Gucci Mane
Forum VIP
Zapraszam do podawania typów i analiz na pierwsze w tym sezonie Grand Prix.
Gdzie jakie kursy ?Ja bym uważał z typami na Nickiego. Fakt, że początek w polskiej lidze ma piorunujący i zaczyna przypominać dzika z najlepszych lat ale mam dwa ale. Po pierwsze on nigdy dobrze nie jechał w Wawie, ja wiem, że ostatnie dwa lata miał słabe ale jego wyniki jednak są mega słabe na tym torze. Druga sprawa to kontuzja ręki, ja wiem, że to jest twardziel i pojedzie nawet z wielkim bólem, jechał na świeżo po upadku w Tarnowie i wykręcił 13 oczek. Ale liga a GP to dwie różne bajki, po pierwsze w lidze jest wielkie siano a po drugie jednak łatwiej robić punkty i zarabiać. Na GP się nie zarabia, a ja mam wątpliwości czy Nicki jeszcze celuje w IMŚ...
Ja przygotowałem taki dubelek:
Fredka - Dudek 1
Zmarzlik - Laguta 1
Lindgren mega forma i co ważne, lubi tu jeździć, rok temu win, dwa lata temu 5. Duduś póki co szarpana forma, nigdy tutaj nie jechał super, myślę, ze spoko Szwed się zakręci na podium a Duduś po za. Bartek liczę że się nie spali, forma jest, sprzęt jest, wszystko gotowe na doskonały występ. Artiom to taki dobry ligowiec ale szału bym się po nim nie spodziewał w GP, do tego na sztucznym torze.
Ogólnie żużlowcy mają ambicje, aby zostać IMŚ. Dość często jechali w zawodach w GP, by potem odpuścić rozgrywki ligowe. Takim żużlowcem był m.in. Pedersen, stąd nie wiem skąd taka teza, iż nie zależy mu na tytule, zwłaszcza że ostatni wywalczył dekadę temu. Gdyby miał wywalone na tytuł, to by po prostu odpuścił dzisiejsze zawody, a tak nie jest ????Ja bym uważał z typami na Nickiego. Fakt, że początek w polskiej lidze ma piorunujący i zaczyna przypominać dzika z najlepszych lat ale mam dwa ale. Po pierwsze on nigdy dobrze nie jechał w Wawie, ja wiem, że ostatnie dwa lata miał słabe ale jego wyniki jednak są mega słabe na tym torze. Druga sprawa to kontuzja ręki, ja wiem, że to jest twardziel i pojedzie nawet z wielkim bólem, jechał na świeżo po upadku w Tarnowie i wykręcił 13 oczek. Ale liga a GP to dwie różne bajki, po pierwsze w lidze jest wielkie siano a po drugie jednak łatwiej robić punkty i zarabiać. Na GP się nie zarabia, a ja mam wątpliwości czy Nicki jeszcze celuje w IMŚ...
Faza zasadnicza tylkoKto wie jakie zasady są na becie jeśli chodzi o żużel i liczbę pkt ? Liczą się tylko pierwsze 5 biegów czy półfinały też ?
I pewnie dlatego w zeszłym sezonie Nicki przez dobry miesiąc latał za panami z BSI, żeby załatwili mu dziką kartę. ????Na GP się nie zarabia, a ja mam wątpliwości czy Nicki jeszcze celuje w IMŚ...
Nikt nie wróżył ale Smolinski miał tam zabawkę "przełącznik zapłonu" którą od razu po tym gp BSI zakazało. I to by było na tyle z wygranej SmolinskiegoDzisiejszych zawodów raczej nie ruszam, bo zbyt wielu chętnych na co najmniej półfinały, natomiast małe słówko komentarza odnośnie Cooka - Smolinskiemu w Australii też nie wróżono sukcesów. To tak tylko słowem dygresji i do przemyślenia stawki na dzisiejsze zawody ;-) Oczywiście trzymam kciuki za powodzenie typów.
Pozdrawiam