Juventus - Atletico
Chyba najciekawsze wtorkowe spotkanie w Lidze Mistrzów. Sytuacja jest dosyć prosta. Atletico jest 1. w tabeli i ma trzy punkty przewagi nad "Starą Damą". Juventus musi wygrać dwoma bramkami, żeby zająć pierwsze miejsce w tabeli. Spotkałem się z opiniami wielu osób, które twierdziły, że Atleti odpuści dzisiejsze spotkanie. Nic bardziej mylnego. Jeżeli coś Atletico odpuści, to najwyżej dwóch, czy trzech graczy z nominalnej podstawowej jedenastki znajdzie się na ławce rezerwowych. Wątpię, żeby podopieczni Simeone chcieli trafić na jakąś potęgę już w pierwszej fazie Play-Off. Juventus to silna drużyna, ale według mnie tylko na włoską ligę. W Europie póki co potentatem nie są i chyba jeszcze nie szybko nim się staną. Jestem praktycznie pewny, że Juventus, który zapewne wyjdzie z drugiego miejsca od razu odpadnie w 1/8, no, chyba, że trafi na kogoś z grupy C (Leverkusen, Monaco, Zenit) albo na FC Porto. Wtedy jakieś szanse będą. Ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie wyrównanej rywalizacji z drużynami na poziomie Bayernu, Realu, Barcy, czy PSG. Myślę, że Borussia także ograłaby Juve w dwumeczu.
Graczom Allegriego brakuje "zęba". Piłkarze z Turynu to najwyższa światowa półka, ale brakuje im tego czegoś, żeby skutecznie walczyć o najwyższe trofea. Wiemy jak gra Atletico. Przede wszystkim polują na stałe fragmenty gry i praktycznie w każdym meczu strzelają w ten sposób bramkę. Obrona Juventusu nie stanowi też takiego monolitu jak defensywa Atletico. Sądzę, że Hiszpanie pokuszą się nawet o zwycięstwo, ale ten drobny margines błędu zamierzam pozostawić i z pewnością dokoptuję ten typ do jeszcze jednego na dubla.
Powodzonka. :wink:
Atletico lub remis /
1.74 / Oddsring