14.12. 14:00
Sportfreunde Siegen - Sportfreunde Lotte Lotte @1.92 4/10 marathon
W Siegen ze składu wypadli Mollering (napastnik, 15/2), Schadeberg (obrońca, 12/0), Maouel (pomocnik, 17/4). Koronkiewicz (obrońca, 10/0) wrócił do treningów, ale czy zagra to sprawa wątpliwa. Do tego kupa długoterminowych kontuzji, przez co trener przez pół rundy jesiennej musiał manewrować składem, że czapki z głów. Lotte w pełnym składzie, jedynie Grieneisen (pomocnik, 15/2) jest wątpliwy. Goście muszą zmobilizować się ten ostatni raz w tym roku i zagrać o pełną pulę, strata do
Fortuny systematycznie się powiększa, a przecież Lotte miało przed sezonem jasny cel. Do tego dwa ostatnie wyjazdy zakończone porażkami, nie wydaje mi się żeby kolejne zero zanotowali.

1-1, -4j.
1.FC Saarbrucken - Holstein Kiel Kiel @2.61 4/10 pinnacle
Nie udało się tydzień temu i Saarbrucken sensacyjnie wygrał z Erfurtem pomimo przytłaczającej przewagi rywali. Dzisiaj znowu mocno osłabiony, a rywal dość niewygodny. Holstein może i nie wygrał od końca sierpnia, ale żeby go pokonać trzeba się namęczyć. Gospodarze bez Eggerta (pomocnik, 14/0), Kruse (pomocnik, 13/0), Maeka (pomocnik, 9/0), Stegerera (pomocnik, 18/0), Deville'a (napastnik, 8/2), Ziemera (napastnik, 9/4), Rathgebera (napastnik, 16/4), a Marque (obrońca, 4/0) jest wątpliwy. Do tego jeszcze Glockner (pomocnik, 2/0), który miał być mega wzmocnieniem, a stracił całą rundę. Kiel bez Riedmullera (bramkarz, 16/0) i Krause (pomocnik, 9/0). Jak teraz się goście nie przełamią to już nie wiem kiedy, bo za tydzień wątpię w ich 3 punkty z Hansą.

1-2, +6,44j.
Hansa Rostock - SV Elversberg Hansa @1.55 4/10 pinnacle
Elversberg bez Billicka (obrońca, 16/0), Wolfa (obrońca, 11/0), Salema (pomocnik, 18/3), Luza (napastnik, 13/4), Vaccaro (napastnik, 13/7). Czyli zabraknie gości, którzy strzelili 14 z ogółem 17 strzelonych goli. Do tego obrona niepewna. Hansa bez Haasa (pomocnik, 18/1) i Schunemanna (pomocnik, 9/0), ale ten drugi to akurat rezerwowy. Mamy niesamowitą formę, kiedy wydawało się że będzie to kolejny stracony sezon chłopaki włączyli wyższy bieg i wygrali 5 z ostatnich 6 spotkań, w tym kluczowe z czołówką - Leipzig i Erfurtem. Elversberg na wyjazdach jest wyjątkowo nieskuteczny, a nasza obrona gra ostatnio jak z nut. Dawid jest nieziemsko efektywny, 3 punkty dzisiaj to obowiązek.

1-0, +2,2j.