>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Hit 13. Kolejki: Borussia Dortmund - Bayern Monachium 23.11.2013

Status
Zamknięty.
K 21

kokimbo

Użytkownik
Ciekawy mecz się zapowiada mimo pewnych osłabień w obydwu drużynach.
Drodzy użytkownicy mam do was pytanie.
Jak uwżacie, opłaca się zagrać grubo na typ - drużyna 2 strzeli przynajmniej jedną bramkę - kurs 1.18 ??
Bardzo proszę moderatora o nie usuwanie posta.
Pozdrawiam

010// to napisz dlaczego uważasz, że warto, albo jakie masz wątpliwości, zamiast zadać pojedyncze pytanie. Ja nie usunąłem dlatego, że pytasz tylko dlatego, że tego typu pytania mało wnoszą do dyskusji.

jendru 156

jendru

Użytkownik
Chcialbym podzielic sie tez kilkoma uwagami dotyczacego meczu BVB-Bayern . Z mojej strony uwazam ze Bvb nie jest tak jak sie wydaje na straconej pozycji .Pierwsze 12.11.kurs wachal sie na Bawarczykow 2,4 dzisaj jest 2,1 czyli.Mysle ze jak by gral Ribery to by bylo jakes 1,8 -1,9 poniwez ta dwojka szybkich szydlowych robi w Bayernie caly dym szukaja sie nawzajem i dobrze rozumieja i tu by byl klucz do zwyciestwa Bawarczykow . .Co do BVB mysle ze Klopp da odpowienie instrukcje co do obrony ale ostatnio widzialem ze Grek wcale nie jest gorszy od Serba subotica - gra bardzo spokojnie jak wszedl z Wolsburgiem dostal dobre noty i gral dobrze .Wielka niewiadoma to nowy nabytek Maneuel .F ale pamietam go z Mainz wcale zly nie byl .rutyna robi swoje tylko w jakiej jest dyspozycji to jest pytanie .???.Wyraznie czego bedzie brakowalo w BVB w takim meczu to brak Ikaya Gündogana to jest kluczowy zawodnik BVB .Ja mysle ze oba zespoly maja zawodnikow co potrafia co ustrzelic i powinny byc gole po bledach obrony i przeczuwam ze mecz zakonczy sie remisem .Pozdro...

maestro12 773

maestro12

Użytkownik
Według mnie warto w tym spotkaniu postawić na kartki a bardziej dokładniej na czerwone kartki, każdy kibic nawet mało znający się na niemieckiej piłce wie że w tym meczu gdzie lider gra z vice-liderem emocji raczej nie powinno zabraknąć a jak są emocje to są i kartki jedne słusznie pokazanie inne trochę mniej. Akurat sędzia tego spotkania jest Manuel Grafe z Berlina który dość często lubi sięgać po kartki na 10 ostatnich spotkań które prowadził pokazał 33 :zoltakartka: w tym 4 ???? więc średnia jest dość wysoka dodatkowo spora ilość tych kartek jest dość kontrowersyjna tj.niesłuszna więc możemy być pewni że i jutro nie każdy zawodnik będzie zadowolony z pracy sędziego. Myślę że typ warty gry gdyż przy tak agresywnej grze jednej i drugiej drużyny wślizgów i fauli raczej nie powinno zabraknąć do tego dochodzi narwany sędzia i typ wchodzi idealnie:grin:

Mój typ:
CZERWONA KARTKA W MECZU - TAK⛔⛔⛔
(Według mnie czerwona kartka powinna być ale sędzia najwidoczniej bał się pokazać kartkę)
kurs: 3,8
Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +7
nakladka 221

nakladka

Użytkownik
Jutro każdy kibic Bundesligi o 18.30 zasiadając przed tv będzie oczekiwał wielkiego wydarzenia sportowego i takie na pewno dostanie. Emocje czysto piłkarskie ale te poza sportowe jak powrót Gotzego do Dortmundu, oczekiwanie kolejnej rundy przy lini bocznej Sammera i Kloppa czy reakcji selekcjonera na zarzuty że kolejni zawodnicy BVB wracają z kontuzjami z zgrupowania. Z pewnością usłyszymy, że Lewandowski będzie chciał dobić przyszłego pracodawce, a Kuba i Robert w Niemczach lepiej współpracują.
Hans Joachim Watze po kontuzjach Hummelsa i Schmelzera mówi o tym, że na razie pasują w pogoni za tytułem mistrza Niemiec.Klopp mówi o, że jego drużyna musi wykonać tytaniczną robotę i zagrać niepowtarzalne spotkanie by powalczyć z Bayernem. Zaś trener Guardiola nie martwi się brakiem Riberiego, którego zastąpi inny świetny gracz, jednak zaznacza, że Bayern nie jest jeszcze jego drużyną. I tak można wymieniać. Generalnie w obliczu kontuzji większośc z nas pomyśli - Bayern pewka, jednak nie zapominajmy, że Dortmund na mega ofensywe i atut 80 tys kibiców, którzy będą uprzykrzać 90 min bawarczykom i przede wszystkim Gotzemu. Nie zapominajmy jak kończyły się ostanie wyniki na Signal Iduna miedzy tymi drużynami: 4-2, 1-1, 1-0,2-0. Jeśli się sprawdzi że na prawej obronie zagra Kuba to tak naprawdę tylko Friedrich będzie niewiadomą i możliwym słabym pkt. Bayern też pare ubytków o których wspominałem wcześniej, ale mają dużo lepsza ławkę co te ubytki zrekompensuje. Całkiem możliwe, że Bayern wygra ale ja pode w tym meczu na bts`a. Bodaj w ostanich 52 meczach u siebie Borussia tylko ostatnio z Arsenalem nie zdobyła bramki, a obrona mistrzów Niemiec nie stanowi takiego monolitu jak rok temu. Bayern przy niezgranym bloku def Borussi i nie oszukujmy się nie grającym na wysokim poziome chwile czasu Friedrichu bramkę również powinien zdobyć. Także ja proponuje BTS za 1,52 do dubelka jakiego.
Przyjemnego oglądania !

langus1986 4,3K

langus1986

Użytkownik
bvb- Bayern
over 2,5
@ 1,6
sportingbet
coś czuję, że mecz zakończy się 1-2. bts jest wg mnie pewny, a i over 2,5 powinien wpaść, Kuba na obronie, on ma ciąg do przodu, lubi być pod grą, więc będzie urywał, podejrzewam, że na jego stronie zagra Robben(chociaż skrzydłowi i tak będą się zmieniać). liczę na dobry występ Mandzukica, który coś powienien z głowy ustrzelić, dobrze gra głową ten zawodnik. Kross, Muller, ogólnie ofens Bayernu nie wygląda najgorzej, jeżeli chodzi o defensywę, to też źle nie stoją, mimo tych urazów. Jednak Lewy może coś ustrzelić, to jest taki zawodnik, że piłka sama go szuka w polu karnym (przynajmniej w barwach bvb). Co prawda mecze na szczycie, mają to do tego, że rozczarowują, ale tutaj 0-0 w grę nie wchodzi i bramki powinniśmy już ujrzeć w pierwszej połowie.
nie będęrobił teraz analizy, może pojawi się w TD, ale wg mnie warto zagrać na Bayern, że zdobędzie więcej rożnych.
więcej rożnych w meczu Bayern
@ 1,8
bet365

R 50

radeknic

Użytkownik
Spotkanie lidera i vce lidera Bundesligi. Będzie to ciężki mecz, tu są osłabienia i tu są osłabienia. Jednak jak bardzo lubię Borussię to stawiałbym tu bardziej na Bayern? Dlaczego? Bo cała defensywa Borussii ledwo co będzie istnieć, do tego Borussia w wtorek ma spotkanie w lidze mistrzów być albo nie być, przy czym Bayern ma zapewniony awans. Mając zapewniony awans, to dlaczego mieli by im nie uciec w tabeli z pkt grając na 100%? Będzie to na pewno zacięty mecz. Według mnie dobrym typem jest:
1 połowa: remis 2,23 kurs efortuna ✅

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Borussia Dortmund - Bayern Munchen ▶ under 2,5 [2,44]⛔ 0:3 marathonbet
Niesamowity pech, w pewnym momencie kurs na over 2,5 wynosił 10,00! Było bardzo blisko.

Kursy na under są naprawdę wysokie co mnie cieszy. I do tego jeszcze rosną.
BVB ze sporymi problemami kadrowymi co mnie jeszcze bardziej upewnia w moim typie. Kloop ma dobrze poukładane w głowie i zapewne wie, że dziś nie może pójść w otwartą grę z Bayernem. Obrona będzie przemeblowana i boczni obrońcy to niewiadoma. Uważam, że Borussia w tej sytuacji zagra dość zachowawczo i ostrożnie. Gra powinna toczyć się w środku pola z przewagą posiadania piłki przez gości. Goście w tym sezonie nie są super overową ekipą. Średnia bramek w meczu 2,8. I po równo 6 razy over i 6 razy under. Bayern również z brakami w kadrze ale oni akurat mają bardzo szeroką kadrę i mają kim zastępować kontuzjowanych piłkarzy. Nie będe tu wypisywał kogo nie będzie, kto prawdopodobnie wyjdzie w pierwszej 11. Bo moim zdaniem spotaknie to i tak będzie miało underowy przebieg. BVB nie może sobie pozwolić na przegraną bo mają stratę 4 punktów. Do tego bardzo ważny mecz w LM. Na ostatnie 5 meczy under 2,5 padał 3 razy.
Tak patrząc na wszystko to dla mnie takie kursy na undr to złoto i nie rozumiem czym kierują się buki. Gram i nie zastanawiam się!

K 246

krysti24

Użytkownik
Großkreutz grał kiedyś w podstawowym składzie regularnie i grał na pozycji Błaszczykowskiego,
Nie siej herezji @darius, jestem fanem Borussii nie od wczoraj i moja pamięć sięga dużo dalej niż tylko czasów regularnej gry Kevina w linii pomocy BVB. Grosskreutz owszem grał regularnie w pomocy, ale był etatowym lewoskrzydłowym jak już napisałem. Jak mu się zdarzyły jakieś mecze na prawym skrzydle (choć pewien tego nie jestem, czy w ogóle tam kiedyś zagrał), to były to pojedyncze wyjątki. Zresztą jak nie wierzysz mi, to uwierz transfermarktowi: http://www.transfermarkt.de/de/kevin-grosskreutz/profil/spieler_44521.html
Na pozycję prawego obrońcy Kevin został przesunięty głównie z tego powodu, że jest on zawodnikiem niesamowicie uniwersalnym i elastycznym pod względem taktycznym (w linii pomocy obecnie nie miałby zbyt dużych szans na jakąkolwiek grę).
Zresztą wątpliwym jest, żeby Grosskreutz zagrał dzisiaj na lewej stronie obrony; gotowość do gry zgłosił już Durm i to on powinien tam wystąpić, a Kevin pozostanie na prawej flance. Przy takim rozwoju sytuacji, Kuba zagra zapewne na prawym skrzydle, gdyż jest najzwyczajniej w świecie bardziej doświadczonym graczem niż Auba. Polak daje również więcej w grze defensywnej i potrafi uspokoić grę, przetrzymać piłkę itd. Gabończyk ze swoją szybkością będzie świetnym rozwiązaniem na wejście w drugiej połowie na podmęczonego już rywala.

Otrzymane punkty reputacji: +10
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Bundesliga 1.
⚽ Dortmund - Bayern Munich
Bayern Monachium ::: 2,15 ::: Bet365 ::: 3/10
Bayern Monachium (-1 HA) ::: 3,10 ::: Bet365 ::: 1/10
Z reguły takich meczy powinno się unikać przy typowaniu to ja jednak spróbuję zaryzykować, a kurs na czystą 2 mnie satysfakcjonuje. Mecz na szczycie, ale teraz Bayern ma świetną okazją by odskoczyć największemu rywalowi w lidze na kolejne 3 punkty. Goście w następnym tygodniu grają w Lidze Mistrzów, ale mają bezpieczny awans z 1 miejsca więc mogą skupić się na tym ligowym szlagierze. Sytuacja wygląda zupełnie inaczej u gospodarzy którzy zmierzą się z Napoli które zajmuje 2 miejsce w grupie A. Do tego kadra Borussii jest mocno uszczuplona przez kontuzje, można rzecz, że blok defensywny będzie dzisiaj &quot;dziurawy&quot; jak Szwajcarki ser. Warto jeszcze wspomnieć o podciętych moralach zespołu po dwóch porażkach z rzędu, z Arsenalem u siebie w lidze mistrzów i na wyjeździe z Wolfsburgiem 2:1.
Wynik: 0:3 ✅

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Kontuzje, które przetrzebiły Bayern są niczym do absencji obrońców w Borussi. Wyleciało 3 podstawowych zawodników, a został nominalny skrzydłowy(GroBkreutz), który powędruje na lewą obronę, gdzie Robben będzie z nim jeździł. Na prawej obronie Kuba, który może i by sobie poradził na tej pozycji, ale z najlepszym chyba obecnie klubie na świecie będzie ciężko. W dodatku zakontraktowanie Friedricha, gdzie facet był bez klubu, na pewno wyjdzie to w meczu. Sokratis formą również nie imponuję. Myślałem nawet nad handicapem w stronę gości, ale pewniejszym zakładem jest dla mnie postawienie na zespół, który w zeszłym sezonie wygrał wszystko.
Bayern @ 2.15 B365

M 3

mlody-tygrys

Użytkownik
Trzeba pamiętać o tym że Borussia ma Kloppa i gra u siebie i mimo to że zgadzam się z opinią że Bayern jest tu faworytem to jednak obawiałbym się stawiać 2 w ich kierunku i osobiście postawiłem na X2 w tym meczu.

P 2,4K

promark

Użytkownik
Początkowo myślałem o remisie w tym meczu, ale jak okazało się, że nie zagra 3 głównych zawodników defensywnych Borussi szybko zmieniłem zdanie, brak Subotica, Hummelsa, Schmelzera i Piszczka jest wystarczający, aby Bawarczycy pokonali BVB. Żałuję że nie złapałem kursów rzędu 2.4 na Monachium ale 2.15 w SB spokojnie mi wystarcza. Bayern na pewno jest w lepszej formie, prezentują się pewniej i grają konsekwentnie, Borussia miała już kilka wpadek w BL i to z zawodnikami wyżej wymienionymi w składzie. Z Monachium dotarła w tym tygodniu wiadomość że nie zagra Francuz Frank Ribery, strata ważnego ogniwa jednak jest kilku zawodników którzy mogą go godnie zastąpić. BVB w okienku nie poczyniła żadnych ciekawych wzmocnień i po prostu dzisiaj nie widzę ich defensywy w tym meczu. Myślę, że Bawarczycy będą chcieli udowodnić kto panuje obecnie w Niemczech a i przy okazji odskoczyć Borusii na 7 pkt.

Bayern @ 2.15 Sportingbet 0-3
✅✅✅✅ izzi

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom