Zacznę od tego, że kilka swoich typów podam na dole, a tutaj napisze kilka faktów rzeczywistych. Kolejne Gran Derbi przed nami, tym razem ligowe. Jedno jest pewne, jeśli Real przegra ten mecz, szanse na mistrzostwo Królewskich bardzo zmaleją. Strata 11 pkt do Barcelony po 7 kolejkach może być bardzo trudna do naprawienia. Ale do rzeczy. Nie będę typował zwycięstwa jednej czy drugiej drużyny, moim zdaniem w dzisiejszym meczu jest to bardzo trudna sytuacja do przewidzenia. Obie ekipy nie są w najwyższej formie, mimo że Barca odniosła w lidze wszystkie zwycięstwa to ich obrona nadal popełnia błędy. W dodatku dzisiaj prawdopodobnie nie zobaczymy Pique, Puyol jest kontuzjowany. Obrona Barcy wygląda naprawdę mizernie. Nie ma sensu typować 1X2. Sędzią tego klasyku wybrany został Carlos Delgado Ferreiro. Ten oto arbiter jest szczęśliwy zarówno dla Realu jak i dla Barcelony. Real gdy ten pan sędziuje nie przegrywa 9 meczy z czego 7 zwycięstw i 2 remisy. Dla Barcelony sędziował więcej bo aż 14 spotkań, z czego 11 zawodnicy Villanovy wygrali, 2 razy przegrali, a 1 padł remis. Carlos Delgado Ferreiro jest arbitrem który rzadko pokazuje czerwone kartki. Rzadko przerywa grę, pozwala grać twardo, ale zgodnie z zasadami. Średnia kartek z jego udziałem w tym sezonie wynosi 5, zaś w ubiegłym w 16 sędziowanych przez siebie spotkaniach pokazał 77 kartek żółtych czyli 4,81 na spotkanie. Ciekawostką jest fakt, że pokazał 2 czerwone kartki, ale nie bezpośrednio. To tyle, jeśli chodzi o podstawowe informacje, teraz przejdę do swoich typów, dzisiaj kilka ich mam i zagrałem
1) Over 10,5 rzutów rożnych -> 1,80 -> Betsson
Oba zespoły mają ogromny potencjał ofensywny, preferują grę do przodu, mają znakomitych zawodników skrzydłowych, oddają sporo strzałów na bramkę, linia nie wydaje się być wysoka, 11 rożnych powinno być. Moim zdaniem w dzisiejszym meczu zobaczymy sporo akcji bocznymi sektorami boiska, bo boki chociażby Barcy nie wydają się być pewne. Alba zapomina często o defensywie, kiedy przechodzi do ataku, Adriano z Mascherano na środku defensywy nie wygląda to dobrze. Arbeloa i Marcelo na bokach defensywy Realu. Podsumowując = Over 10,5 rożnych w meczu.
2) Czerwona kartka w meczu -> NIE ->1,60 ->Betsson
Napisałem kilka zdań na temat arbitra tego spotkania oraz podałem jego statystyki. Bardzo rzadko sięga do kieszeni po czerwone kartoniki, poza tym, od kilka spotkań w
El Classico zawodnicy obu teamów bardziej się szanują i nie grają tak ostro jak dawniej. Dobry kurs w mojej opinii na brak czerwonej kartki w tym szlagierowym spotkaniu.
3) Real Madryt(+2) rzuty rożne -> 1,90 -> Betsson
Moim zdaniem przesada z tym kursem jest. Real ma znakomitych zawodników ofensywnych, defensywa Barcelona na ten mecz wygląda kiepsko, nawet jeśli Barca wygra 2 rożnymi to mam zwrot. Pobieram ten typ i jakoś jestem o niego dziwnie spokojny. Zobaczymy, oby było izzi. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że zobaczymy prawdziwy hit. Bez spiny Panowie ! Rambo