W dzisiejszym spotkaniu Korona Kielce jak dla mnie dość niespodziewanie przegrała na własnym boisku ze Zniczem Pruszków 1-2. Co tu dużo mówić o tym meczu kto oglądał na TVP Sport ten widział. Chyba czas Gąsiora dobiegł dzisiaj końca........
Natomiast co do 7 jutrzejszych spotkań to zapowiadają się one interesująco. Dolcan Ząbki podejmie drużynę GKSu Jastrzębie. jak dla mnie to mecz no bet. Patrzac na ostatnie mecze obu tych ekip to niby faworytem są gospodarze ale może paść tu X.
Kolejny mecz to Flota Świnoujście z Turem Turek. Wszyscy tu typują łatwe zwycięstwo gospodarzy i chyba tak będzie. Bo na takim terenie jak w Świnoujściu, na tak fatalnej murawie gdzie nie da się wymienić kilku podań gra się strasznie ciężko. Chyba, że Tur wymysli cos fajnego i wywiezie 1 jakże cenny dla tej drużyny punkcik.
Kolejny mecz to GKP Gorzów WLKP - Podbeskidzie Bielsko Biała. Stawiam tu na dużą niespodziankę i zwycięstwo GKP. Oglądam tą drużynę już od jakiegoś czasu i ich gra bardzo mi się podoba. W sobotę miałem okazję widziec Gorzowian na żywo w STW i zaprezentowali się super. Ich największą bolączką jest jednak skuteczność. Gdyby GKP wygrało ten mecz 3-0 nikt nie miałby do nikogo pretensji. Ale jeżeli rozdaje się takie prezenty jak przy 2 golu Janukiewicz to ciezko jest wygrać. Podbeskidzie na wyjazdach spisuje się słabiej. Według mnie nie jest to drużyna na Ekstraklasę. Mój typ to skromna wygrana GKP np 1-0. Dla mniej odważnych 1X do systemu
O godzinie 17.00 Motor Lublin podejmie Wisłę Płock. 2.50 kurs na gospodarzy jest moim zdaniem bardzo dobrą opcją. Motor ostatnio notuje passę samych remisów. Natomiast Wisła Płock to średniaczek tej ligi. Wiadomo o kłopotach finansowych Motoru, jednak piłkarze trenera Kuzmy zbytnio się tym nie przejmują i walczą w każdym meczu bardzo ambitnie. W ostatniej kolejce zremisowali na boisku lidera w Pruszkowie 0-0. Choć byli w tym meczu dużo lepszą drużyną i sprawiedliwie powinni wygrać. Nie udało się wtedy, jutro się uda i zwycięży Motor.
Także o godzinie 17.00 Warta Poznań podejmie już 2 ligową Odrę Opole. 1.61 kurs na gospodarzy może dziwić. Warta powinna wygrac tutaj spokojnie nawet z HC ze słabiutką, rozbitą ekipą z Dolnego Śląska. Mój typ: pewna 1
Kolejnym spotkaniem jest mecz Górników z Łęcznej z moją Stalą Stalowa Wola. Nie przesadzę chyba jak powiem, że są to małe derby Lubelsko-Podkarpackie. W 1 rundzie Stalówka zdemolowała u siebie Łęcznian wygrywając aż 4-0. Jutrzejszy mecz może pójść jednak w odwrotną stronę. Stalówka ostatnio dostała jakiejś zadyszki. W sobotnim meczu przeciwko GKP tak końcowe 20 minut piłkarze ledwo zipali na murawie. Jednak udało sie dowiezc, choć przyznaję niezasłużenie to 2-1 i 3 punkty zostały w STW. Natomiast Górnicy dzielnie walczyli w Łodzi z Widzewem jednak przegrali 1-2 wcale nie będąc gorszą drużyną i tracąc 2 gola z karnego po wymyślonym przez sędziego karnym. W jutrzejszym meczu prawopodobnie nie zagra bramkarz STW Tomek Wietecha, co jest bardzo dużą stratą dla zespołu z mojego miasta. Rezerwowy Staszek Wierzgarz prezentuje raczej poziom 2 może nawet 3 ligowy. Do tego gdy dodamy obronę robiącą takie błędy jak w meczu z GKP to może powtórzyć się wynik z jesieni tylko w drugą stronę. Over plus 1 na ten mecz wydają się być bardzo dobrymi opcjami.
Ostatni jutrzejszy mecz to Zagłębie Lubin kontra Gieksa Katowice. Tutaj Zagłębie powinno spokojnie wygrać. Lubinianie to miejsce, które zajmują w tabeli mogą zawdzięczać jedynie swojemu byłemu trenerowi grając w większości meczy przeciw niemu. Ostatni wyjazdowy mecz, już z nowym trenerem Orestem Lenczykiem i zwycięstwo od razu 2-0. Zagłębie ma potencjał. Ma pieniędze, ma bardzo dobry skład, super stadion. Nic tylko awansować. Według mnie jest to 1 kandydat do wejścia do
Ekstraklasy. Natomiast GKS przed ta rundą był skazywany przez niektórych nawet na spadek. Ale spisuje się dzielnie i powinien się utrzymać. Jednak jutro według mnie wygra spokojnie Zagłębie 3 moze 4-0. Kibice druzyny z Dolnego Śląska już dawno nie widzieli efektownego wysokiego zwycięstwa swoich pupili . Jutro będzie inaczej.
Koncze swoje wypociny. Zyczę rozważnego... typowania 1 ligi jutro Pzdr