Nomme Kalju-Shkendija 2 kurs 2,1 Fortuna wynik 0:1
Tutaj jak dla mnie chyba najlepsza opcja na 1 rundę eliminacji
LM. Dla gospodarzy dużym sukcesem było zdobycie mistrzostwa Estonii, w lidze mistrzów zakończą swoją przygodę na 1 rundzie, tego jestem przekonany. Liga estońska bardzo słaba, Nomme w Europie gra prawie co roku i zawsze szybko kończy swoją przygodę. Rok temu odpadli w 1 rundzie eLE z islandzkim Stjernen, gdzie już po pierwszym meczu i porażce na wyjeździe 0:3 praktycznie stracili szanse na awans. Dwa lata temu odpadli w 2 rundzie eliminacji (w pierwszej wyeliminowali B36 Torshawv z Wysp Owczych, oba mecze minimalnie na ich korzyść po 2:1) z Węgierskim Videotonem, w meczu u Siebie lanie 0:
3. Liga Estońska obecnie gra, po 19 kolejkach Nomme zajmuje dopiero 4 miejsce ze stratą 10 punktów do lidera, co świadczy o słabej formie, bo jak wiadomo w lidze estońskiej są 3 kluby które walczą miedzy sobą o mistrza, a jeśli po 19 kolejkach wyprzedza ich drużyn Paide to nie wróży nic dobrego.
Po drugiej stronie silna Shkendija, która już jest znana i ograna na europejskich boiskach. W swojej lidze zmiażdżyła konkurencję, przewaga 15 punktów nad drugim i 21 nad trzecim zespołem mówi wszystko. Rok temu doszli do 3 rundy eLM, eliminując po drodze walijski TNS i mołdawski Sheriff, odpadając w 3 rundzie z Salzburgiem, ale to już rywal z najwyższej półki jeśli chodzi o
eliminacje. Dwa lata temu również super wynik przebrnęli przez 3 rundy eliminacji
LE (eliminowali po kolei Dacie, HJK i Trakau) zatrzymując się na ostatniej czwartej, odpadając z samym, wielkim AC Milan. To pokazuje ogranie macedończyków w europejskich pucharach i ich wielkie zaangażowanie i traktowanie tych rozgrywek mega poważnie.
Podsumowując, co do ich awansu do kolejnej rundy nie mam nawet cienia wątpliwości, a co do meczu to jestem przekonany, że już w pierwszym meczu odniosą przekonywujące zwycięstwo, stawiam 0:2 lub 1:3, tak więc dla odważnych proponuję również zakład 2(-1,5) po kursie w granicach 3,8 (chyba taki widziałem w totolotku, bo w
fortunie w tym momencie nie widzę handi).