>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hit 16 Kolejki: Manchester City vs Arsenal Londyn 18.12.2011 (Etihad Stadium)

Status
Zamknięty.
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Gdy nadawałem tytuł, zauważyłem, że w naszej lidze co kilka kolejek hit, hit, hitem pogania. Lecz nadchodzące do mnie myśli, że powoli można się nimi zanudzić pogoniły m.in. rezultaty, jakość i ilość zdobytych bramek, czy też nazwiska występujących w nich piłkarzy. Idąc dalej... jesteśmy coraz bliżej. Czego? Niedzieli, a podczas niej zawitamy na dawnym City of Manchester Stadium, gdzie do lidera EPL wbiją rozpędzone armaty Wengera.

Dużo mówi się o porażce City na SB. No w końcu nadejść musiała, ale żeby od razu doszukiwać się kryzysu? Mnie to jakoś nie przekonuje, jak widać traderów również, bo kursy na ten mecz są odpowiednie.
Pewnie to, co chce teraz napisać nadawałoby się na moją opinie osobną do tego meczu - a nie w zapowiedzi - ale będę szczery. Będzie to miało swoje plusy, bo rozwinie się dyskusja.
Dla mnie ten mecz tylko poniekąd jest klasykiem. Czymś, co mnie martwi w Arsenalu, jest brak piłkarzy godnych takowych spotkań na ten sezon. Gdyby ten mecz był w Londynie - ok - napędziłyby ich jeszcze trybuny, lecz na takie coś nie można liczyć w niedziele. Van Persie niszczy teorie, że jednym piłkarzem meczu nie wygrasz. Jakby to Holender wystąpił w reklamie biedronki, uwierzyłbym mu na słowo. Ale prostymi słowami powiem - gdzie jeden, na cały Man City. Mimo, że Stamford Bridge podbił bezdyskusyjnie, to nic dwa razy się nie zdarza.
Kultura gry i skład City jak na moje są obecnie na wiele lepszym poziomie niż Arsenal. To jest mieszanka godna sukcesów, zaczynając od Harta w bramce a dochodząc do wysuniętego Dzeko. Na papierze, wygląda to tak samo i u armatek, lecz w grze nie ma o tym na razie mowy. Mancini przekształcił tą boiskową zbieraninę arabskich milionów w rozumiejącą się składankę, do tego świetnie przydzielił rolę na boisku. Z Chelsea moim zdaniem popełnił błąd zmieniając swoją formacje na 4-3-3. Jak wiemy dotąd 4-2-3-1 spisywała się o niebo lepiej niż jej poprzedniczka w poniedziałkowy wieczór. Tutaj też narodziła się moja myśl, czym ma zaskoczyć Arsenal? Gospodarze bez jakiejkolwiek przesadności mają skuteczne lekarstwa na ofensywę The Gunners i jej poszczególnych piłkarzy. Inaczej sprawa ma się patrząc w drugą stronę. U gości zabraknie m.in. Andre Santosa, czy też Jacka Wilshera. Linia defensywna Arsenalu nie napawa optymizmem przed weekendem. O ile optymalne ustawienie może się podobać, to przymusowa gra Verminatora na lewej flance ze środkiem z Kościelnym już mniej.

kursy: Unibet

Jedyne, co w prostym znaczeniu można powiedzieć o obecnym Arsenalu w takich meczach, to to, że Arsenal to Arsenal. Potwierdzenie tych jakże banalnych słów zaznała już Chelsea, a tam sytuacja przedmeczowa jak i kursowa była wręcz identyczna.

Jak zakończy się największy piłkarski klasyk przed nadchodzącą wigilią?

Ciekawostki, kontuzje, typy? Rzecz normalna, lecz przede wszystkim pogadajmy po prostu mądrze na temat tego meczu. Temat jest dla Was ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
T 0

thewojtasz

Użytkownik
Zdecydowanie jestem za Arsenalem. City to klub za bez przyszłości. Niedługo się skończy ropa i City padnie. Nie można kibicować takim drużynom. Arsenal jest w formie, co prawda ostatnio przegrał w Pucharze Ligi, ale to Arsenal moim zdaniem jest faworytem i wygra. W City ostatnio Ballotelli robi znowu aferę w zespole.

godlike-cieslak 3

godlike-cieslak

Użytkownik
O ile optymalne ustawienie może się podobać, to przymusowa gra Verminatora na lewej flance ze środkiem z Kościelnym już mniej.
Heh Vermalen na boku to nie problem. Koscielny gra bardzo dobrze, można go zaliczyć do grupy obrońców najwyższej klasy. Gorzej wyglądać będzie prawa obrona, zapewne zagra Djouoru i kto by nie zagrał przeciwko niemu z ekipy City, to Szwajcar będzie miał problemy. Jeśli chodzi o czwartego obrońce: Per dobrze czyta grę, ale jest wolny, mało zwinny...ciężko mu będzie z Aguero czy z Silvą.

chudydzik203 66

chudydzik203

Użytkownik
znalezione w internecie
&quot;Większymi problemami kadrowymi zmagać się będą w niedzielę przyjezdni. Kontuzjowani są nie tylko Jack Wilshere czy Kieran Gibbs, ale także Andre Santos, Bacary Sagna oraz Abou Diaby. Manchester City, który nie będzie mógł skorzystać jedynie z zawieszonego Clichy&#39;ego, zapowiedział z kolei grę w najsilniejszym składzie. &quot;
MC bedzie chciało wygrać mecz na szczycie aut własnego boiska wysoka forma najlepszego napastnika (myśle tu o Ballotellim) praktycznie wszystkie rzeczy przemawiają za wygraną gospodarzy w tym spotkaniu. Mecze na szczycie jednak mają to do siebie że każdy wynik jest możliwy tym bardziej że Arsenal ma w składzie najlepszego obecnie piłkarza/napastnika na świecie (van Persie) który złapał formę, jednak sam zawodnik meczu nie wygra. Myślę że Mancini ustawi tak swoich zawodników żeby osiągnąć lepszy rezultat od bardziej utytułowanego rywala, obstawiam wynik 2:0 , 2:1

Otrzymane punkty reputacji: +2
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Heh Vermalen na boku to nie problem.
To prawda. Nie jest problem dla niego gra na prawej stronie, gdyż jak wiemy w Ajaxie, grywał na tej stronie.
znalezione w internecie
Nie trzeba szukać w internecie, żeby wiedzieć z jakimi problemami kadrowymi zmaga się Arsenal... Wystarczy po prostu śledzić ligę Angielska.

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Premier League
Spotkanie: Man City - Arsenal
Typ: Zespół 2 zwycięży, a w meczu padnie więcej niż 2,5 gola
Kurs: 7.50
Bukmacher: Bwin
Analiza: W niedziele szykuje nam się hit tej kolejki Premier League, bowiem City zagra z Arsenalem. Kurs bardzo wysoki i przy odrobinie szczęścia, może idealnie trafić. Over 2.5 jest bardzo prawdopodobny przy tak istotnych spotkaniach, a wygrana Kanonierów również jest możliwa. Na pewno w postaci faworyta mecz rozpoczną zawodnicy Manciniego, ale podobna sytuacja była, gdy ekipa Wengera grała z Chelsea. Kanonierzy ostatecznie wygrali z The Blues i wierzę, że Arsenal jest w stanie wygrać z Obywatelami, tym bardziej, że nie wiemy w jakiej formie prezentują się oni po porażce z Chelsea. Oczywiście jestem świadomy tego, że City może zrobić z The Gunners to samo co z United kilka miesięcy temu, lecz bądźmy dobrej myśli. Arsenal w ciągu ostatnich kilku tygodni znacznie poprawił swoją grę, wygrywają mecz za meczem i w głównej mierze wielu ludzi uważa, że to wszystko dzięki Robinowi van Persiemu, jednak ja jestem innego zdania. Owszem, podopieczni Wengera dzięki van Persiemu zdobywają bramki, ale to cała drużyna pracuje, by wygrać spotkanie, a jeden zawodnik nie jest w stanie wygrać całego pojedynku. Tacy zawodnicy jak Koscielny, Song czy Walcott prezentują się bardzo dobrze, zwłaszcza Ci pierwsi dwaj grają ostatnio kapitalne zawody. Dlatego cała linia ofensywna Arsenalu stara się pomagać Robinowi, a to, że jest tak wybitnym napastnikiem, to nie wina Wengera. Na dodatek, to drużyna z Emirates Stadium nie wyjdzie na to spotkanie w roli faworyta, co oznacza, że większa presja będzie ciążyć na drużynie Manciniego i porażka będzie najprawdopodobniej oznaczała dla nich opuszczenie fotelu lidera. Arsenal nie ma nic do stracenia i nawet jeśli ulegną na Etihad Stadium, to nikt im nie będzie miał tego za złe, zaś porażka Obywateli będzie zaskoczeniem i wydaję mi się, że tak właśnie się stanie. Kanonierzy nie będą pod aż taką presją jak gospodarze i jestem pewny, że na boisko wyjdą maksymalnie skoncentrowani i sprawią niespodziankę kibicom Manchesteru.
Moje pozostałe typy:
Van Persie goal @ 2.50 bwin ⛔
2-1 dla Arsenalu @ 23.00 bwin ⛔
Więcej niż 4.5 żółtych kartek @ 1.53 bwin ✅
Czerwona kartka @ 3.75 bwin ⛔

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Pomyślicie... szalony, niepoważny, głupi, strata kasy itd. itd. ;) Ale ja jutro za skromną 10 idę do STS postawić sobie over 6.5 po kursie 22 ;) Emocje bo gra Arsenal wiadomo będą, ale żeby było jeszcze lepiej pójdzie taki oto typ ????
Biorąc pod uwagę, potencjał ofensywny drużyn i defensywę Arsenalu, która oprócz Vermaelena i Kościelnego nie ma za bardzo kim postraszyć ;) Strzelam, że będzie bramkowa powtórka ze Stamford Bridge ????
Go Go Gunners!

grubas 397

grubas

Użytkownik
Man City v Arsenal - City -1,5 @2,75 ⛔

City w meczu z Chelsea mogło spokojnie wygrać. W I połowie dwie dobre sytuacje + niepodyktowany karny. Ogólnie forma jest, atak gra nadal na dobrym poziomie. Dalej podtrzymuję, że obrona dobrze sobie radzi z rozbijaniem ataków po ziemi. Mecz u siebie, więc dodatkowo dochodzi czucie boiska. Na własnym stadionie City naprawdę dobrze gra w obronie. Jutro przyjeżdża Arsenal, który wybitną defensywą poszczycić się nie może. Owszem, jest zdecydowana poprawa względem początku sezonu, ale nadal ta obrona jest do rozbicia. Szczęsny może nie mieć zbyt wiele do powiedzenia przy plasowanych strzałach Aguero, Balotelliego czy Silvy. Bardzo dobrze gra ostatnio van Persie, jednak wątpię by mógł w pojedynkę wygrać mecz. Cityt ma więcej atutów i lepszy skład, więc jutro powinno wygrać.

Powodzenia ????

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Man City - Arsenal

Zacznijmy od bilansu domowego Citizens - 7-0-0 - ktory na pierwszy rzut oka robi niesamowite wrazenie ! A teraz z kim to narazie mierzyli sie podopieczni Manciniego :

- Swansea

- Wigan

- Everton

- Aston V

- Wolves

- Newcastle

- Norwich

Wszyscy zostali jednoglosnie zmieceni na stadionie Etihad w Manchesterze. Jedynym tak naprawde przed meczem rywalem, ktory mogl pomieszac szyki Citizens, byl zespol Castle aczkolwiek wchodzil wlasnie w trudny etap spotkan z najlepszymi i tez musial odpowiednio zarzadzic silami manager Padrew.

Dostajemy odpowiedz ktora brzmi, ze City tak naprawde w potyczkach domowych nie podjelo jeszcze mocnego rywala ! Na dzien dzisiejszy z pierwszej 10 tylko Castle, Norwich i Aston V to ekipy ktore odwiedzily Manchester. Pozostale 4 to rywale z 2giej dziesiatki tabeli takze smialo mozna powiedziec, ze po prostu zespoly do zbicia. I tak tez bylo.

Arsenal wyszedl juz dawno z poczatkowego kryzysu. Cala Anglia i pilkarska Europa spekulowala, ze Kanonierzy po prostu ten sezon spisza na straty ale jak widac, nie koniecznie tak musi byc. Przede wszystkim jedna postac - Robin Van Persie. To jest czlowiek o ktorym Wenger zapewne mysli nawet jak myje zeby, bo nie daj Bog kontuzja, i Arsenal jest w powaznych tarapatach...

City maja teraz swoj okres proby - Liverpool (1-1), w miedzyczasie Norwich (5-1), Chelsea (1-2) i teraz Arsenal. Jak narazie ocena tego okresu to w skali szkolnej 2, bo oba mecze konczyli w 10 ! Jedynie usprawiedliwienie moze byc takie, ze byly to mecze wyjazdowe.

Mlodziez Wengera rozegrala juz mecze z kazdym w zasiegu mocy :

- Pool 0-2 (dom)

- United 2-8 (wyjazd)

- Spurs 1-2 (wyjazd)

- Chelsea 5-3 (wyjazd)

Bilans - 1 wygrana i 3 porazki - to napewno za slabo jak na nich. Ale poczatek sezonu a teraz, to moznaby rzec - 2 rozne Arsenale. I ja w to wierze, ze Mlodzi sa w stanie to udowodnic dzis.

City zaczyna wkoncu odczuwac trudy sezonu - wysokie zwyciestwa w prawie kazdym meczu (w az 11 spotkaniach w lidze padalo 4 lub wiecej goli w ich meczach !!!) musza sie odbic na postawie graczy.

Reasumujac przyjezdza ekipa mlodych i zdolnych graczy z ich przywodca - RVP - na czele. Sa w formie, co udowadniaja ostatnie 3 wyjazdowe zwyciestwa w dobrym stylu. City na wlasnym obiekcie czuje bilans ktory maja i srednia strzelanych goli na wlasna korzysc, ale Ci rywale nie byli az tak wymagajacy. Zadyszka przedswiateczna da wkoncu o sobie znac i &quot;szejkom&quot; takze bez zwyciestwa tym razem na Etihad, ale mozliwe ze z podzialem punktow.

Man City - Arsenal X2 @ 2.20

ice29 251

ice29

Użytkownik
Osobiście nie rozumiem szukania tutaj niespodzianki i stawiania na Arsenal. Tydzień temu City doznało pierwszej porażki w lidze. Decydującym czynnikiem była czerwona kartka dla obywateli, bo wcześniej przewazali na boisku. Po tym wydarzeniu Mancini postawił na defensywę i po stracie gola na boisku nie było czołowych zawodników, którzy odpowiadali za grę ofensywną (jeden Balotelli). Pierwszym czynnikiem przemawiającym za City jest własne boisko. Drugim słaba defensywa Arsenalu i ogromna siła rażenia City. Ofensywa Arsenalu uzelażniona jest natomiast od będącego w genialnej formie RvP. Jeśli obywatelom uda się upilonować tego zawodnika o wygraną powinno być łatwo. W lidze nie mają sobie równych, Arsenal poza holendrem nie ma argumentów, żeby zagrozić Manchesterowi. Arsenal w formie? Zgadzam się, jednak to dzisiaj nie wystarczy na dużo lepszych liderów PL.

typy:
City @ 1.8 9/10
City handi -1,5/-2.5 @ 3.0/6.0 4/10 ; 2/10
City over 2.5 @ 3.25 4/10
over 3.5 @ 2.505/10

PS:miki9971 bardzo ciekawy typ na dużą ilość bramek, osobiście myślę, że City dzisiaj sporo strzeli, jednak jest to drużyna która lubi też tracić bramki.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
To prawda. Nie jest problem dla niego gra na prawej stronie, gdyż jak wiemy w Ajaxie, grywał na tej stronie.
Większej głupoty na tym forum już dawno nie widziałem. Owszem zdarzało mu się grać na boku defensywy, ale nie była to prawa strona a lewa.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tak się zastanawiałem co tu można by pograć nic sensownego nie mogę znaleźć dlatego pierwsza myśl chyba będzie najlepsza:
⚽ MC - Arsenal BTS Tak 1.62 Bet365
Najpierw składy:
Manchester City: Hart - Richards, Kolo Toure, Kompany, Zabaleta - Yaya Toure, Barry, Silva, Nasri - Aguero, Balotelli.

Arsenal: Szczęsny - Djourou, Koscielny, Mertesacker, Vermaelen - Song, Ramsey, Arteta - Walcott, Gervinho, Van Persie.
Silva , Aguero , Balotelli vs Wallcot , Gervinho , RVP. Każdy spodziewa się gradu goli , ja też. W tym sezonie hity kolejki nie zawodzą , bramek pada sporo. Siłę City każdy już chyba poznał , Arsenal miał mały dołek ale chyba z niego już wyszedł , w wielkim gazie Van Persie i nie ukrywam , że to na niego dziś głównie liczę. Clichy pauzuje za czerwoną kartkę z meczu z Chelsea , na jego pozycji zagra nominalny prawy obrońca - Pablo Zabaleta. Też może być to jakieś ułatwienie. Nie ma co się rozpisywać , bo wyżej wszystko fajnie zostało opisane :!: Liczę na duużą ilość bramek a po cichu na 3pkt Kanonierów ;) Na Stamford Bridge też nikt na nich nie stawiał.
e/okazji było co nie miara ale wynik jest wynikiem

chudydzik203 66

chudydzik203

Użytkownik
Na gorąco .. Ładne widowisko stworzyły oba zespoły, typ przed meczem wszedł, bardzo dobre spotkanie rozegrał Yaya Toure, końcówka meczu i 2 groźne strzały Vermaelena, mimo zwycięstwa błękitno-niebieskich pozostaje lekki niedosyt jak dla mnie mecz powinien skończyć się remisem. Sytuacja z 2 połowy kiedy sędzia nie zauważył zagrania ręką wypaczył wynik meczu.

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Zupełnie nie zgodzę się co do tego że mecz powinien skończyć się remisem. City już z Chelsea pokpili sprawę i skończyło się jak się skończyło, choć jak by sędziował to inny sędzia to raczej MC zdobyło by 3 pkt. Dzisiaj podobnie, tylko przez swoją nieskuteczność (i poniekąd dobre interwencje Szczeniaka ???? ) musieli się denerwować w końcówce. Mając takich ludzi z przodu zdecydowanie wcześniej powinni rozstrzygnąć ten pojedynek.
Ogólnie mecz żywy, sporo sytuacji podbramkowych ale skuteczność dość marna. ???? Ale nie było to zmarnowane 90min przed TV, w odróżnieniu od wczorajszego spotkania Chelsea... Niech ktoś mi powie co w ekipie z Londynu robi niejaki Mata... przecież on nawet z rzutu rożnego nie dał rady dośrodkować, same straty i błędy. Ale to nie miejsce na pastwienie się nad Chelsea, niech Abramowicz weźmie miotłę i pozamiata w tym klubie bo te Maty czy Torresy tylko straszą nazwiskami, może uda się jeszcze odzyskać trochę wsadzonej w nich kasy. :p

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Dzisiaj podobnie, tylko przez swoją nieskuteczność (i poniekąd dobre interwencje Szczeniaka ) musieli się denerwować w końcówce.
To samo może powiedzieć o City , że gdyby nie Hart to by przegrali. Obie ekipy miały bdb sytuacje do zdobycia gola , ale i obie miały w swoich ekipach świetnych bramkarzy. Mecz był w miarę wyrównany z lekkim wskazaniem na City , i stąd pewnie dzik napisał , że remis byłby sprawiedliwym wynikiem. Wedle uznania ;)
Ogólnie mecz żywy, sporo sytuacji podbramkowych ale skuteczność dość marna. Nie było to zmarnowane 90min przed TV. ;p
Z tym się zgodzę. Dobry , szybki , waleczny mecz. Było trochę niedokładności ale to szczegół. Było wszystko , sporo okazji , piękne interwencje , dużo walki , aby goli mało.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Może takiego klasyku nam akurat brakowało? Na myśli mam walki co nie miara, wiele zaprzepaszczonych szans, zmartwienia kibiców do ostatniej minuty i ta jedna jedyna bramka?
W porównaniu do poprzednich szlagierów to z pewnością ;) Niemniej nie mówię, że na SB brakowało emocji, ale jednak był to inny mecz.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Większej głupoty na tym forum już dawno nie widziałem. Owszem zdarzało mu się grać na boku defensywy, ale nie była to prawa strona a lewa.
Przyznaję... Gafa roku -.- który akurat dzięki Bogu już się kończy... Masz rację kudłaty, była to lewa strona...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom