsze w moi uznaniu na dziś. Oglądam sobie tych Turków i oni rozkręcają się z meczu na mecz, drużyna kompletna z nietuzinkowym snajperem, a nawet jeśli nie fraguje na najwyższym poziomie to reszta nadrabia czy to Xantares, Wicadia lub nowy nabytek Jotta. Wczoraj Virtusi zaskoczyli pozytywnie pokonują G2 ale oni póki co jeszcze nie weszli na ten najwyższy poziom po zmianach w zespole. Gram poprostu na drużynę lepszą, bardziej kompletna i tyle w temacie.

Spirit - Astralis
Donk vs Shiro 1 @3,50 Betclic

edit

Buk anulował zakład i zamienił kursy, moim zdaniem dalej jest to zakład 50/50 i faworyzowanie któregoś z nich po kursie 1,22 to lekka przesada.

Absurdalny ten kurs moim zdaniem i grzechem będzie nie spróbować zagrać go. Wyniku nie gram bo jedyny jaki przychodzić do głowy to oczywiście 2:0 dla Spirit ale pewnie zobaczymy Traina po zbanowaniu Anubisa i Inferno. Na tym Train'ie może zdarzyć się wszystko dlatego odpuszczam wynik końcowy. Donk w tym zestawieniu jeśli chodzi o mecze w tym roku prowadzi 3:1, a w samym finale BLAST padł remis grze Shiro wykręcił kosmiczny rating 1,53
Jeśli chodzi o mecze bezpośrednie to w tych składach zagrali w ubiegłym roku dwa razy i padł remis jeśli chodzi o tych dwóch zawodników bo raz lepszy był Shiro, a drugi raz Donk. Niewątpliwie bukmacher w jakimś stopniu sugerował się bajeczny finałem oraz tym, że zobaczymy pewnie Dusta oraz Traina gdzie na tej pierwszej snajper odgrywa dużo rolę na Train'ie również w sumie ale jeśli chodzi o Donka to wiele razy udowadniał, że na Dust lepiej fragowal od swojego kolegi z drużyny. Rzadko gram h2h na zawodników ale tutaj chyba lekka przesada z tym kursem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +901
T 11K

Tomasz Problemasz

Użytkownik
Vitality vs FaZe

H2H: ZywOo - broky (z dogrywką) 1 @1,50 Superbet

Kolejny dzień IEM Katowice trwa a Ja biorę pod lupę zawodników spotkania Vitality oraz FaZe.

ZywOo, jeden z najlepszych którzy kiedykolwiek dotknęli tej gry, nieprawdopodobna regularność o której najlepiej świadczy fakt, że od momentu debiutu na liście Top 20 graczy wg. serwisu HLTV w 2019 roku, ani razu nie wypadł poza najlepszą trójkę, 3 razy kończąc na 1 miejscu (2019, 2020, 2023) i 2 razy na miejscu nr. 2 (2021, 2022). Rok 2024 w jego wykonaniu był równie udany, rating 1.35, z jedynym słabszym turniejem w postaci Majora w Kopenhadze który zakończył na etapie półfinałów z ratingiem 1.08. Oprócz tego, 2 razy zdobył nagrodę MVP (EPL S19, IEM Cologne 2024) i 7 razy EVP, finalnie kończąc na najniższym stopniu podium za m0NESY'm oraz donkiem. Pierwsze kilka spotkań w nowym sezonie pokazuje że nie stracił nic ze swojej świetnej formy i dalej będzie najjaśniejszą postacią w Vitality.

Jeżeli chodzi o jego rywala w tym zestawieniu którym będzie "broky", to ten miał świetną pierwszą połowę ubiegłego roku (nie licząc turnieju w Dallas który zakończył z ratingiem 1,02) gdzie można było pomyśleć, że przebije swój najlepszy wynik z 2022 czyli miejsce nr. 6 na liście HLTV. Niestety, oprócz 2 turniejów (BLAST Fall Final, rating 1.27 oraz nagroda EVP, IEM Rio, rating 1,08) druga połowa roku nie była już dla niego tak udana, delikatnie mówiąc. Podsumowując ubiegły cały rok w jego wykonaniu, zgarnął on jedną nagrodę MVP (IEM Chengdu) oraz 4 EVP, finalnie zamykając rok z ratingiem 1.10 i 8 miejscem na liście HLTV. Początek tego roku pokazuje że broky znów łapie formę i będzie dowoził liczby których FaZe zdecydowanie potrzebuje.

Mimo wszystko ZywOo swoją skutecznością oraz regularnością powinien zwyciężyć w tej rywalizacji, o ile nie przytrafi mu się słabszy dzień a broky nie włączy swojej topowej dyspozycji.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3702
prof 83,8K

prof

Użytkownik
Furia - Astralis @ 2.08 GGbet

Obecnie nie jestem fanem obu zespolow ale Astralis kaleczy od dawna a Furia ma duzo czesciej jakis mecz w ktorym potrafi zaskoczyc. Do tego na ten moment uwazam ze maja troche wiekszy fire power i jak map veto im podejdzie to moga byc grozni. Na Astralis sie obecnie nie gra i duzo lepsze jest granie przeciwko nim. Obie druzyny laczy fakt ze w poprzednim swoim meczu zostaly skopane przez faworytow calego turnieju. Furia jest wyzej w rankingu. Furia ma lepsze win ratio . Furia czesciej zaskakuje na lepsze druzyny.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +901
'Corek 343,5K

'Corek

Znawca - e-sport
Witam, ja dziś znów poszukam niespodzianki.

Monesy over 35.5 (1 i 2 mapa ) @ 1,85 betclic

Zacznę od typu ma młodego. Nie zagram tutaj 1/2 bo ten mecz może pójść w każdą stronę, choć kurs na Faze wydaje się być lekko przesądzony. Tego co wczoraj zrobiła drużyna Neo, lepiej nie komentować bo to nadaje się na szubienicę.
Dziś nie mam wątpliwości, że jeśli G2 chce to spotkanie wygrać to Monesy musi grać na swoim bynajmniej optymalnym poziomie.
Fatalnie wczoraj zagrał tego DD2 młody, ale dziś to będzie zupełnie inny mecz.
Po odejściu Niko wszystkie oczy skierowane na Ospiva i uważam, że on dziś zagra główną rolę w ekipie Taza.

Spirit vs Navi / Navi @ 2,50 betclic

Ogromna masówka leci na Spirit i są bez dwóch zdań faworytami w tym spotkaniu, ale ja uważam że nie warto grać ich po takim kursie, bo szanse są troszkę bardziej równe niż sugerują to bukmacherzy.
Nie ma sensu sugerować się spotkaniem z Astralis, bo w tym momencie potrafią przegrać z każdym. Podobnie w przypadku ostatniego spotkania Navi z Furią, która została zmiażdżona, ale w tym przypadku również jest to ekipa, która potrafi dostać z tier3 by wygrać z T1, bardzo niestabilna, ale przyzwyczaili nas już do tego od lat.
Uważam, że w tym momencie Navi jest jedną z niewielu ekip, które są w stanie ograć donka i spółkę. Na Blast dosłownie kilka dni temu zagrały te ekipy świetne spotkanie, mimo że widzieliśmy tylko dwie mapy. Dosłownie pojedyncze rundy zdecydowały o końcowym wyniku. Dziś myślę, że Navi jest w stanie wziąć rewanż za ostatnią porażkę, ale nadal trzeba mieć na uwadze, że grają na potężnego donka, więc osobiście nie szaleje ze stawką, ale poszukam tutaj niespodzianki.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3777
T 11K

Tomasz Problemasz

Użytkownik
GamerLegion vs Astralis / GL win @2,26 betfan

Ostatni dzień zmagań w fazie grupowej IEM Katowice, półfinał dolnej drabinki grupy B, w którym zmierzą się formacje GamerLegion oraz Astralis. 3 zwycięstwa zakończone wynikiem 2-0 w mapach pokazały że nie można lekceważyć drużyny GamerLegion. Oczywiście, przegrali na The MongolZ, jednak na swojej mapie którą był Nuke, mieli swoje szanse na jej domknięcie i gdyby im się udało, to kto wie co wydarzyłoby na Inferno. Niewątpliwie musieli odczuć słabszą dyspozycję "PR'a" oraz "sl3nd'a" którzy zagrali poniżej oczekiwań. REZ zagrał świetną pierwszą mapę i razem z "tauson'em" ciągnął swoich kolegów za uszy, ale jak już wiemy to nie wystarczyło. Także jeżeli "PR", "sl3nd" oraz "REZ" zagrają na swoim optymalnym poziomie, GamerLegion powinno być spokojne o końcowy rezultat. Przechodząc do Astralis, to ta ekipa póki co nie dowozi na tym turnieju. Zagrali, 1 dobry mecz na drużynę paiN, gdzie wygrali 2:0. Oprócz tego słaby mecz na MIBR zakończony porażką 0:2 i 2 wymęczone wygrane na FlyQuest oraz Furię zakończone wynikiem 2:1. Jedynym poważnym sprawdzianem na tym turnieju był mecz na ekipę Spirit, w którym gładko polegli 2:0. Oczywiście, potrafią mieć przebłyski, jak wspomniany mecz na paiN jednak częściej zawodzą niż zaskakują, a wymienione przed chwilą pojedynki z MIBR, FlyQuest oraz Furią nie zwiastują nic dobrego przed ich potyczką z GamerLegion. Jeżeli chcą zwyciężyć, muszą zaprezentować podobną dyspozycję jak w spotkaniu na paiN, a w szczególności "dev1ce" oraz "jabbi" którzy wykręcili odpowiednio rating 1.35 oraz 1.15. Podsumowując, zwycięstwo ekipy zbudowanej przez trenera "ash'a", nie będzie wielkim zaskoczeniem, a mając na uwadze nierówną dyspozycję Duńczyków można wręcz powiedzieć że są faworytami, nawet po przegranej na MongolZ, która moim zdaniem nic im nie ujmuje.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2480
'Corek 343,5K

'Corek

Znawca - e-sport
Faze vs Eternal / Faze @ 1,88 betclic
Co za mecz

Podoba mi się kurs na ekipę Neo. Właściwie przez własną głupotę Faze musi się jeszcze bić, bo spokojnie mogli mieć tutaj komplet zwycięstw, mam na myśli oczywiście spotkanie z Vitality, które mieli już w garści.
Wyglądają na prawdę dobrze a za nimi dwa bardzo trudne sprawdziany, które bez wątpienia zaliczyli.
Nie do końca można powiedzieć to o Turkach, którzy w Katowicach wyglądają nie tak dobrze jak w poprzednich tygodniach.
Wczoraj bardzo zacięte spotkanie z Francuzami, wcześniej porażka z VP i tam gdyby nie woxic, to zdecydowanie mniej rund wpadło by na konto EF.
Sugerując się tym co obie ekipy tutaj prezentują, uważam że Faze powinno być tutaj minimalnym faworytem.
Oczywiście EF jest nadal piekielnie mocne i ich zwycięstwo nie będzie tutaj żadną niespodzianką, ale ja idę w stronę ekipy Neo i trzymam kciuki, abyśmy zobaczyli go w spodku.

Ostatnia edycja:
T 11K

Tomasz Problemasz

Użytkownik
Virtus.pro vs Spirit / Spirit 2:0 @1,55 Betclic

Pora na playoff'y turnieju rozgrywanego w Polsce, gdzie najlepsza ósemka zagra przed publicznością w Katowickim Spodku. Jutro zostaną rozegrane 2 ćwierćfinały, The MongolZ vs Eternal Fire oraz Virtus.pro vs Spirit i właśnie na tym drugim spotkaniu skupię swoją uwagę. Czy ktoś przed rozpoczęciem tego turnieju spodziewał się że VP zajdzie aż do ćwierćfinałów? A jednak, 2 spotkania w play-in przeciwko SAW oraz MIBR, oba zakończone wynikiem 2:0 które zapewniły "Niedźwiedziom" miejsce w fazie grupowej. Tam, w pierwszym spotkaniu przyszło im się zmierzyć z G2 gdzie dosyć zaskakująco wygrali 2:0, a następnie po wyrównanym spotkaniu pokonali Eternal Fire 2:1, jednocześnie gwarantując sobie miejsce w Spodku. Ostatni mecz w fazie grupowej, o bezpośredni awans do półfinału rozegrali na ekipę Vitality i tak jak 2 tygodnie temu przegrali wynikiem 2:0. Jeżeli chodzi o Spirit, czyli zwycięzców Majora w Szanghaju oraz zeszłorocznych triumfatorów Katowic, to wygląda na to, że nie stracili nic ze swojej formy z końcówki ubiegłego roku. Podczas finałów BLAST Bounty, wygrali 2:0 z Heroic oraz Navi, odprawiając w finale Tureckie Eternal Fire wynikiem 3:1. Po przyjeździe do Katowic, w pierwszym spotkaniu gładko rozprawili się z Astralis, wygrywając 2:0. Potem przyszedł czas na rewanż z Natus Vincere, gdzie po świetnym spotkaniu na przestrzeni 3 map, musieli uznać wyższość Navi, mimo kolejnego świetnego występu ze strony "donk'a". Jednocześnie musieli oni wygrać 2 kolejne spotkania żeby zameldować się w Spodku, co udało im się bez większych problemów. 2:0 na Liquid oraz 2:1 na GamerLegion i Spirit zameldowało się w ćwierćfinale. Także przechodząc do meritum, Virtus.pro przystąpi do tego pojedynku mocno osłabione ponieważ jeden z ich ważniejszych zawodników "FL4MUS" poinformował że z powodu kończącej się wizy nie wystąpi w tym meczu. Jego miejsce zajmie "mir" który ostatni oficjalny mecz rozegrał w kwietniu ubiegłego roku, po czym został zastąpiony przez "Electronic'a", obecnego prowadzącego VP. Także jeżeli Virtusi chcą nawiązać walkę, to muszą liczyć na dobrą dyspozycję "FL1T'a", "ICY'ego" oraz "fame'a" którzy grają niezły turniej. Mimo wszystko cała ta sytuacja + mecze na Vitality, pokazują że Virtusi raczej nie mają czego szukać w tym spotkaniu. Wiadomo że dyspozycja Spirit zależy w głównej mierze od "donk'a" który póki co w Katowicach wykręcił rating 1.45 i udowadniał że jest w stanie grać tak samo fenomenalnie nawet na wielkiej scenie. Oczywiście sam zainteresowany, po meczu z GamerLegion, mówił że jest zmęczony, że Spirit gra dobrze ale jeszcze nie perfekcyjnie itd. Jednak kilka dni przerwy powinno zaprocentować i powinniśmy zobaczyć najlepszą wersję "donk'a. Przy okazji, możliwe że "sh1ro" dorzuci swoje 3 grosze, bo co prawda przez większość fazy grupowej grał nieźle ale w porównaniu do turnieju BLASTA który miał miejsce chwilę wcześniej, zakończonego przez snajpera "Smoków" z ratingiem 1.40 to widać że jeszcze nie grał swojego najlepszego CS'a. Podsumowując, Spirit powinno zgarnąć to spotkanie wynikiem 2:0, zachowując szanse na obronę tytułu zdobytego przed rokiem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2081
Do góry Bottom