>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hit 15. Kolejki: Bayern Monachium - Borussia Dortmund 01.12.2012

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Bayern Monachium - Borussia Dortmund

Oferta mało optymistyczna, wydawało mi się że skoro jest to absolutny hit jesienie, grają w nim zespoły: pierwszy który wyszedł w Lidze Mistrzów z grupy śmierci, a druga drużyna która przygniata rywali to będziemy mieli w miarę wyrównaną ofertę. Nie jest tak i każdy, kto będzie próbował grać coś w stronę Bayernu będzie stratny. Ja rozumiem dystans jaki jest w lidze, ale w meczy, kiedy na przeciw siebie staną oba zespoły nie szukałbym wyraźnej różnicy. Żałować można tak dużej straty BVB, ale uważam że ten mecz wcale nie musi na tym stracić, praktycznie rzecz ujmując liczy się w tym momencie prestiż, a Borussia jak wszyscy dobrze pamiętamy ten prestiż w ostatnim czasie Bayernowi zabierała. Więc dla BVB jest to szansa, na podtrzymanie myśli o mistrzostwie, dla Bayernu jest to raczej walka o honor. A nawiasem mówić...

Jestem Bogiem, wyobraź to sobie...

Szacunek dla całej trójki Polaków z Dortmundu, robią naprawdę świetną robotę, promują rodzimą piłkę na zachodzie, dzięki temu następnie mają szansę spróbować się w Bundeslidze, Rudnevs niech będzie przykładem. Skupić chciałem się przede wszystkimi na Lewandowskim, który na naszych oczach wyrósł na gwiazdę światowego formatu. Dziś ma dziewięć bramek na swoim koncie, stała się faworytem do korony króla strzelców, wobec niemocy Huntelaara i powrotu Gomeza, który będzie dzielił czas na boisku z Mandzukicem, wydaje mi się, że Lewy jeśli zostanie w Bundeslidze i utrzyma formę, nie ma jak tej korony nie zdobyć. Rzadko mówi się o statystykach Roberta generalnie w całej swojej przygodzie z Bundesligą, przytoczę je bo robią naprawdę piorunujące wrażenie: w 80 spotkaniach, Robert strzeliła 39 goli i dołożył 16 asyst, nie ma się czemu dziwić że są nim zainteresowane największe kluby świata.​

Mario Götze i Marco Reus​

Zastanawialiście się kiedyś kim będą następcy Messiego i Cristiano Ronaldo. W Borussia Dortmund chyba mają takich dwóch ;). Efekty pompowania pieniędzy w szkolenie młodzieży w Niemczech chyba przerosły oczekiwania. Rok w rok na niemieckich boiskach pojawia się ktoś nowy, zdolny, z bajeczną techniką, ale Ci dwaj chyba wybijają się przed szereg. Obaj grali z Realem, wcześniej z Bayernem jakby był to dla chleb powszedni, Götze może arogancko, ale w spotkaniu z Manchester City najzwyczajniej pokazał angielskim zawodnikom miejsce w szeregu.

Borussia ma jednak podstawowy problem z tą zdolną młodzieżą, z Lewandowskim, z innymi zawodnikami. Nie mają zmienników, muszą grać w każdym spotkaniu żelazną jedenastką, co powoduje że tak jak w środku tygodnia zremisowali z Fortuną, chociaż w normalnych okolicznościach nie mieliby najmniejszego problemu z uporaniem się z wyraźnie słabsza drużyna. Spotkanie z Bayernem będzie diametralnie inne, przy maksymalnej mobilizacji, w najmocniejszym składzie Borussia wyjdzie na boisko żeby wygrać.

Nie miliony, a talent, nie gwiazdy, a zespół. Mandzukić w Monachium!

Idealny przykład, że w zespole na pewnym poziomie, nie trzeba mieć wielkiego nazwiska, by wejść do składu i robić różnicę. Chorwat przyszedł do zespołu z Bawarii za małe pieniądze, 13 milinów i od razu zaczął z wysokiego pułapu, miał być alternatywą dla Gomeza, miał dać konkurencję w ataku, której brakowało w ubiegłorocznym finale Ligi Mistrzów. Okazało się, że wyrósł na pierwszoplanowa postać w zespole, pokazał że jest w stanie odstawić niemieckiego super strzelca w kąt, że nie liczą się pieniądze jakie za ciebie zapłacili, ale prawdziwy talent.

Bayern odwrotnie niż Borussia nie ma problemów kadrowych, nawet jakby je miał to ma na tyle szeroką ławkę, że byłyby mało istotne. Okazuje się jednak, że i nadmiar nie jest tym do czego profesjonale kluby powinny dążyć. W Bayernie jesteśmy świadkami zbyt dużej rotacji, która skutecznie wyhamowuje potencjał. Tak na prawdę, nie wiemy na co stać dziś drużynę z Monachium. Są pewnie gdzieś na poziomie Barcelony, ale czy są dziś od nich zespołem lepszym, na część pytań uzyskamy odpowiedź gdy Bayern zmierzy się ze swoim fatum, z Dortmundem.

A wszystko to na Allianz Arena...

Na rozpalonej do granic czerwoności Allianz Arena, przy aplauzie ponad siedemdziesięciu tysięcy widzów, dwa zwaśnione kluby stoczą bój. Tylko jedna drużyna wyjdzie z niego zwycięsko, remis dla Dortmundu będzie jak porażka, która nie zniweluje straty punktowej na tyle by bezpośrednio stanąć za placami Gwiazdy Południa. Bayern remis przyjmie z pokorą, nadal będzie mógł samotnie zmierzać po mistrzowską paterę.

Zapraszam do dyskusji.

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Kompletnie nie rozumiem tekstu o Mandzukiciu. Chyba nie miałeś kogo tam wstawić, więc napisałeś o Chorwacie. Odstawił w kąt Gomeza? W jaki sposób? Co zrobił? Gomez miał długą kontuzję i to dzięki niej Mandzu tak naprawdę grał i strzelał.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Kompletnie nie rozumiem tekstu o Mandzukiciu. Chyba nie miałeś kogo tam wstawić, więc napisałeś o Chorwacie. Odstawił w kąt Gomeza? W jaki sposób? Co zrobił? Gomez miał długą kontuzję i to dzięki niej Mandzu tak naprawdę grał i strzelał.
pokazał że jest w stanie odstawić niemieckiego super strzelca w kąt
Nie napisałem, że odstawił, napisałem że jest w stanie, a to różnica. Osobiście uważam Chorwata za odkrycie tego sezon, może nie do końca tego. Jest to trafny, tani transfer Bayernu, który się spłaca, inne transfery choć było ich kilka to ciężko powiedzieć czy celne. Martinez nie jest wart 40 baniek, Shaqiri robi dobre wrażanie, ale liczby za nim nie przemawiają. Pizarro to jeszcze inna historia.
Zamiarem było zestawienie dwóch najlepszych strzelców BL, Lewego i Mandzukica ;).

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
FC Bayern München - Borussia Dortmund 1,77 10/10 1:1 ⛔
Kibiców Borussi przybyło ostatnio jak grzybów po deszczu, ale czas się ocknąć i zobaczyć, że jesteśmy na forum bukmacherskim.
Dla mnie pewnym faworytem jest Bayern Monachium. Po tylu meczach z Dortmundem, a raczej kompromitacjach Bawarczyków, na pewno będą chcieli się odgryźć na Allianz Arena i zdobyć te 40 punktów w lidze.
Wystarczy spojrzeć na wyniki Bayernu. Miażdżą w ataku, strzelają aż miło. 40 strzelonych, 5 straconych, bilans bramkowy +35!
Do tego co zauważyłem to Bayern gra mądrze. Z ekipami które strzelały dość sporo bramek i są w czołówce, mam tu na myśli Hannover i Eintracht, Bayern nie stracił ani jednej bramki, a zdobył razem 7.
Druga sprawa to jeżeli ktoś traci sporo bramek w Bundeslidze jak Hannover to Bawarczycy to wykorzystują niemiłosiernie, a Dortmund co mecz traci bramkę.
W ostatnich 6 spotkaniach Borussia straciła 7 bramek, czyli wychodzi prawie bramka na mecz, to tylko świadczy o słabych szykach obronnych mistrzów Niemiec.
Presja moim zdaniem jest większa na podopiecznych Jurgena Kloppa, brak rotacji w składzie, do tego gra w LM, to się wszystko odbije na Allianz Arena. Osobiście też uważam, że nie prędko Dortmund powtórzy sukces z ostatnich dwóch sezonów.
Wystarczy spojrzeć na wyniki z poprzedniego sezonu Borussii, a tego. Widać gołym okiem, że w tym sezonie kuleje ich defensywa.
Różnica pomiędzy Bayernem, a Borussią jest teraz taka, że Ci pierwsi wygrywają pewnie do zera, a Ci drudzy tracą bramki i mają gorszy atak.
Również ciekawym typem wydaje się być over 2,5. Lecz sam go odpuszczam, bo równie dobrze może tu być 2:0 i bez fajerwerków jak w poprzednim sezonie np. 5:2.

P 6

paulsien

Użytkownik
Nie rozumiem jednego wszyscy jarają się Lewandowskim, ale nikt nie zauważa, że Mario Götze i Marco Reus wypracowują mu kapitalne okazje do zdobycia bramki, bądźmy szczerzy, w meczu z Fortuną zabrakło tego pierwszego i nasz Robercik nie istniał na boisku. To samo jest w naszej reprezentacji. Z Borussią są dwa epizody Liga Mistrzów w której grają mega zmotywowani i Bundesliga w której grają padlinę. W Bayernie z kolei nie wiadomo jak wygląda sprawa z Robbenem. Ja jednak byłbym skłonny postawić na gospodarzy. Bilans bramkowy +35 mówi sam za siebie. Chociaż powiem szczerze, że kursy nie co mnie zdziwiły. Liczyłem na kursy w granicach 2,10 na Bayern, zobaczymy może do soboty jeszcze skoczy, skoro mamy tyle nowych fanatyków Borussi ;)

dani88 30

dani88

Użytkownik
Nie rozumiem jednego wszyscy jarają się Lewandowskim, ale nikt nie zauważa, że Mario Götze i Marco Reus wypracowują mu kapitalne okazje do zdobycia bramki, bądźmy szczerzy, w meczu z Fortuną zabrakło tego pierwszego i nasz Robercik nie istniał na boisku
Bo Lewandowski w Borussi jak i w naszej reprezentacji czuje się jak &quot;Król&quot; i tylko czeka na piłki od partnerów.W Borussia ma mu kto podawać a w kadrze troche gorzej stąd tam jest gwiazdą a tu wyróżniającym się zawodnikiem(dawno zauważyłem że lewy rzadko kiedy stosuje presing i walczy o odzyskanie piłek przeważnie robią to koledzy)
Bayern Monachium - Borussia Dortmund
Hit hitem ponieważ w końcu zdecydowany lider gra z obrońcą tytułu który wg mnie jest już rozstrzygnięty.Patrząc na forme jak i meczu obydwóch drużyn trudno wysunąć inny wniosek jak tylko ten że zwycięzca jest jeden to Bayern!
Z drugiej strony w takich spotkaniach wszystko może się stać i nie ma co faworyzować nikogo.Móje skromne przeczucie to remis a typ który bym polecał to:
Liczba bramek 2-3
buk Betclic
kurs 2

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Lewandowski gra dobrze, bo wokół siebie ma takich grajków jak Reus, Goetze czy Gundogan. Bez nich byłby przeciętniakiem. Pamięta ktoś jeszcze Barriosa? Z nim była taka sama sytuacja, City, Chelsea, Bayern czy Real, wszyscy się nim interesowali. A teraz słuch o nim zaginął. A Paragwajczyk strzelał, bo miał Kagawe, Sahina czy wspomnianego Goetze.
To dlaczego imponuje mi Mandzukić, to jest to, że Chorwat strzelał bramki w słabym w ostatnich sezonach Wolfsburgu i pokazał się z bardzo dobrej strony na Euro, gdzie rywalami nie była Grecja czy Czechy, tylko Hiszpania i Włochy ????
Jako, że jestem kibicem Bayernu to przy tym meczu nic nie będę typował, ale mogę podawać najnowsze fakty, a one są takie:
-Robben MOŻE zasiądzie na ławce, nie słuchajcie Borka, który wczoraj jarał się, że lekarze Bayernu nic nie robią całymi dniami tylko stawiają na nogi Arjena, który MUSI zagrać z BVB. Nic takiego w Monachium się nie dzieje, Heynckes sam powiedział, że wątpi, że Arjen zagra minutę w tym spotkaniu i ja bym w to wierzył.
-dziwna sytuacja z Boatengiem, który po kontuzji był już dwa razy na ławce Bayernu a nie grał nawet minuty. Jerome jest obecnie lepszym obrońcą niż Badstuber i to on powinien grać obok rewelacyjnego ostatnio Dantego.
Neuer- Lahm, Dante, Badstuber, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger, Mueller, Kroos, Ribery - Mandzukić
Warto tu wspomnieć o Dante, który robi na mnie ogromne wrażenie. Nie wierzyłem, że przyjdzie środkowy obrońca za około 5mln euro i tyle da drużynie. On gra ostatnio niemal bezbłędnie w obronie i jest groźny w ataku ( kilka groźnych strzałów z głowy z Valencią, gol z H96, poprzeczka z Norymbergą). Według mnie obok Mandzukicia to najlepszy transfer.
Liczę na otwarty mecz i sporo bramek, zwłaszcza w stronę gospodarzy ????

popijava 87

popijava

Użytkownik
Nie rozumiem jednego wszyscy jarają się Lewandowskim, ale nikt nie zauważa, że Mario Götze i Marco Reus wypracowują mu kapitalne okazje do zdobycia bramki, bądźmy szczerzy, w meczu z Fortuną zabrakło tego pierwszego i nasz Robercik nie istniał na boisku.
Podobno Messi też nie istnieje bez Xaviego i Iniesty. Nóż się w kieszeni otwiera, jak się czyta takie teksty.
Po to jest drużyna, by ze sobą współpracowała. Jest podział zadań na boisku, a skoro Robert jest napastnikiem, to Götze, Reus i inni nie będą grać do Piszczka czy Weidenfellera. Nasza kadra nie ma tak klasowych graczy, a ponadto nie jest tak zgrana, więc pretensje do Roberta, to jak pretensje do garbatego, że ma krzywe dzieci. Zaś co do samego meczu, to faworytem jest Bayern, ale Borussia ma na nich patent. Nie opłaca się grać na Bawarczyków po takich kursach jak obecnie. Value jest na zwycięstwo gości. Borussia nie przegrała ani z Obywatelemi, ani z Realem na wyjeździe. Była bliższa 3 punktów niż rywale. Bayern w lidze gra skutecznie, choć sama gra dupy nie urywa. jeśli Dortmund zagra tak jak w CL, to spokojnie może wygrać.

C 0

crashewski

Użytkownik
Nie rozumiem jednego wszyscy jarają się Lewandowskim, ale nikt nie zauważa, że Mario Götze i Marco Reus wypracowują mu kapitalne okazje do zdobycia bramki, bądźmy szczerzy, w meczu z Fortuną zabrakło tego pierwszego i nasz Robercik nie istniał na boisku. To samo jest w naszej reprezentacji. Z Borussią są dwa epizody Liga Mistrzów w której grają mega zmotywowani i Bundesliga w której grają padlinę. W Bayernie z kolei nie wiadomo jak wygląda sprawa z Robbenem. Ja jednak byłbym skłonny postawić na gospodarzy. Bilans bramkowy +35 mówi sam za siebie. Chociaż powiem szczerze, że kursy nie co mnie zdziwiły. Liczyłem na kursy w granicach 2,10 na Bayern, zobaczymy może do soboty jeszcze skoczy, skoro mamy tyle nowych fanatyków Borussi ;)
Nie jestem fanem Roberta, ale jako patriota zawsze cieszę się po jego bramkach. Przed ostatnimi &quot;dubletami&quot; jego konto bramkowe stało, za to miał asyste, potem znów asyste. Wtedy mówi się przecież napastnika rozlicza się z bramek. Teraz gdy strzela znów komuś nie pasuje bo nie wyprowadza akcji. Dla mnie prawdziwy napastnik to osoba która sterzla bramki, która jest tam gdzie powinna, zastawia się, dokłada nogę. Poza tym gra na szpicy. A nie na prawej czy lewej flance.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Nie jestem fanem Roberta, ale jako patriota zawsze cieszę się po jego bramkach. Przed ostatnimi &quot;dubletami&quot; jego konto bramkowe stało, za to miał asyste, potem znów asyste. Wtedy mówi się przecież napastnika rozlicza się z bramek. Teraz gdy strzela znów komuś nie pasuje bo nie wyprowadza akcji. Dla mnie prawdziwy napastnik to osoba która sterzla bramki, która jest tam gdzie powinna, zastawia się, dokłada nogę. Poza tym gra na szpicy. A nie na prawej czy lewej flance.
Dokładnie.
Taką taktykę przyjęła Borussia i tak dobierała sobie ludzi do gry aby w ten sposób grać. Chciałaby grać coś innego, to kupiłaby innego chłopa niż Reus czy Lewandowski. Pasuje idealnie pod taką wizję Kloppa i koniec. Wchodzi idealnie na głowę, gra bardzo dobrze tyłem do bramki, jest dobry technicznie (przyjęcie, zwód) a co najważniejsze jest tam gdzie ma być. Ma ten instynkt napastnika, strzela bramki, kursy na jego gol są porównywalne do dzisiejszych Messiego i Falcao a wszyscy doszukują się znowu drugiego dna. Potwierdzacie swoimi pretensjami typową mentalność Polaka, a powinniśmy się przyglądać jak rozwija się w końcu porządny zawodnik w czołowym europejskim klubie i nie jest nim bramkarz.
Borussia w tym meczu na pewno nie popuści, bo zawsze jest to mecz przeciwko Bayernowi. Przed takim meczem odchodzi na bok temat straty do lidera a włącza się pełna koncentracja. Bayern też nie zachwyca, ale w jego przypadku to wystarcza. Borussii brakuje kropki nad &quot;i&quot; i przez to pokutuje swoimi wynikami.
Dla mnie sobotni mecz no bet aby w spokoju go obejrzeć. Myślę że pojedynek nie zawiedzie, bo Borussia musi ten mecz wygrać, ale każdy z nas wie jaki jest Bayern i na pewno się przed nimi nie położy.

micolinho 16

micolinho

Użytkownik
Szczerze to prawda jest taka, że zaczynamy się czepiać Lewandowskiego, który w tej chwili ma forme, strzela, zachowuje sie, jak przystalo na napastnika.... Dla przykładu Torres ma problem ze strzelaniem w Chelsea i tez mu sie dupe obrabia, więc troche wypośrodkujcie... Dla mnie Lewy jest lepszy do Mandzukicia, ktorego gra zalezy w 99pro od skrzydlowych czy Kroosa. Jesli chodzi o nasza super mentalnosc to powiem tak: po meczu z City Gotze i Reus mieli pelno niewykorzystanych okazji, niemiecka praca obarczyla wtedy wina Lewego za niewykorzystanie okazji.. JEDNEJ OKAZJI nikt nie wspominał o Goetza 3-4 ... My natomiast wychwalamy REusa i Goetze i to jest smieszne bo prawda jest taka, ze nie ma co umniejszac ich umiejetności, ale Lewy potrafi grać i nie jest zwyklym pionkiem jakim według mnie jest Mandzukic w Bayernie.. Robert świetnie się zastaiwa, umie sie znaleźć... (w meczu z Obywatelami przepychał Kompanego jak dziecioczka).
PS-Kazdy napastnik musi liczyc na podania od pomocnikow, bo sam sobie nie poda ????

Co do samego spotkania to trudno nie zauwazyc wielkiej formy Bawarczyków, do tego dochodzi chęc zemsty na Borusi, pokazania kibicom, kto rzadzi w BL... Szczerze na dzien dzisiejszy uwazam, ze Bayern wygra ten mecz i kazdy inny rezultat bedzie dla mnie lekkim zdziwieniem. Borusia nie bedzie musiala sie otworzyc, a Bayern z taka forma to maszynka do zdobywania bramek.

P 991

parodia

Użytkownik
http://www.bayern.munchen.pl/art/show/zasugujemy-na-lepszy-komentarz/11171
Może jest to lekki off-top ale dla mnie jako zagorzałego kibica Bayernu takie coś nie może przejść obojętnie. Mecze Bayernu choć mam Eurosport2 od dzisiaj oglądam w internecie z angielskim komentarzem. Ja rozumiem trójka Polaków, ale jak już ludzie wspomnieli obowiązuje jakaś etyka dziennikarska. Poza tym oglądając mecz Freiburg - Bayern chce dowiedzieć się parę ciekawych rzeczy np. na temat Freiburga, a nie pierd.... o BIG3 z sraczkowatych.

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Dla mnie to wszystko co dzieję się w BVB i otoczce polaków to paranoja. Robert wyrósł z nikogo na piłkarza pierwszej 20stki i nagle &#39;lansuje&#39; się jakby to on był nr.1 w Borussi, ale jak już ktoś tam napisał - bez &#39;drużyny&#39;. Goetza czy Reus&#39;a i reszty nie słyszelibyśmy o nim specjalnie. W polsce gra ten sam Lewandowski co tam, i pieniądze jak na polskie realia ma duże, a jednak nie zostawia za sobą swych akcji w pamięci. Ponieważ właśnie gra na szpicy i nic po za tym. Stoi i czeka, czeka i stoi.. Dostanie piłkę - może się uda - może nie.
Sam mecz - jeżeli Borussia chce myśleć o czymś więcej niz 2miejsce. To powinna od tego spotkania zacząć wywozić po 3pkt&#39;y. Aczkolwiek patrze na mocny Bayern i mi się to nie widzi.. Ostatnie 2mecze przez oba zespoły były zagrane tak, aby odpoczać przed tym spotkaniem... Reasumując Borussia chce walczyć o mistrzostwo musi wygrać - czyli strzelać.
Bayern ten mecz bierze na poważnie - ponieważ kres Borussi musi kiedyś nastać. Więc też wbiją bramkę.
Mój typ to over 2.5 1.65 Bet365 800pln
+ zobaczymy jakie składy i ew. obie strzelą..
albo dołoże jeszcze do overa.

M 56

medjyk

Użytkownik
Obie ekipy w formie. Bayern po porażkach w 2 ostatnich sezonach jeszcze lepszy i jeszcze bardziej zdeterminowany. Borussia jednak zawsze pokazuje, że do meczy z wielkimi rywalami nie trzeba ich dodatkowo mobilizować-pokazały to mecze z Bayernem i w mecze w LM. W ostatnich 5 meczach z Bayernem 4 zwyciestwa i ostatni porażka w superpucharze, ale wiadomo jak gra BVB na początku sezonu. Ostatnich ligowych meczów nie będę przytaczał bo wiadomo dlaczego Dortmund zremisował z Fortuną. Piłkarze BVB na pewno zagrają na 100% bo ten mecz będzie oglądać cała Europa i jest to szansa żeby się wypromować i dostać podwyżkę w Borussi albo przejść do innego klubu. Dodatkowo BVB potrzebuje pkt bo ostatnio przegonił ich Leverkusen, a za plecami Schalke. W Dortmundzie ostatnio odpoczywało 3 kluczowych graczy, a i cały zespół który grał raczej się nie zmęczył i myślami był przy tym meczu. Teraz wszyscy najważniejsi gracze powinni być do dyspozycji trenera. Bayern niby lepszy w tym sezonie, ale 11pkt robi swoje i mimo, że będą chcieli udowodnić swoją wyższość to jednak wydaje mi się, że Dortmund będzie bardziej zmotywowany do tego meczu. Ostatnie pomiędzy zespołami pokazują, że Klopp znalazł sposób na Bayern-piłkarze BVB niedają się rozpędzić skrzydłom Bawarczyków, dobrze asekurują, więcej biegają, szybko atakują po stracie. W tym meczu tendencja powinna być w mojej ocenie podtrzymana i liczę na przynajmniej remis Borussi.

Bayern Munchen- Borussia Dortmund 2 DNB @ 3,40 bet365 6/10 zwrot
Bayern Munchen- Borussia Dortmund X2 @ 2,02 bet-at-home 9/10 ✅
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;

maniaknhl 4

maniaknhl

Użytkownik
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:WordDocument&gt; &lt;w:View&gt;Normal&lt;/w:View&gt; &lt;w:Zoom&gt;0&lt;/w:Zoom&gt; &lt;w:HyphenationZone&gt;21&lt;/w:HyphenationZone&gt; &lt;w:punctuationKerning/&gt; &lt;w:ValidateAgainstSchemas/&gt; &lt;w:SaveIfXMLInvalid&gt;false&lt;/w:SaveIfXMLInvalid&gt; &lt;w:IgnoreMixedContent&gt;false&lt;/w:IgnoreMixedContent&gt; &lt;w:AlwaysShowPlaceholderText&gt;false&lt;/w:AlwaysShowPlaceholderText&gt; &lt;w:Compatibility&gt; &lt;w:BreakWrappedTables/&gt; &lt;w:SnapToGridInCell/&gt; &lt;w:WrapTextWithPunct/&gt; &lt;w:UseAsianBreakRules/&gt; &lt;w ???? ontGrowAutofit/&gt; &lt;/w:Compatibility&gt; &lt;w:BrowserLevel&gt;MicrosoftInternetExplorer4&lt;/w:BrowserLevel&gt; &lt;/w:WordDocument&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt; Obie ekipy w formie. Bayern po porażkach w 2 ostatnich sezonach jeszcze lepszy i jeszcze bardziej zdeterminowany. Borussia jednak zawsze pokazuje, że do meczy z wielkimi rywalami nie trzeba ich dodatkowo mobilizować-pokazały to mecze z Bayernem i w mecze w LM. W ostatnich 5 meczach z Bayernem 4 zwyciestwa i ostatni porażka w superpucharze, ale wiadomo jak gra BVB na początku sezonu. Ostatnich ligowych meczów nie będę przytaczał bo wiadomo dlaczego Dortmund przegrał z Fortuną. Piłkarze BVB na pewno zagrają na 100% bo ten mecz będzie oglądać cała Europa i jest to szansa żeby się wypromować i dostać podwyżkę w Borussi albo przejść do innego klubu. Dodatkowo BVB potrzebuje pkt bo ostatnio przegonił ich Leverkusen, a za plecami Schalke. W Dortmundzie ostatnio odpoczywało 3 kluczowych graczy, a i cały zespół który grał raczej się nie zmęczył i myślami był przy tym meczu. Teraz wszyscy najważniejsi gracze powinni być do dyspozycji trenera. Bayern niby lepszy w tym sezonie, ale 11pkt robi swoje i mimo, że będą chcieli udowodnić swoją wyższość to jednak wydaje mi się, że Dortmund będzie bardziej zmotywowany do tego meczu. Ostatnie pomiędzy zespołami pokazują, że Klopp znalazł sposób na Bayern-piłkarze BVB niedają się rozpędzić skrzydłom Bawarczyków, dobrze asekurują, więcej biegają, szybko atakują po stracie. W tym meczu tendencja powinna być w mojej ocenie podtrzymana i liczę na przynajmniej remis Borussi.

Bayern Munchen- Borussia Dortmund 2 DNB @ 3,40 bet365 6/10
Bayern Munchen- Borussia Dortmund X2 @ 2,02 bet-at-home 9/10
&lt;!--[if gte mso 9]&gt;&lt;xml&gt; &lt;w:LatentStyles DefLockedState=&quot;false&quot; LatentStyleCount=&quot;156&quot;&gt; &lt;/w:LatentStyles&gt; &lt;/xml&gt;&lt;![endif]--&gt;&lt;!--[if gte mso 10]&gt; &lt;style&gt; /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:&quot;&quot;; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:&quot;Times New Roman&quot;; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} &lt;/style&gt; &lt;![endif]--&gt;
Po pierwsze to borussia nie przegrała z fortuną, a po drugie Bayern jest zdecydowanym faworytem jak już ktoś powiedział ma szeroką kadre i to wystarczy żeby byc mistrzem niemiec w tym sezonie. Moim zdaniem trzeba lapać kurs na Bayern bo pada na łep i szyje, a oglądam już dłuższy czas Bundeslige i tak dysponowanego Mullera i Riberego to nigdy nie widziałem do tego jak zagra Bastian to wogóle petarda, Borussia jak wywiezie remis to będzie dobrze. Gra Bayernu podoba mi sie kiedy nie ma tego egoisty z holandi na boisku. Wogóle widać że to kompletny zespół w tym sezonie nie ma słabych ogniw zmiażdżą Borussie żeby pokazać swoją wyższość jutro Lewy nie strzeli żadnej &quot;fuksiarki&quot; a widać że reus i getze nie zabradzo lubią mu podawać bardziej grają indywidualnie a lahm i spółka wyłączą ich od 1 minuty.

M 56

medjyk

Użytkownik
Po pierwsze to borussia nie przegrała z fortuną, a po drugie Bayern jest zdecydowanym faworytem jak już ktoś powiedział ma szeroką kadre i to wystarczy żeby byc mistrzem niemiec w tym sezonie. Moim zdaniem trzeba lapać kurs na Bayern bo pada na łep i szyje, a oglądam już dłuższy czas Bundeslige i tak dysponowanego Mullera i Riberego to nigdy nie widziałem do tego jak zagra Bastian to wogóle petarda, Borussia jak wywiezie remis to będzie dobrze. Gra Bayernu podoba mi sie kiedy nie ma tego egoisty z holandi na boisku. Wogóle widać że to kompletny zespół w tym sezonie nie ma słabych ogniw zmiażdżą Borussie żeby pokazać swoją wyższość jutro Lewy nie strzeli żadnej &quot;fuksiarki&quot; a widać że reus i getze nie zabradzo lubią mu podawać bardziej grają indywidualnie a lahm i spółka wyłączą ich od 1 minuty.
Już poprawione, zagalopowałem się, ale ten remis to jak porażka, bo na pewno są lepsi, a tamten mecz zlekceważyli, brak gry zespołowej, tylko każdy dryblował, mało ruchu, za późna zmiana na Leitnera i Bayern im odjechał na kolejne 2pkt. Apropo gry Bayernu w ostatnim meczu to w pierwszej połowie to oddali incjatywe Freiburgowi i grali z kontry-byłem w szoku. Zupełnie jakby się zamienili rolami, a Freiburg dał się podpuścić poszły kontry, były błędy i karny, potem czerwona i to ustawiło mecz.
A typy podtrzymuje, widziałem mecze BVB i Bayernu z tego sezonu w bundeslidze i LM oraz poprzednie mecze między nimi i Bayern nawet w Superpucharze miał problemy, mimo, że BVB zdecydowanie było przetrenowane. Bayern drużyna kompletna niby zgadzam się, ale z Borussią ma zawsze problemy, do Riberego doskakuje od razu 3 Dortmundczyków i nici z akcji. Teraz Bayern lepszy i Borussia będzie miała większy problem, ale uważam po tym co grali w LM, że dadzą radę i przynajmniej remis wywiozą.
Bądź bardziej obiektywny bo od razu widać po ostatnim zdaniu twojej wypowiedzi, że nie lubisz Borussi. Każdy ma swoje zdanie kto wygra, w końcu to taki mecz i Bayern może i wygra, ale kurs słaby, nieadekwatny do ryzyka, mniejszy kurs na win Bayernu niż na BVB z podpórką.

maniaknhl 4

maniaknhl

Użytkownik
Jestem jak najbardziej obiektywny, wręcz kibicuje BVB bo chce aby nasi sie wypromowali szczególnie Lewy, ale w drużynie z Monachium w ostatnim meczu nie grało kilku kluczowych zawodników też byli oszczędzani przez trenera. Zresztą nie ma sie co dziwić Bayern bedzie chciał utrzeć nosa BVB (pozbyć głównego pretendenta do mistrzostwa) selekcjoner wystawi rzelazny skład i jeśli wszystko potoczy sie po myśli to wygrają. W ostatnim meczu między tymi druzynami było 2-1 dla Bayernu... niemoc odeszła z poprzednim sezonem Bayern jest zdecydowanie lepszy niż w poprzednim sezonie. a jeśli chodzi Ci o te &quot;fuksiarki&quot; Lewego to chyba przyznasz że ostatnio miał szczęście co do paru goli ???? ja widziałem wszystkie po kilka razy

jaquar 33

jaquar

Użytkownik
Ręce opadają, jak czytam, że Lewy nie istnieje bez Reusa i Gotzego i bez nich byłby przeciętniakiem. Tekst na poziomie polaczka z gimnazjum albo kogoś, kto ogląda same bramki BVB (bo fakt, RL9 xd często strzela pustaki, ale g*wno do tego macie, od tego właśnie jest), a nie całe mecze. To świetny, kompletny napastnik. Gotowy na wielką przygodę w Europie, np. w Anglii. On robi różnicę, jest doskonały, kreatywny jak mało który polski grajek, imponuje mi na każdym kroku. Jak oglądam jak grają*Polacy przeciwko Realowi na Bernabeu, to serducho rośnie. Nie ma w tym żadnego przypadku, od 3-4 lat są tak mocni, że nic - tylko chwalić. Oglądam regularnie Dortmund od 4 sezonów, każdy kto Lewego krytykuje jest dla mnie ślepym osłem. Ale Polak to już taka osobowość, generalnie nie lubimy sukcesów innych i to mnie strasznie boli.
Bayern - Borussia
Wygrywałem w ich ostatnich starciach sporo kasy + flaszkę (kumpel w kościele był jak Hajto, mówił, że to nie ten poziom i Bayern sprowadzi ich wreszcie na ziemię). Byłem pewien zwycięstw BVB, goli Lewandowskiego, ich wielkości, i bezradności Bayernu. Zakładałem się więc i z kumplami i bukami. Stawiałem grube stawki na czyste zwycięstwa, na 1. gola Lewego (wtedy, piętą zdobył). Opłacało się, byłem bardzo przekonany do ich władzy w Bundeslidze. Dzisiaj trochę się to zmienia.
Od czasu dominacji BVB , na 6 spotkań wygrali ich aż 5. Dwukrotnie na Allianz. Porażka w Super Pucharze jedynie. W tym momencie rozsądek mówi mi, że Dortmund 3 pkt. nie wywiezie, ale z drugiej strony jak patrzę na kurs 4,1 to aż szkoda nie zagrać. Mistrz kraju, świetne wyniki w LM, dlaczego mają nie wygrać? Ja bym próbował, mimo tego, że wszyscy wiemy, że Bayern się na nich rzuci, będzie dobry pressing, pewnie ciężki początek - sporo wiatru pod bramką Romana. Jak Dortmund nie pęknie na początku, to wynik będzie otwarty. Liczę na nich, nie tylko, że za nimi jestem od dawna dawna, ale też dlatego, że liga stanie się ciekawsza.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Od czasu dominacji BVB , na 6 spotkań wygrali ich aż 5. Dwukrotnie na Allianz. Porażka w Super Pucharze jedynie. W tym momencie rozsądek mówi mi, że Dortmund 3 pkt. nie wywiezie, ale z drugiej strony jak patrzę na kurs 4,1 to aż szkoda nie zagrać.
Właśnie to samo ja mam w głowie, w Niemczech Superpuchar jest mało prestiżowym spotkaniem, zresztą rok wcześniej Borussia też go przegrała i ja uważam, że ten wynik nic nie mówi w perspektywie kolejnego spotkanie.

Fakty są takie, że BVB ma patent na Bayern, tak jak przez długi czas Barcelona miał patent na Real. Trudno powiedzieć ile ta &quot;dominacja&quot; może trwać. Powiem tylko tyle, że Borussia nigdy nie była faworytem tych spotkań, a i tak wygrywali. Zawsze byłem zdanie, że Bayern wygra, teraz nauczyłem się, że BVB w formie może wygrać z każdym, gdy zagrają tak jak z Realem czego nie można wykluczy to wygrają.

Reasumując może nie faworyzuje, ale skłaniam się ku Dortmundowi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom