cytat z dnia 9 maja 2019 19:07 przez rasijskij
Czas zacząć zabawę. Nie będę pisał na temat spotkania
Czechy -
Szwecja, żeby nie dublować @mark1973, ale mam podobne zdanie co do tego meczu. Spotkanie
Rosja -
Norwegia odpuszczam, bo kurs na większość zdarzeń jest tak niski, że nie opłaca się tego ruszać - lepiej obejrzeć. Ciekawie zapowiada się starcie Finów z Kanadyjczykami. Już wspominano, że obrona kanadyjska jest dziurawa jak ser szwajcarski i mimo ogromnej siły ofensywnej to może stanowić problem przynajmniej na początku turnieju.W bramce stanie zapewne Murray, który w Pittsburghu radził sobie raz lepiej raz gorzej, a w ostatnim meczu towarzyskim Austriacy strzelili mu sześć bramek. Naprzeciwko Kanadyjczyków wyjadą Finowie, którzy nie przywieźli na te Mistrzostwa "składu marzeń". Mimo to uważam, że zostali mocno nie docenieni przez bukmacherów którzy wystawili na nich tak
wysokie kursy. Finowie już nie raz i nie dwa pokazywali, że bez największych gwiazd potrafią pokazać dobry
hokej. Reprezentacja Finlandii również w meczach przygotowujących do MŚ wypadła o wiele lepiej niż Kanadyjczycy pokonując Czechów czy Rosjan. Duże value widzę w kursie wystawionym na Finów więc trzeba spróbować.
Finlandia OT @3,60 Unibet (spóźniłem się, bo właśnie chwilę temu kurs spadł z 3,75 na 3,60)
Kolejne spotkanie, które biorę na warsztat to mecz
USA - Słowacja. Amerykanie zebrali ekipę na miarę Mistrzostwa i chociaż nie mieli okazji poćwiczyć wspólnie przed MŚ to ostatnio całkiem sprawnie rozprawili się z Niemcami. Słowacy natomiast rozegrali sporo spotkań przygotowując się do turnieju, ale wypadli w nich dość blado. Dwie porażki z Czechami, zwycięstwo z Anglikami, którzy są stawiani w roli kandydata do spadku w swojej grupie i wymęczone zwycięstwo z Norwegami, którzy nie należą do potężnych tej dyscypliny. Początkowo chciałem zagrać zwycięstwo
USA i powyżej 5,5 bramki, ale obawiam się, że jutro strzelać mogą tylko Amerykanie, a jeśli Słowacy trafią do siatki rywala to raczej nie wydarzy się to wiele razy. Reprezentacja
USA bardzo dobrze radziła sobie z Niemcami w drugiej i trzeciej tercji, a ekipę niemiecką stawiałbym jakościowo nieco wyżej niż Słowaków.
USA -2,5 @2,12 Unibet