>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami I runda Ekstraligi

Status
Zamknięty.
neutralny 658,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Startuje najlepsza liga na świecie (wiem, że większość nie lubi takiego nazewnictwa)! Sezon ogórkowy w czarnym sporcie trwał w tym roku wyjątkowo długo, pewnie również dlatego, że niewiele w tym roku się działo na rynku transferowym i patrząc na lata poprzednie nie było wielu bardzo interesujących ruchów, więc rozkład sił wygląda podobnie, jak w zeszłym roku.
I runda zapowiada się bardzo ciekawie. Rozpoczniemy mocnym uderzeniem w Zielonej Górze, gdzie Falubaz podejmie obrońców tytułu z Lublina.
Włókniarz będzie faworytem w meczu przeciwko GKM-owi. Niedzielne mecze zapowiadają się na wyrównane, najpierw beniaminek z Rybnika powalczy o pierwsze punkty ze Stalą Gorzów, a na zakończenie KS Toruń powalczy ze Spartą Wrocław.
W tym temacie podajemy typy i dyskutujemy o I rundzie Ekstraligi.

Stelmet Falubaz Zielona Góra - Orlen Oil Motor Lublin
Krono-Plast Włókniarz Częstochowa - Bayersystem GKM Grudziądz
Innpro ROW Rybnik - Gezet Stal Gorzów
Klub Sportowy Toruń - Betard Sparta Wrocław

B 96,4K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Falubaz - Motor 2 (-5,5 pkt ) @1,84 STS 31-59

Zaczynamy sezon zużlowy od bardzo ciekawego spotkania. Moim zdaniem Motor to jednak wygra na inaugurację. Wychodzi mi jakieś 41-49 / 42-48. Zmarzlik i Kubera są w formie. Holder i Lindgren , mam wrażenie że któryś z nich może być bardzo mocnym ogniwem w tym meczu, bardziej stawiam na Szweda. Zagadką jest Cierniak który powinien radzić sobie z Curzytkiem. Przyjemski z Bonborem powinni sobie radzić chociaż Ratajczaka objechać będzie nie lada wyczynem. Głównym powodem dlaczego stawiam na Motor jest słabsza postawa Jarka Hampela z początku sezonu który przyznaję w wywiadach że jeszcze troche czasu potrzebuje aby lepiej poczuć się na motocyklu a punkty Jarka są kluczowe w takim spotkainiu. Moim zdaniem będzie on przegrywać z liderami Motoru. Pawlicki czy Jensen to nie ta liga co ekipa Motoru. Jedynym pewniakiem jest Madsen który w lidze zawsze jest dopasowany mimo że zmienił środowisko w tym roku i dopiero poznaje tor Falubazu. Falubaz będzie mocniejszy niż rok temu ale w 1 kolejce trafili na hegemona.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3988
slomiany400 102,3K

slomiany400

Użytkownik
Nie miałem wcześniej czasu, żeby napisać post i kurs niestety już zleciał w dół, a wyjściowo było coś koło 2.40

Rybnik - Gorzów 1 2.05 superbet[/ICONPLUS][/ICONPLUS]
Argumenty za Rybnikiem:
- gorzow nie jeździł na tym torze od dawna
- brak zawodnika na pozycji u24 będzie musiał jezdzic junior
- fajfer na ten moment nic nie jeździ
Thomsen z vaculikiem i lebiediewem do 40 może dociągną

superbet wprowadził, ze przy 8 pkt zakład jest zaliczony, więc na dobra sprawę już w 1 serii nim się gorzow ustawi będzie można księgować

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1327
B 58K

bosky

Użytkownik
Curzytek - Cierniak -2 2 1.9
Zmarzlik over 12 2.25
Bet365

uwazam, ze Michał Curzytek może kilka razy w tym sezonie pozytywnie zaskoczyć kibiców Falubazu, ale obiektywnie rzecz ujmując dzisiejszy mecz jest dla niego idealny na szybkie dwa zera i zjazd do boksu. Odwrotnie do Cierniaka, który z wewnętrznych pól dostaje na start dwóch silniejszych, ale jednak juniorów i Rasmusa Jensena - Michał ma za rywali chyba najtrudniejszy możliwy zestaw. Potem panowie mają dwa bezpośrednie pojedynki. Zakładam, ze Lublin wypracuje sobie przewagę na taktyczne, których na pewno Falubaz nie odpuści i Michał będzie pierwszym do zmiany. Tak naprawdę bardziej obawiam się tutaj o to, czy Cierniak uzbiera te 3 oczka, ale chyba w miarę lubi tor w ZG (w ubiegłym roku 9 i 5 punktów, ale w 4 biegach).
Zmarzlik na W69 jest nawet za szybki dla Gołębi, kręci tu niesmawite średnie. Oczywiście teoretycznie może się zdarzyć słabszy bieg, ale już prędzej bym się obawiał ze odda swój ostatni start juniorowi. Nie ma też trudnego tego układu biegów, spotyka 2x Leona przy czym w obu przypadkach będzie bliżej krawężnika, który w ZG był raczej zazwyczaj lepszy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1549
P 45,4K

pieniazek

Użytkownik
Madsen i Zmarzlik powyżej 9,5pkt - 1,52 wstyd w Betclic

Bez podatku po takim kursie uważam że warto spróbować. Jeden i drugi to lider w swoim zespole. Wyglądają dobrze od początku jazdy w tym roku.

Ostatnia edycja:
maniek81 540,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Lindgren - Holder [1] 1.62 betfan / 1.57 betclic

Zaczynamy ligowe ściganie. Na początek mecz z Zielonej Górze. Z tego meczu wybrałem parę Lindgren vs Holder. Szwed z pewnością lepiej zna zielonogórski torze gdyż był niegdyś reprezentantem tego klubu. Holder z kolei słabo spisał się na tym torze w ubiegłym sezonie i u progu sezonu też mnie nie przekonuje. Ponadto Australijczyk nie ma łatwego numeru startowego, a Lindgren na teoretycznie łatwy bieg 12. Dlatego moim zdaniem, to Szwed dzisiaj będzie lepiej punktującym zawodnikiem.

A 512,7K

adams235

Znawca - Żużel
L.Madsen over 9.5 kurs 1.57 STS to był najlepszy bet uwazam
Ogólnie linia znikła ale 10.5 za drobne też pograłem,wydaje mi się że Leon po zmianie środowiska będzie wymiatać plus linia zwłaszcza 9.5 do gry
M.Cierniak under 5.5 kurs 1.75 złapałem Fortuna
Liczę że w biegach z nim wejdą taktyczne plus na sparingach i turnieju wyglądał bardzo przeciętnie
R.Jensen wygrany bieg 1 kurs 1.74 fortuna ,ma dwie fajne szansę na wygranie biegu ,w przypadku jednej wygranej biegowej mamy zwrot więc warto zaryzykować
Hampel under 8.5 kurs 1.96 Fortuna
Typ oparty na przeczuciu,alternatywnie under 1.5 biegu wygranego kurs 1.9 Fortuna ,forma Jarka treningi plus sparingi nie za bogata
Luźny bet pod rozwagę
P.Pawlicki under 7.5 Fortuna kurs 1.84

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1699
Sándor Tihanyi 63,8K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Częstochowa - Grudziądz
Częstochowa -2.5
888starz
Kurs 2.1 Częstochowa mnie dziś sama wyjaśniła

Tu już krótko początek sezonu i to bardzo trudnego dla zespołu z Częstochowy bo mają przed oczami wizję spadku jeśli Rybnik pojedzie ponad stan. Takie mecze u siebie jak dziś muszą wygrywać i to z szansa na bonus. Mają do tego szansę bo Grudziądz to jak zawsze solidny środek tabeli mocny u siebie między innymi przez specyfikę toru. Tutaj nie będę skłaniał się zbytnio do oceny zawodników raczej bazuje na mentalu czyli oczyszczeniu atmosfery po odejściach Drabika Leona czy Mikkela ten zespół ma szansę na zdrowe podejście i spokojne utrzymanie. Może na papierze nie jest silny ale w mojej ocenie jest równy za wyjątkiem u24 ale tu może miło się dziś zaskoczę bo to ostatnie szansę dla Wiktora.

Gkm myślę że wiele się nie zmienił i dalej to jest drużyna domowa. Wyniki MJJ może i robią wrażenie ale czy przełoży to na ligę a tym bardziej mecz wyjazdowy? Śmiem wątpić. Lider max ale reszta już daje znaku zapytania.

Dla równego meczu smaku dodają juniorzy jednak myślę że nie ma ani jedna ani druga tak dużej różnicy by mogło to zagrozić wygranej zespołu z Częstochowy

Ostatnia edycja:
C 1,2K

czubus2

Użytkownik
Częstochowa - Grudziądz
Częstochowa -2.5
888starz
Kurs 2.1

Tu już krótko początek sezonu i to bardzo trudnego dla zespołu z Częstochowy bo mają przed oczami wizję spadku jeśli Rybnik pojedzie ponad stan. Takie mecze u siebie jak dziś muszą wygrywać i to z szansa na bonus. Mają do tego szansę bo Grudziądz to jak zawsze solidny środek tabeli mocny u siebie między innymi przez specyfikę toru. Tutaj nie będę skłaniał się zbytnio do oceny zawodników raczej bazuje na mentalu czyli oczyszczeniu atmosfery po odejściach Drabika Leona czy Mikkela ten zespół ma szansę na zdrowe podejście i spokojne utrzymanie. Może na papierze nie jest silny ale w mojej ocenie jest równy za wyjątkiem u24 ale tu może miło się dziś zaskoczę bo to ostatnie szansę dla Wiktora.

Gkm myślę że wiele się nie zmienił i dalej to jest drużyna domowa. Wyniki MJJ może i robią wrażenie ale czy przełoży to na ligę a tym bardziej mecz wyjazdowy? Śmiem wątpić. Lider max ale reszta już daje znaku zapytania.

Dla równego meczu smaku dodają juniorzy jednak myślę że nie ma ani jedna ani druga tak dużej różnicy by mogło to zagrozić wygranej zespołu z Częstochowy
Przecież Włókniarz nie ma żadnych atutów poza Doylem. Tor zapewne był pod plandeką więc atut zabrany. Słabsi juniorzy, słabszy u24, chimeryczny Pawlicki, Woryna który nie błyszczy u progu sezonu.

Otrzymane punkty reputacji: +114
A 512,7K

adams235

Znawca - Żużel
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dla mnie osobiscie o dziwo dziś faworytem z kolei jest GKM i idę w ich kierunku...wiadomo Doyle mega zmotywowany co prawda ale i Miskowiak może zaskoczyć bo ma coś do udowodnienia...
Tor pod plandeka plus Staszewski jako trener więc dla mnie :
Gkm +2.5oraz +0.5 po kursach 1.57 oraz 1.88 Fortuna zaryzykuje
Kierunki jakie obrałem to under Woryny ,under Lidseya oraz over Pawlickiegozaryzykuje, kursy całkiem fajne na Fortunie na te zdarzenia...ogólnie buki idealnie kursy wystawiły...ciężko się gdzieś zaczepić...
Oddzielnie solo sobie puszcze win GKM bieg juniorski kurs 2.40nie widzę tu przewagi gospodarzy ,dałbym tu około 2 kurs na gkm ale to juniorzy plus początek sezonu więc dla lepszego oglądania

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2721
Sándor Tihanyi 63,8K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Przecież Włókniarz nie ma żadnych atutów poza Doylem. Tor zapewne był pod plandeką więc atut zabrany. Słabsi juniorzy, słabszy u24, chimeryczny Pawlicki, Woryna który nie błyszczy u progu sezonu.
Przedstawiłem swoją opinię i masz prawo do innej. Jednak w swoim życiu żużlowym za dużo meczu widziałem gdzie zespół "nie miał żadnych atutów" zresztą w swojej analizie też o nich nie wspominałem a oparłem się na czymś innym.

Powodzenia a to co zagrasz to już Twoja sprawa :)

karfus 131,2K

karfus

Użytkownik
Również dla mnie faworytem tego spotkania jest Grudziądz, aczkolwiek typuje tutaj over zawodnika z Częstochowy

Mads Hansen over 6.5 | sts | 1.60

Mads solidnie prezentował się w treningach czy chociażby w Memoriale Idzikowskiego i Czernego. Powinien być lepszym zawodnikiem niż rok temu, a póki co te jazdy wyglądają solidnie

Ostatnia edycja:
M 23,8K

murej

Użytkownik
Pawlicki vs Hansen 1,6 Betclic Pawlicki

Zdziwiło mnie to zestawienie patrząc że na jednego jest linia 9,5,a na drugiego 6,5
Ciężko cos prognozować na starcie,dlatego lecę w ten typ.

Otrzymane punkty reputacji: +389
B 58K

bosky

Użytkownik
MJJ over 10 2.3 2,3,3,3 i zaklad zamkniety
Bet365

abstrahujac od formy sportowej, w której dużo lepszej wydaje się być Grudziądz, to też ten tor mam wrażenie powinien im pasować. Lidsey trzeci sezon z rzędu jedzie wyjazd życia pod Jasną Górą, MJJ w świetnej formie, Fricke robi średnio po 12 punktów tutaj, dla Miskowiaka domowy tor można powiedzieć… jedyne małe “ale” to trochę słabszy w Częstochowie Tarasienko i juniorzy z małym znakiem zapytania. Na papierze młodzi grudziądzanie są faworytem juniorskiego, ale tutaj może zadziałać słynna ręka Stacha. Jensen wydaje mi się wciąż minimalnie niedoszacowany, więc te 10 punktów w biegach z juniorami powinien ukulac. Nawet ten stosunkowo najtrudniejszy 3. bieg jedzie z wewnętrznych, więc jestem optymistą.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3253
B 96,4K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Pawlicki over 8,5 pkt @1,57 Betclic 9 pkt w 5 startach

Krótko. Neymar łatwy numer startowy, 1 bieg cieżki ale pozniej z górki doparowym Lampart, w biegu 12 junior. Piter dobre wrażenie na mnie zrobił w MPPK, miał trochę czasu na objezdzenie się w Czestochowie, i dzisiaj od jego wyniku bardzo dużo zalezy. Jeśli Włókniarz chce się utrzymać to to spotkanie muszą wygrać koniecznie i on musi zapunktować około 10 pkt inaczej Włókniarz przegra

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1392
A 512,7K

adams235

Znawca - Żużel
Pawlicki over 8,5 pkt @1,57 Betclic

Krótko. Neymar łatwy numer startowy, 1 bieg cieżki ale pozniej z górki doparowym Lampart, w biegu 12 junior. Piter dobre wrażenie na mnie zrobił w MPPK, miał trochę czasu na objezdzenie się w Czestochowie, i dzisiaj od jego wyniku bardzo dużo zalezy. Jeśli Włókniarz chce się utrzymać to to spotkanie muszą wygrać koniecznie i on musi zapunktować około 10 pkt inaczej Włókniarz przegra
Na fortunie łapałem 1.84 ,niewiem jak teraz ale długo trzymali taki kurs😉

A 30K

Antongno

Użytkownik
Grudziądz +0,5 @1.8 fortuna - to gram delikatnie. Myślę, że mecz będzie wyrównany. W lepszej formie wydają się goście i ku ich wygranej bym się skłaniał. Z zawodnikow:

M. Fricke over 9,5 @1.75 fortuna - dla mnie najpewniejszy typ na ten mecz. Uważam, że Fricke będzie liderem gości dzisiaj.

K. Woryna under 8,5 @2.08 fortuna - nie przekonuje mnie Woryna na początku tego sezonu. Fajny kurs przy tej linii.
Post automatycznie złączony:

Dodatkowo jeszcze liczba wygranych biegów Fricke over 1,5 @1.75 fortuna . Spokojnie do zrobienia. Również dość mocno to zagram.
Post automatycznie złączony:

Jeszcze pogram Woryna under 1,5 wygranych biegów @2.08 fortuna. Też wydaje mi się, że może to być solidny typ.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2737
karfus 131,2K

karfus

Użytkownik
#1 Oskar Paluch | powyżej 5.5 | 1.65 | betclic

Zawodnik U21, a zarazem U24 w Gorzowie, więc starty pewne. Proste biegi 2 i 4 gdzie powinien już coś tych oczek nabić.

#2 Kto lepszy? Ch. Holder - R. Tungate (liczy się pierwszych 5 startów) | betfan | 1 | 1.57 ZWROT

Zaskakuje mnie Rohan początkiem sezonu, oczywiście negatywnie, nie radzi sobie nawet na domowym torze w Oxfordzie, wygląda słabo, pierwszy i ostatni mecz ligowy w barwach Rybnika... zobaczymy...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1409
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom