Sparta Wrocław - Unia Leszno
Typ:
Unia Leszno +4.5 @ 2.00 - Unibet
No to zaczynamy pół roku z czarnym sportem. Co prawda nie tradycyjną żużlową niedzielą, ale liga w sobotę to też dobra rzecz. Poszedłem w stronę Leszna, choć nie lubię tego klubu, ale to
forum bukmacherskie a nie kibicowskie. Myślę, że już na inaugurację możemy mieć piękne spotkanie i co ważne dla mojego zakładu - wyrównane. Skład Leszna, co by tu nie mówić, bajka. Wrocek też utrzymał ekipę, która znów może daleko zajść, ale... Milik i Lebiediew. To dwa nazwiska które nadal do mnie nie przemawiają. Potrafili zawodzić w najważniejszych momentach i według mnie dziś może być różnie. Janowski z kolei to zawodnik zero-jedynkowy - albo wymiata, albo "wącha dymek" jak mówił Lorek w komentarzu do gry
Speedway Grand Prix. Porównanie ekip juniorskich na 3:3 z lekkim wskazaniem na gości. Z Wojdyły może i będzie ekstraligowiec, ale póki co to wielka zagadka. A Kubera i Smektała spokojnie mogą łyknąć Drabika. Oczywiście to wszystko głównie gdybania, bo liczb i statystyk jeszcze żadnych nie mamy. Ale wiemy, że tor na Olimpijskim jest zupełnie nowy i choć Sparta przejeździła na nim sporo kółek, to nie wiemy jak będzie to wyglądać przy okazji poważnego ligowego ścigania. Nie zdecyduję się postawić na to, że 2 punkty pojadą do Leszna, ale handicap biorę z pocałowaniem ręki i to po fajnym kursie.
Sparta Wrocław - Unia Leszno
Typ:
Kto lepszy: Milik - Kołodziej - typ: Kołodziej @ 2.27 (po odjęciu podatku) - STS
ZWROT
Tutaj bez większej analizy. Tak jak napisałem wyżej, z Milikiem może być różnie, a Kołodziej to jednak profesjonalista w każdym calu. Owszem, Czech jedzie z juniorami, ale tutaj każdy z nich może go połknąć. Poszedł zakład niestety w STS choć kurs @2.59 dał ostatecznie @2.27, czyli też przyjemny kurs. Liczą się punkty z 5 pierwszych startów.