>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hit 3 Kolejki: Manchester United - Arsenal Londyn 28.08.2011 (Old Trafford)

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Wenger już miał wystarczająca czasu, nic nie osiągnął mimo że przez lata miał zespół z wielkimi gwiazdami, na czele z Vierą i Henrym. Jeśli dojdzie do dymisji to na pewno znajdzie się ktoś kto będzie chciał objąć Arsenal, choć klasowych trenerów bez pracy praktycznie nie ma, może Rafa Benitez zgodziłby się na powrót do PL?
Temat woda. Niby W Arsenalu nie zmieniają trenerów jak rękawiczki ale chyba trochę za późno na szukanie trenera , liga ruszyła , Arsenal ma póki co złą opinię i ciężko o dobrego trenera.
Roy Hodgson ? Nie puszczą go , CFC jakby się uparło to by go wziąła , jakieś bonusy odstępnego , kasa za podpis i procent dla klubu , ale nie AFC.
Hiddink ? Miał wracać do CFC ale nie wrócił.
Ciężko szukać dobrego trenera.

airborne 105

airborne

Użytkownik
???? Totalny Pogrom ???? Ashley Young to transfer wprost Idealnie Trafiony.
Rooney miazga.... ????
Nie ma co kryc. W tym roku Ekipy z Manchesteru będą walczyły o Mistrza ewentualnie Chelsea....
Później daleko daleko daleko nic.... ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
P 95

piotrek_

Forum VIP
Wiedziałem, że po odejściu takich graczy jak Fabregas i Nasri na początku będzie ciężko. Jednak tu nie chodzi już o piłkarzy ale atmosferę w drużynie. Odszedł kapitan , nie ma jednego z najlepszych graczy Arsenalu i do tego doszła absencja kilku zawodników.
Zwalnianie trenera po takim wyniku też nie jest dobrym pomysłem. Na porażkę złożyło się kilka czynników. Kontuzje, transfery najważniejszych graczy, zła atmosfera w zespole i gra na Old Trafford.... rezultat był do przewidzenia ale nie sądziłem, że aż w takich rozmiarach.
Boli, że tak wysoko przegraliśmy bo morale zawodników jeszcze bardziej osłabły.
Czas podjąć jakieś słuszne i efektywne działania bo póki co stoimy w miejscu i czekamy aż będzie lepiej.
Podsumowując, ruszyliśmy na bitwę bez pancerza z samym mieczem i na dodatek nieprzygotowani.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Temat woda. Niby W Arsenalu nie zmieniają trenerów jak rękawiczki ale chyba trochę za późno na szukanie trenera , liga ruszyła , Arsenal ma póki co złą opinię i ciężko o dobrego trenera.
Wenger powinien być moim zdaniem zwolniony już po tym co wyprawiali jego piłkarze pod koniec sezonu.
Roy Hodgson ? Nie puszczą go , CFC jakby się uparło to by go wziąła , jakieś bonusy odstępnego , kasa za podpis i procent dla klubu , ale nie AFC. Hiddink ? Miał wracać do CFC ale nie wrócił. Ciężko szukać dobrego trenera.
Hodgson nie sprawdził się w Liverpool i w Arsenalu też pewnie by się nie sprawdził, to jest taki trener który nie potrafi zmotywować gwiazd więc do Arsenalu by się nie nadawał.
Nie ma co kryc. W tym roku Ekipy z Manchesteru będą walczyły o Mistrza ewentualnie Chelsea.... Później daleko daleko daleko nic....
Muszę napisać, jeszcze jest Liverpool. ????

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Hodgson nie sprawdził się w Liverpool i w Arsenalu też pewnie by się nie sprawdził, to jest taki trener który nie potrafi zmotywować gwiazd więc do Arsenalu by się nie nadawał.
Po odejściu Fabregasa i Samira nie ma już gwiazd w tym zespole ;) Hodgson uległ presji kibiców , za wiele się po nim spodziewano , najlepszy trener na wyspach , Liverpool walczy o mistrzostwo. Takie komentarze były po jego zatrudnieniu. Przejął klub , trochę słabyc wyników i dowiedzenia. sądzę , ze na dłuższą metę mógłby zrobić mocny zespół i z Liverpoolu i z Arsenalu.
Póki co flastart z ekipą WBA. Widziałem ich dwa mecze w tym sezonie bardzo dobra gra ale porażki z MU i CFC , dziś ulegli Stoke ale ponoć też po dobrej grze. Brakuje jeszcze wyników ale zobaczymy. Być może przyjdą z czasem bo efekty pracy widać

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Po odejściu Fabregasa i Samira nie ma już gwiazd w tym zespole Hodgson uległ presji kibiców , za wiele się po nim spodziewano , najlepszy trener na wyspach , Liverpool walczy o mistrzostwo. Takie komentarze były po jego zatrudnieniu. Przejął klub , trochę słabyc wyników i dowiedzenia. sądzę , ze na dłuższą metę mógłby zrobić mocny zespół i z Liverpoolu i z Arsenalu.
W Arsenalu jest Van Persie, Walcott, Wilshere więc nie pisałbym że nie ma już gwiazd. Hodgson nie ma charyzmy i nie nadaje się do takich klubów z historią, średniaków potrafi trenować co pokazał z Fulham, ale z drużynami takimi jak Liverpool czy Arsenal moim zdaniem by sobie nie poradził, nawet na dłuższą metę.
Póki co flastart z ekipą WBA. Widziałem ich dwa mecze w tym sezonie bardzo dobra gra ale porażki z MU i CFC , dziś ulegli Stoke ale ponoć też po dobrej grze. Brakuje jeszcze wyników ale zobaczymy. Być może przyjdą z czasem bo efekty pracy widać
Efekty pracy było widać już po kilku meczach, bo Hodgson miał za zadanie uchronić WBA przed spadkiem, i to zrobił z nawiązka bo WBA zajęło 11 miejsce i gdyby nie remis w ostatnim meczu byli by na 8 pozycji.

kepil 14

kepil

Użytkownik
Martin O&#39;Neill jest free a po tym co osiągnął z Celticem i Aston Villą jest to kandydatura jak najbardziej na tak

grubas 397

grubas

Użytkownik
Ja meczu niestety nie oglądałem, bo nie mam Cyfry+ i net 1 mb tylko, a wiadomo, że jak hit, to masa niedzielnych kibiców się zlatuje i serwery przeciążone. Żeby nie było, nie mam do nikogo żalu.

Co do Wengera, to trudno powiedzieć czy poleci ze stanowiska. Jeśli tak, to chyba tylko pod naciskiem kibiców zarząd się na coś takiego zgodzi, bowiem Arsenal Wengera jest wielce rentowny. Francuz kupuje tanio, sprzedaje drogo. Ot i cała filozofia. Wątpię żeby stracił posadę za brak sukcesów, bo jak ktoś wspomniał już miał porządną drużynę z Henrym na czele i z nią nic nie wygrał.

W połowie wakacji rozmawiałem o przegranej końcówce zeszłego sezonu ze swoim kolegą, zagorzałym fanem Gunners. Twierdziłem wtedy, że w Arsenalu brakowało zawodnika, który by &quot;zatrząsł szatnią&quot; w odpowiednim momencie i głównie przez to tracili punkty. On się ze mną nie zgadzał, jednak po początku tego sezonu widzę, że miałem rację. Wg mnie, Wenger popełnia po raz kolejny ten sam błąd, w jego drużynie nie ma prawdziwego lidera. Owszem są zawodnicy już mocno doświadczeni jak np. van Presie, Arshavin, Rosicky; ale oni nie potrafią dźwignąć zespołu do lepszej gry, a przynajmniej nie tak bardzo jak się wymaga od kapitana.

Kolejny wniosek - Wenger nie wychowuje piłkarzy pod względem mentalnym.
Wiem, że brzmi to dość absurdalnie patrząc na to, że Francuz daje grać w podstawowym składzie 19-latkom, ale przyjrzyjmy się optymalnemu ustawieniu obecnego składu:

Szczęsny (1990 r.)
Sagna (1983 r.) - Vermaelen (1985 r.) - Koscielny (1983 r.) - Gibbs (1989 r.)
Diaby (1986 r.) - Song (1987 r.)
( ^ ew. Ramsey - 1990 r.)
Gervinho (1987 r.) - Wilshere (1992 r.) - Arshavin (1981 r.)
( ^ ew. Rosicky - 1980 r.)
van Persie (1983 r.)​

Podkreśleni zostali zawodnicy, którzy mogą być jeszcze nie w pełni ukształtowani (nie patrzę przez pryzmat polskiej ligi, w której 25-latek to nieoszlifowany diament, tylko porządnych lig zachodnich, gdzie od piłkarza po 22 roku życia trzeba wymagać tyle co od seniora). Jest ich 4, przy czym 2 z nich to niekwestionowane gwiazdy i podpory zespołu (Szczęsny, Wilshere). To w takim razie pytam, co grają ci starsi zawodnicy? To już nie jest młodzież, to powinni być w pełni ukształtowani piłkarze, to od nich zależą losy meczu, sezonu. Żaden z nich nie potrafi pociągnąć zespołu do lepszej gry. Nie mówię tu tylko o aktualnym sezonie, ale też o zeszłym kiedy Arsenal w końcówce &quot;kampanii&quot; stracił szanse na mistrzostwo przez głupie tracenie punktów w meczach ze środkiem i dołem tabeli. Tak samo przegrał Carling Cup ze szmacianym Birmingham i tak samo jest przy okazji każdego meczu decydującego o medalu, pucharze.
I to samo było z Fabregasem i Nasrim. Jak fajnie wszystko szło, to strzelali bramki, asystowali, ale jak trzeba było się wydrzeć, zmobilizować, pomóc koledze, który ma słabszy dzień, to tego nie potrafili. I to jest wg mnie problem Arsenalu.

Wg mnie, Wenger w większości wychował zawodników wybrakowanych, bez jaj. Aktualnie uważam, że kadrowo Arsenal jest najsłabszy z tzw. &quot;top 6&quot;. Jest paru wybijających się zawodników na tle ligi, ale równie dużo szaraków. Arsenal nie ma za bardzo kim straszyć zespołów a&#39;la ManU, L&#39;pool czy nawet Tottenham. Nie ma zmienników na każdą pozycję. Ta drużyna kadrowo zasługuje na 6-8 miejsce! Zmiana trenera wg mnie niczego nie zmieni in plus. Inaczej musiałbym wierzyć, że Wenger pracując z niektórymi piłkarzami przez parę lat nie poznał ich na wylot i nie udało mu się wydobyć z nich najlepszych cech.

Trzeba w końcu przyjąć do wiadmości, że to nie są już dzieciaki Wengera, tylko zawodnicy w piłkarskiej sile wieku!

Nie piszę tego z uwagi na kompromitującą porażkę 8:2 z ManU, ale w obliczu postępującego regresu tego wielkiego klubu z wielką historią i do którego zawsze będę miał wielki szacunek.

krzych88 5

krzych88

Użytkownik
Wenger już miał wystarczająca czasu, nic nie osiągnął mimo że przez lata miał zespół z wielkimi gwiazdami, na czele z Vierą i Henrym. Jeśli dojdzie do dymisji to na pewno znajdzie się ktoś kto będzie chciał objąć Arsenal, choć klasowych trenerów bez pracy praktycznie nie ma, może Rafa Benitez zgodziłby się na powrót do PL?
Aha, dobrze wiedzieć, że kilkanaście tytułów Wengera z Arsenalem to żadne osiągnięcie. To właśnie z Vierą i Henrym były największe triumfy. Legendarny sezon 2003/04 gdzie Arsenal nie przegrał żadnego meczu w lidze to niby czyja zasługa, krasnoludków? Rozumiem, że mogło Ci chodzić o ostatnie 5-6 lat, ale Viery to już wtedy nie było w zespole, a to z nim w składzie zdobili ostatni puchar.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Oglądałem mecz i musze przyznać jedno - to Arsenal jest tak słaby.
4 lub więcej bramek Manchester strzela u siebie co mecz/co dwa. OT to twierdza i tyle - mało kto w PL jest w stanie wygrać na tym stadionie.
Nie wiem jak fani Arsenalu sie na to zapatrują , ale Wengera to ja bym po tym sezonie zdymisjonował - nie wiem jaki ma on plan , ale dość ciężko im idzie - żadnych poważnych transferów , odejście fundamentów ekipy i kto miał grać wczoraj ?? RvP z Walcottem ?? Pewnie tak , ale musi mieć wsparcie z linii pomocy - a tutaj bez formy lub gracze wykartkowani. Jeszce idiota Arszawin , który chyba postawił , że wyleci przed 30 minutą.
Cud , że Webb mu czerwonej nie pokazał.
Szczęsny z tych 8 bramek zawalił 2-3. Dwa wolne , gdzie obrona nie była zainteresowana Andersonem , a ten swoje zrobił. Pierwsza bramka dla MU to wina Szczęsnego na spółe z obroną - holowac piłkę pod bramkę przez pół pola karnego - no dajcie spokój. Na rożny ją ktorys obronca wybić Ta 3-cia bramka to ta podcinka w drugiej połowie , co na pierwszy rzut oka wydawał sie spalony.
Osobiściemam wrażenie , że jakby nie ten karny obroniony - to raczej nie byłoby takiego pogromu , ale bardziej wynik w stylu 6-3 , 7-4.
Nie ma co kryc. W tym roku Ekipy z Manchesteru będą walczyły o Mistrza ewentualnie Chelsea.... Później daleko daleko daleko nic....
Z dwojga złego wolę United.
Chelsea bez Drogby [wiadomio co z nim szczgółowo ??] raczej nie będzie walczyć.
Kogoty zanim sie pozbierają to już będzie strata za duiża
Liverpool - Ci w sezonie mają kilka spotkań , gdzie tracą punkty - nie zaleznie w jakim sa składzie.

godlike-cieslak 3

godlike-cieslak

Użytkownik
Co do Wengera. To Arsene może być tylko maskotką zarządu. Ma być od tego aby posklejać zespół z tego co jest , a od transferów są właściciele klubu. Być może się mylę ale to jest moje zdanie.
Ja myślę podobnie...zarząd Arsenalu stworzył z Londyńskiego klubu maszynkę nastawioną na pozyskiwanie pieniędzy. Mamy najdroższe bilety w Anglii, w sezonie 2009/10 byliśmy jedynym klubem z czołówki, który zanotował zysk. Co roku odchodzi od nas przynajmniej jeden kluczowy zawodnik z pierwszego składu. Od 6 lat z Arsenalu odeszło aż 20 kluczowych piłkarzy grających swego czasu w pierwszej jedenastce Kanonierów.
Do dymisji nie dojdzie, obecna sytuacja Arsenalu nie jest wyłącznie skutkiem działania Wengera. Polityka tego zespołu jest nastawiona wyłącznie na zysk i to wystarczy w tym temacie. Stadion został już podobno spłacony.
Po odejściu Fabregasa i Samira nie ma już gwiazd w tym zespole
oczywiście, że są: Vermalen, Song, Van Persie, Szczęsny, Wilshere są piłarzami najwyższej klasy. Patrząc na cały okres Samira Nasriego w Arsenalu to Ci piłkarze prezentują się lepiej. Nasri rozegrał świetną jedynie połowę zeszłego sezonu.
Oglądałem mecz i musze przyznać jedno - to Arsenal jest tak słaby.
Ten mecz jest upokorzeniem i kompromitacją, jednak pamiętajmy jakim składem wyszli Kanonierzy na to spotkanie. obrona nie istniała, środek pola również. ktoś może powiedzieć &quot;taki klub jak Arsenal powinien mieć odpowiednią ławkę rezerwowych&quot;. Arsenal nie ma ławki. Zespół, który wyszedł na Old Trafford poziomem równał się ze zwykłym średniakiem angielskim od 15 miejsca w dół. Dodając do tego fakt, że w miarę utalentowani piłkarze jak: Arshavin, Van Persie czy Walcott są kompletnie bez formy...i kolejny fakt - za dużo żółtodziobów w składzie: Jenkinson, Traore, Coquelin nie nadają się obecnie nawet na rezerwę, Ramsey po kontuzji prezentuje się tragicznie.
Para stoperów też do wymiany...wystarczy spojrzeć na pierwszą bramkę.
Do tego trzeba przyznać, że gospodarze mieli swój dzień...przy bramkach Younga i Rooneya niewiele dało się zrobić.
Jedyną szansą jest protest kibiców, protest przeciwko polityce, bo jeżeli ona się nie zmieni to nawet jeśli Arsenal wyjdzie z tego dołka to nic nie osiągnie. Jesteśmy jak szkółka, filia...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom